– Roda de premsa ALPEN-STOCK – Teatre Tantarantana – 2017.11.30 (temp. 17/18 – RdP 043)

ALPEN-STOCK –  (temp. 17/18 – RdP nº 43)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Dijous passat novament vaig poder assistir a un parell de rodes de premsa; la primera al Teatre Tantarantana per presentar la primera de les propostes del Cicló, que inicia així la seva quarta temporada. Ho fa de la mà de la companyia OBSKENÉ que entra a formar part d’aquest cicle per primera vegada, amb ALPEN-STOCK

Ferran Murillo director adjunt de la Sala, a l’inici de la Roda de premsa ens parla dels tres primers anys del cicle, una experiència que el primer any va ser força dura pel desconeixement de la relació que s’havia de tenir entre les cies participants i el Teatre, però que vist des del moment actual, els resultats han estat magnífics i evidents.

Les Cies que han participat en el Cicló han sortit ja de la comoditat de l’aixopluc de la Sala i han començat a fer representacions per arreu. Cal remarcar, el premi Butaca que ha aconseguit la companyia La Calòrica amb el seu FAIRFLY .

A més a més, el Tantarantana acaba de fer 25 anys i per tant aquesta temporada ha de ser molt especial; durant el mes de gener en tindrem notícies.

Aquesta vegada la Companyia OBSKENÉ amb ALPEN-STOCK, ha optat per una comèdia des de l’inici al final, en una farsa que “neteja el país”; la idea inicial els hi va donar el president del PP a Catalunya, Xavier Garcia Albiol amb el seu famós lema de “netegem Badalona”, és per això que en senyal “d’agraïment”, la companyia ofereix entrada gratuïta a tots els militants amb carnet del PP, amb la quota anual pagada.

El text és d’un autor contemporani francès, Remi de Vós, amb força renom al seu país, però fins ara no s’ha estrenat en català:

Al seu xalet, en Fritz i la Greta viuen una vida confortable, ben arrelada a les tradicions del Kirol. Però un dia, la seva tranquil·litat es veu truncada per la compra d’un detergent comprat al mercat “comospolita”….. i en mig d’aquest enorme desgavell, arriba en Josip, una visita completament inesperada que farà trontollar tot. ALPEN-STOCK és una comèdia boja i absurda que arrossegarà a l’espectador a una espiral d’humor negre.

Greta, interpretada per Lara Salvador, és la protagonista de la història; el seu marit (Armand Villén) és un funcionari ultraconservador; els dos formen un matrimoni molt rígid i inamovible en el seu dia a dia i contrari a qualsevol canvi en la seva vida, per petit que sigui. El tercer personatge (Enric Cambray) és un immigrat “balcano carpato transilvano” que trencarà aquesta falsa estabilitat.

L’autor centra la història en Àustria, en el moment que Le Pen, passa la primera ronda en les eleccions franceses.

La posada en escena està plantejada en un xalet de color rosa fuxia, en què hauran moments “musicals” en el sentit coreogràfic, signades per Sarah Anglada.

La Cia OBSKENÉ, es va fundar el 2008 i par tant amb aquest espectacle, celebrarà el seu dècim aniversari.

Us deixo com de costum, l’àudio de la presentació….

Aquesta ressenya ha estat redactada a 900 quilòmetres de BCN, anant cap a Brusel.les !!!

Leave a Reply