– Teatre de titelles – RETRETE CABARETE (🐌🐌🐌🐌) – Sala Fènix – 2017.11.26 (temp. 17/18 – espectacle nÂş 126)

RETRETE CABARETE (temp. 17/18 – espectacle nÂş 126)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Diumenge vam anar de nou (a les nou) a la Sala Fènix per veure aquesta proposta, dins del Cicle Ànima de titelles per a adults.

La companyia El Retrete de Dorian Grey estĂ  formada pel gallec Marcos Pett i el madrileny Ezra Moreno, i ĂŠs una de les formacions de teatre d’objectes amb mĂŠs prestigi internacional que ha participat en festivals i escenaris d’arreu del mĂłn. Un duet d’actors que enamora per la virtuositat, l’humor i la poesia de les seves propostes. Van crear la companyia a Barcelona, on es van conèixer treballant a TVE, i ara tenen la seu a Santiago de Compostela.

RETRETE CABARETE es va plantejar, en inici, com una recopilaciĂł de peces curtes dels seus espectacles anteriors. Deu anys d’experimentaciĂł condensats en cinquanta minuts, sense paraules.

És un espectacle on es recullen alguns nĂşmeros de la seva primera obra “RĂşa Aire“, de “Ne Me Quitte pas” gran clĂ ssic de la companyia amb la manipulaciĂł de globus, i del seu Ăşltim espectacle “In Memoriam” que efectuen amb imatges retallades i manipulades amb les mans i dits. Un treball, aquest Ăşltim, sobre la pèrdua de la memòria.

Inclouen tambĂŠ un exercici amb boles de vidre (absolutament mĂ gic), que executa Ezra Moreno, amb un virtuosisme i una bellesa plĂ stica realment magnifica.

Una proposta amb una gran força visual que barreja disciplines com la màgia o el clown. Un espectacle que com ells diuen, mai dorm perquè canvia, un espectacle que Ês com un contenidor, en el que van afegint un número nou i en treuen un dels que hi havia. Una companyia que investiga contínuament i va desenvolupant peces curtes.

L’escenografia varia gairebĂŠ a cada representaciĂł. Dansa, mĂşsica, objectes, …. En aquest format mutant presentem els nostres nous experiments i els nostres clĂ ssics curts.

Els espectadors que ĂŠrem a la sala ens vam quedar bocabadats amb la facilitat que tenen per crear imatges de gran poesia amb les seves mans, uns globus tubulars, un barret o unes fotografies retallades. Una mĂşsica molt ben seleccionada, i una enorme compenetraciĂł entre tots dos, han fet que els cinquanta minuts ens passessin d’una bufada.

Una proposta deliciosa. Una magnífica cloenda del cicle Ànima.

Direcció:  El Retrete de Dorian Gray
Repartiment:  Ezra Moreno i Marcos PTT Carballido
Il¡luminació: Antonio 4Caminos \ Vestuari:  La Canalla
Durada: 55 minuts
Idioma:  Sense paraules

Leave a Reply