– Teatre – DEMENTE (🐌+🐚) – Aquitània Teatre – 2017.11.25 (temp. 17/18 – espectacle nº 123)

DEMENTE (temp. 17/18 – espectacle nº 123)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Divendres passat, va ser la primera vegada que ens enfrontàvem a un espectacle de mentalisme. L’estreta línia que separa la genialitat de la bogeria. La línia que cal creuar per intentar creure en el que estàs veient.

DeMente és un espectacle de mentalisme de Luis Pardo que continua el seu camí a l’Aquitània Teatre. Segons ell mateix manifesta, aquest espectacle va néixer amb la mera voluntat de divertir i entretenir als assistents. Un espectacle ideat per posar a prova els límits del coneixement i acostar el mentalisme als espectadors que sentin curiositat.

Tot això és el que hem pogut llegir i nosaltres anàvem amb aquesta intenció, encuriosits per un tipus d’espectacle que mai havíem tingut oportunitat de veure. I el resultat va ser una estona entretinguda però que no ens va convèncer.

Luis Pardo ha dedicat gran part de la seva vida al món del mentalisme i l’any 2004 va guanyar el primer premi nacional de mentalisme. És considerat un dels millors mentalistes del món.

En el programa de mà podem llegir que han estat molts els grans genis de la història als quals s’ha titllat de bojos… Salvador Dalí, Ludwig Van Beethoven, Edgar Alan Poe, Alexander Graham Bell, Van Gogh, Isaac Newton, entre altres grans ments brillants han estat considerats dements únicament per les seves idees, per les seves obres, per la seva manera de pensar i de veure la vida.

La nostra ment és un món per recórrer, i Luis Pardo és un expert en experimentar amb ella.

Un espectacle que comença amb truculències prou gastades, amb l’aparició en primer lloc de la seva ajudant Minerva de dins d’una càpsula de vidre. Una noia que té un paper en l’espectacle molt secundari, i al nostre entendre, no massa ben resolt, especialment quan per un moment passa a ser la “protagonista” del número de la guillotina. Un paper que caldria revisar en bé d’ella mateixa per tal que els espectadors la deixessin de veure simplement com a dona objecte.

Això si, la seva presència almenys serveix per facilitar elements a Luis Pardo o be per “distreure” al personal entre número i número i ajudar al mentalista a mantenir l’atmosfera adequada.

En aquest nou espectacle podràs veure i viure en primera persona experiències que et faran dubtar de si estàs davant un boig o un geni, doncs la manera en la qual Pardo et llegirà la ment, cadascuna de les seves prediccions, la seva forma de mostrar-te l’energia que desprenem per poder dominar objectes a distància, les connexions amb ens del més enllà i cadascuna de les increïbles experiències que et mostrarà, et portarà a una absoluta genialitat.

Pensem que ha de ser un espectacle difícil de tirar endavant, per tal de mantenir l’atenció de l’espectador durant pràcticament dues hores i que serà diferent cada nit en funció del públic, ja que requereix de la seva participació per tirar-ho endavant. Un espectacle on el ritme i l’èxit té a veure en gran part amb l’espectador que puja a l’escenari, tot i que les taules de Luis Pardo li permeten reaccionar per tal que no decaigui el ritme.

Prediccions, transmissió d’energia entre persones, reconeixement d’objectes a través de la ment d’una altra persona, un número espiritista que pretén la connexió amb animes de persones mortes, endevinar qui ha fet un dibuix en concret llegint l’actitud corporal, llegir la ment, alliberar-se d’una camisa de força en un temps rècord, ….

No podem negar que és un “poder” ben curiós, però malauradament per molt que ho vàrem intentar no vam poder connectar amb l’espectacle. Segurament la causa principal és que som uns “descreguts” i la nostra actitud no va ser massa receptiva.

Un “poder” en el que no creiem, però en el que tampoc podem deixar de creure, perquè ho tenim davant dels nassos, sabem que existeix, però no entenem ….

Si esteu encuriosits com nosaltres, ho podreu veure en horari nocturn al Teatre Aquitània, fins al 7 de gener.

This slideshow requires JavaScript.

Creació: Luis Pardo
Intèrprets: Luis Pardo & M.Minerva
Idioma: castellà
Durada: 110 minuts

Leave a Reply