– Teatre – MY LOW COST REVOLUTION (Justificaciones del porqu茅 soy una radical de mierda) (馃悓馃悓馃悓+馃悮) – La Vilella – 2017.11.23 (temp. 17/18 – espectacle n潞 120)

MY LOW COST REVOLUTION (temp. 17/18 – espectacle n潞 120)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Dijous era nit d’estrena a La Vilella, amb una proposta de la Fundaci贸n Agrupaci贸n Colectiva (FAC) que s’autodefineixen com uns “radicals de merda”, que han intentat canviar el m贸n amb moviments radicals, i no han pogut. FAC 茅s una companyia d’arts esc猫niques que crea peces originals basades en la creaci贸 col路lectiva. En els seus projectes exploren la contemporane茂tat de les arts esc猫niques en totes les seves vessants, dansa, m煤sica, text, moviment, projeccions, i qualsevol altre element que pugui ser dut a un escenari.

MY LOW COST REVOLUTION聽no 茅s una apologia del conformisme, ni un atac a “el radical”, 茅s un intent de descansar de tanta mis猫ria, un homenatge a no estar sempre a tope. Una investigaci贸 sobre com podria ser la nostra revoluci贸 i quins abismes hi ha entre la teoria de carrer i la pr脿ctica d’accionar. Hi ha gent que lluita i una altra que protesta. El natural, sense generar un artifici.

Tot va estar a punt d’anar-se en orris, per culpa d’una espectadora a la que li va agafar un atac de riure descontrolat (i no va saber frenar a temps … o聽no va voler), en veure a l’escena inicial les tres actrius palplantades davant dels espectadors sense dir una sola paraula. Encara sort que la situaci贸 es va poder resoldre en les seg眉ents escenes, alguna for莽a provocativa, que potser va ser el detonant per tallar de soca-rel situacions similars, en veure que la cosa anava en serio.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Una proposta amb dramat煤rgia, direcci贸 i text d’en Francesc Cu茅llar, al que seguim, de fa temps, en la seva faceta com a actor, i que ara ens ha mostrat la seva cara de director. Un text amb un posicionament reivindicatiu molt clar, amb un alt nivell de consci猫ncia social i molt cr铆tic amb gaireb茅 tot.

Tres actrius que ens han “enamorat” per la seva naturalitat, honestedat i espontane茂tat damunt l’escenari. Agn茅s Jabbour, Gl貌ria Ribera i Paula Sunyer. Tres actrius que miren directament als ulls de l’espectador i esperen respostes. Provocadores.

Ens deshumanitzem i cosifiquem: som n煤meros per la Seguretat Social, IP’s per Facebook, DNI’s per l’Estat, coses per les nostres ve茂nes. Aix貌 fa que acabem navegant soles pel planeta, a sentir-nos sense suport, fora de cap possible comunitat, de cap configuraci贸 de cooperaci贸. Soles davant el perill.

Una posada en escena agosarada, trencadora i intencionadament ca貌tica, on no falta el sentit de l’humor i la interacci贸 constant amb el p煤blic. Tal com ens ha comentat el mateix Francesc abans d’entrar a la sala, s’atreveixen sense por a provar coses noves i esperen la reacci贸 del p煤blic a cada moment de la pe莽a.

El tipus de mis猫ria on es troba enfonsada aquesta societat complexa converteix la q眉esti贸 revolucion脿ria en una constant inabandonable fins a l’apocalipsi de cadascun. No 茅s cosa d’unes hores, d’uns dies, incl煤s d’uns mesos, no, aix貌 t茅 a veure amb l’exist猫ncia, amb carregar-te de paci猫ncia i lluitar a FULL.聽All day, all night.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Ens plantegen els seus dubtes sobre la revoluci贸 que caldria fer per aconseguir realment un canvi sociol貌gic, com es podria enfrontar la por que ens obliga a viure en comunitat, a actuar en grup. Intenten analitzar les pr貌pies debilitats per superar-les o ignorar-les, perqu猫 tenen clar que qualsevol actuaci贸 individual afecta directa o indirectament als altres membres de la societat que compartim.

Una actualitat on la informaci贸 茅s abassegadora i molt sovint ens obliga a actuar sense pensar, sense analitzar el que estem rebent i quina hauria de ser la nostra resposta, radical o potser no.

Una proposta molt trencadora, que ens ha sorpr猫s i ens ha agradat, una posada en escena “viva” i un text amb molta c脿rrega cr铆tica.

L’煤nic que ens ha estranyat for莽a 茅s que hagin optat per fer la representaci贸 en castell脿. S’hauran autoaplicat l’article 155 ???

Un espectacle molt recomanable, malgrat que segurament no agradar脿 a tothom, a conseq眉猫ncia de la seva radicalitat i l’an脿lisi que intenta fer en les noves formes de fer Teatre, per explicar hist貌ries.

La podreu veure al Teatre La Vilella fins al 17 de desembre.

Direcci贸, dramat煤rgia i text: Francesc Cu猫llar
Int猫rprets: Agn猫s Jabbour, Gl貌ria Ribera i Paula Sunyer
Espai: Sergi Cerd脿n \ Moviment: Gaia Bautista \ Producci贸: Anna Maruny \ T猫cnic de so i il-luminaci贸: Alejandro Bordanove \ Cartell: Maria Ramon
Idioma: castell脿
Durada: 85 minuts

2 pensaments a “– Teatre – MY LOW COST REVOLUTION (Justificaciones del porqu茅 soy una radical de mierda) (馃悓馃悓馃悓+馃悮) – La Vilella – 2017.11.23 (temp. 17/18 – espectacle n潞 120)

  1. Retroenlla莽: Qu猫 diuen de “My low cost revolution” – La Vilella Teatre

  2. Retroenlla莽: – 099 – Teatre – LACRIMOSA – (馃悓馃悓馃悓+馃悮) – Sala Atrium – 09/03/2022 |

Deixa un comentari