– Roda de premsa L’HOSTALERA – Biblioteca de Catalunya – 2017.11.22 (temp. 17/18 – RdP 038)

Roda de premsa L’HOSTALERA –  (temp. 17/18 – RdP nº 38)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Segona roda de premsa d’ahir dimecres; aquesta a la Biblioteca de Catalunya, força més breu que l’anterior, ja que era per explicar-nos les diferències que podrem veure en aquesta reposició de L’HOSTALERA, producció de La Perla29 que va triomfar la temporada passada i que va exhaurir totes les localitats.

Sembla que molta gent no la va poder arribar a veure i aquesta ens expliquen, és una de les causes del perquè s’ha tornat a programar durant una mica més de 6 setmanes aquesta temporada, fins al 14 de gener.

No s’ha pogut fer exactament amb els mateixos actors, perquè alguns d’ells ja estan treballant amb altres projectes, però repeteixen cast precisament els tres papers de dona, amb les actrius Laura Aubert, Júlia Barceló i Alba Pujol; pel que fa als intèrprets masculins, tots són nous: Ernest Villegas, Oriol Guinart, Jordi Llovet i Pau Vinyals.

Com de segur ja coneixeu, es tracta d’una comèdia escrita per Carlo Goldoni, plena de preguntes sobre el sexe, l’enamorament, l’amor … on comença un i acaba l’altre? … Sabem diferenciar quan un o l’altre ens arrosseguen?…i si no ens arrosseguen?. Una història en el que veurem una lluita entre dues bèsties tocades per la passió, l’amor i el joc de seducció. Una reflexió que Goldoni ens vol fer sobre la diferència entre l’amor romàntic i l’amor pragmàtic.

Però també un joc de plaers en el que els espectadors gaudiran de teatre, de música en directe, de beure i de menjar; sí, efectivament aquesta temporada també menjarem un plat de macarrons, cuinats com la temporada passada pel restaurant Gat Blau. Aquesta novetat va ser un dels al·licients d’aquesta proposta… i ens comenten que fins i tot algunes persones es portaven de casa el formatge ratllat, per millorar-los al seu gust.

L’aforament s’ha ampliat una mica i es podran asseure a les taules de “l’hostal” fins a 233 persones.

Hi haurà petits canvis en la dramatúrgia, que en Pau Carrió (el director de la proposta) no ens ha detallat, però que segons ell milloraran la representació, perquè amb l’experiència de les representacions de la temporada passada, ha tingut tems de replantejar-se algun aspecte, que com afirma Ernest Villegas, és com repintar un quadre, afegint-li nous matisos i nous tons de color.

Una bona ocasió ens diuen, perquè la gent s’oblidi almenys durant unes hores de la situació política que estem patint tots nosaltres a Catalunya i es capbussin dins d’aquest hostal per riure una estona i passar-ho bé.

Us deixo com de costum l’àudio de la Roda de Premsa …

2 pensaments a “– Roda de premsa L’HOSTALERA – Biblioteca de Catalunya – 2017.11.22 (temp. 17/18 – RdP 038)

Deixa un comentari