– Teatre familiar – LAS AVENTURAS DE HÉRCULES (🐌🐌+🐚) – Teatre Apolo – 2017.11.18 (temp. 17/18 – espectacle nº 113)

LAS AVENTURAS DE HÉRCULES (temp. 17/18 – espectacle nº 113)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

El matí de dissabte ens van convidar a l’estrena d’un espectacle batejat com “El Musical para toda la família”. Es tracta de la proposta del circ Olimpus, LAS AVENTURAS DE HÉRCULES.

Una estona abans de l’inici de l’espectacle, un taller infantil ha pintat la cara de molts dels nens que, contents amb els seus globus, crispetes i begudes, ocupen les butaques de l’enorme platea del Teatre Apolo.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Estrenat en un altre format a la 61a edició del Festival de Teatre Clàssic de Mèrida, replanteja el mite d’Hércules en clau de circ i per a tota la família.

L’espectacle presenta a Hèrcules (Mikel Hennet) i el seu inseparable amic Yolao (Lluís Canet). Hèrcules és fill de Zeus (Roger Burrull que també fa de mestre de cerimònies), està dotat d’una força sobrenatural, i ha d’enfrontar-se a monstres, animals ferotges, gegants, … tot superant les 12 proves que li ha imposat la seva madrastra, la deessa Hera (Cristina Murillo).

Una producció on hi ha música i números coreogràfics amb un cos de ballarins format per Paula Pardo, Aaron Rides, Anna Migo i Miguel Angel Jimènez, i que és sense dubte el més destacable de tota la proposta. Acrobàcies i elements escenogràfics que han fet riure els nens amb les lluites d’Hèrcules amb els ocells, l’hidra de set caps o el drac.

Un acolorit vestuari i una posada en escena molt dinàmica, malgrat tot creiem que no ha estat suficient perquè la història fos entesa pels nens, en la nostra opinió; pensem que el mite d’Hèrcules és prou complex perquè sigui fàcilment entès, inclús pels adults.

Ricard Reguant és un dels autors de la proposta i és el director i productor d’aquesta. Reconegut per ser un dels principals promotors del ressorgiment del teatre musical a la nostra ciutat, és actualment el director artístic del Teatre Apolo.

Ferran González és coautor i director musical de la peça on s’interpreten les següents cançons:

  • El mundo del circo
  • Nace un héroe
  • Su camino
  • Más que amigos
  • Un Nuevo mundo
  • Somos actores
  • Los trabajos de Hércules
  • La resurrección de Hércules
  • Gran final

Xènia Reguant i Juan Carlos Parejo són els altres dos coautors de la proposta i Laura Olivella és la coreògrafa. Ha comptat amb la col·laboració de Miguel Murillo conegut autor teatral extremeny.

Un espectacle molt treballat, vistos i de força qualitat, especialment en el que respecta a la seva part Musical i coreogràfic, malgrat que nosaltres opinem que l’argument emprat no és el més idoni perquè els infants arribin a connectar amb ell, ni tampoc el tipus d’humor que s’utilitza en algunes escenes.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Una producció que s’oferirà els matins de dissabtes, diumenges i festius fins al dia 10 de desembre.

Idea original: Ricard Reguant, Ferran Gonzalez, Juan Carlos Parejo i Xenia Reguant amb la col.laboració de Miguel Murillo
Repartiment: Mikel Hennet , Lluis Canet , Cristina Murillo, Esther Peña , Roger Borrull,  Alba Feliu,  Lidia Ibañez , Adrián García,  Paula Pardo,  Aaron Rides, Anna Migo i Miguel Ángel Jimenez
Escenografía:  Anna Domingo i Caja Negra \ Il.luminació: Adrià Rico \ So: Joan Ollé \ Vestuari:  Maite Alvarez \  Coreografía: Laura Olivella \ Música: Ferran Gonzalez \ Disenny gràfic: Pol Turrents
Producció: Ethika Global Entertainment i Rodetacón Teatro
Idioma: Castellà
Durada: 75 minuts

Deixa un comentari