– Teatre – LA √öLTIMA SALIDA DE SANCHO PANZA (ūüźĆūüźĆūüźĆ) – Teatre Gaud√≠¬†– 2017.11.14 (temp. 17/18 – espectacle n¬ļ 108)

LA √öLTIMA SALIDA DE SANCHO PANZA ¬†(temp. 17/18 – espectacle n¬ļ 108)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc√®niques –¬†

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Dimarts es va estrenar al Teatre Gaudi una proposta de la companyia “Escudero¬†Andante¬†Teatro” de¬†M√°laga, que porta el¬†curi√≥s¬†t√≠tol¬†de¬†LA √öLTIMA¬†SALIDA¬†DE¬†SANCHO¬†PANZA. Una pe√ßa escrita per Ignasi¬†Garc√≠a Barba, dirigida per Andreu i interpretada per Jes√ļs¬†Luque.

La companyia “Escudero¬†Andante¬†Teatro” est√† formada per¬†Chus¬†Bernal i Jes√ļs¬†Luque¬†i aquesta¬†√©s¬†la seva primera proposta. Un espectacle pensat per apropar al p√ļblic el personatge de¬†Sancho¬†Panza. Un text que alterna fragments de la¬†novel¬∑la¬†de Cervantes amb pinzellades d’actualitat, fet que¬†d√≥na¬†una visi√≥ molt interessant d’aquest personatge. Est√† ambientada en un m√≥n rural on la tecnologia ho comen√ßa a envair tot.

En paraules¬†de l’autor¬†del¬†text:¬†En tots nosaltres hi ha alguna cosa del¬†Sancho¬†que va viatjar amb Don Quijote, la petita saviesa que ens¬†d√≥na¬†l’experi√®ncia¬†personal, el no voler¬†exposant-se¬†massa¬†als perills del¬†m√≥n¬†per por a perdre el poc que tenim,¬†somiar¬†amb la nostra particular¬†Insula¬†Barataria¬†per√≤ posar com a excusa la salvaguarda del nostre petit mon, eludint els riscos que considerem innecessaris.

This slideshow requires JavaScript.

Despr√©s de la mort de Don Quijote, Sancho Panza no se’n surt de tornar a fer de pag√®s, i decideix llan√ßar-se a noves aventures mentre veu com no encaixa en el m√≥n actual, Qu√® li ofereix el dest√≠?

Sancho √©s una persona que viu de records i que intenta, per√≤ no pot, tornar a la vida que portava abans de viure les seves aventures. Pesa massa el record de l’experi√®ncia viscuda i creu que d’alguna manera li est√† fallant al seu senyor i a si mateix per … no seguir el cometido de satisfacer agravios, enderezar entuertos, castigar insolencias y vencer gigantes.

Convençut de què ha de tornar a marxar, assaja davant un càntir sobre una cadira, com li ha de dir a la seva dona que marxarà i que ni ella ni els fills el podran retenir.

Jes√ļs¬†Luque¬†√©s¬†Sancho¬†Panza, i de fet el veiem des del minut u, √©s el¬†Sancho¬†Panza¬†que sempre hav√≠em visualitzat al costat de Don¬†Quijote. S’adapta al personatge de tal manera que ni ens adonem que de vegades¬†est√†¬†parlant en el castell√† de Cervantes que no¬†√©s¬†el nostre, per√≤ que el sentim proper i entenedor. Una¬†magn√≠fica¬†interpretaci√≥.

Veus en off que recorden l’assetjament¬†que molt sovint va patir, elements de vestuari i escenogr√†fics que ens recorda “en un¬†lugar¬†de la¬†Mancha¬†de¬†cuyo¬†nombre no¬†quiero¬†acordarme” i una posada en escena amigable i propera, amb un¬†Sancho¬†que no para ni un moment a escena.

Bona i interessant proposta que només s’estarà fins al dia 19 al Teatre Gaudí.

Autor: Ignasi Garcia
Direcció: Andreu
M√ļsica original: Juan Gamero
Int√®rpret: Jes√ļs Luque
Idioma: castellà
Durada: 60 minuts

Nota: Al vest√≠bul del Teatre Gaud√≠ aquests dies est√† exposada una col¬∑lecci√≥ de quadres de l’artista Octavi Intente (Castellar del Vall√®s 1959), en el que descriu un m√≥n m√†gic, l√ļdic i on√≠ric, en el que enriqueix el paisatge amb elements insospitats que potser provenen dels somnis.

D’aquesta col¬∑lecci√≥ em vaig enamorar¬†de seguida d’aquest quadre al que ha posat el t√≠tol de “Pas dels cargols“. L’exposici√≥ es podr√† veure fins a finals del mes de novembre.

“Pas dels cargols” de Oscar Intente

Leave a Reply