– Teatre – LA ÚLTIMA SALIDA DE SANCHO PANZA (🐌🐌🐌) – Teatre Gaudí – 2017.11.14 (temp. 17/18 – espectacle nÂș 108)

LA ÚLTIMA SALIDA DE SANCHO PANZA  (temp. 17/18 – espectacle nÂș 108)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Dimarts es va estrenar al Teatre Gaudi una proposta de la companyia “Escudero Andante Teatro” de MĂĄlaga, que porta el curiĂłs tĂ­tol de LA ÚLTIMA SALIDA DE SANCHO PANZA. Una peça escrita per Ignasi GarcĂ­a Barba, dirigida per Andreu i interpretada per JesĂșs Luque.

La companyia “Escudero Andante Teatro” estĂ  formada per Chus Bernal i JesĂșs Luque i aquesta és la seva primera proposta. Un espectacle pensat per apropar al pĂșblic el personatge de Sancho Panza. Un text que alterna fragments de la novel·la de Cervantes amb pinzellades d’actualitat, fet que dĂłna una visiĂł molt interessant d’aquest personatge. EstĂ  ambientada en un mĂłn rural on la tecnologia ho comença a envair tot.

En paraules de l’autor del text: En tots nosaltres hi ha alguna cosa del Sancho que va viatjar amb Don Quijote, la petita saviesa que ens dĂłna l’experiĂšncia personal, el no voler exposant-se massa als perills del mĂłn per por a perdre el poc que tenim, somiar amb la nostra particular Insula Barataria perĂČ posar com a excusa la salvaguarda del nostre petit mon, eludint els riscos que considerem innecessaris.

This slideshow requires JavaScript.

DesprĂ©s de la mort de Don Quijote, Sancho Panza no se’n surt de tornar a fer de pagĂšs, i decideix llançar-se a noves aventures mentre veu com no encaixa en el mĂłn actual, QuĂš li ofereix el destĂ­?

Sancho Ă©s una persona que viu de records i que intenta, perĂČ no pot, tornar a la vida que portava abans de viure les seves aventures. Pesa massa el record de l’experiĂšncia viscuda i creu que d’alguna manera li estĂ  fallant al seu senyor i a si mateix per … no seguir el cometido de satisfacer agravios, enderezar entuertos, castigar insolencias y vencer gigantes.

Convençut de quÚ ha de tornar a marxar, assaja davant un càntir sobre una cadira, com li ha de dir a la seva dona que marxarà i que ni ella ni els fills el podran retenir.

JesĂșs Luque és Sancho Panza, i de fet el veiem des del minut u, Ă©s el Sancho Panza que sempre havĂ­em visualitzat al costat de Don Quijote. S’adapta al personatge de tal manera que ni ens adonem que de vegades està parlant en el castellĂ  de Cervantes que no és el nostre, perĂČ que el sentim proper i entenedor. Una magnĂ­fica interpretaciĂł.

Veus en off que recorden l’assetjament que molt sovint va patir, elements de vestuari i escenogrĂ fics que ens recorda “en un lugar de la Mancha de cuyo nombre no quiero acordarme” i una posada en escena amigable i propera, amb un Sancho que no para ni un moment a escena.

Bona i interessant proposta que nomĂ©s s’estarĂ  fins al dia 19 al Teatre GaudĂ­.

Autor: Ignasi Garcia
DirecciĂł: Andreu
MĂșsica original: Juan Gamero
IntĂšrpret: JesĂșs Luque
Idioma: castellĂ 
Durada: 60 minuts

Nota: Al vestĂ­bul del Teatre GaudĂ­ aquests dies estĂ  exposada una col·lecciĂł de quadres de l’artista Octavi Intente (Castellar del VallĂšs 1959), en el que descriu un mĂłn mĂ gic, lĂșdic i onĂ­ric, en el que enriqueix el paisatge amb elements insospitats que potser provenen dels somnis.

D’aquesta col·lecciĂł em vaig enamorar de seguida d’aquest quadre al que ha posat el tĂ­tol de “Pas dels cargols“. L’exposiciĂł es podrĂ  veure fins a finals del mes de novembre.

“Pas dels cargols” de Oscar Intente

Leave a Reply