– Teatre al cinema – ANGELS IN AMERICA – PERESTROIKA (segona part) (🐌🐌🐌🐌🐌) – Yelmo Comedia – 2017.11.15 (temp. 17/18 – espectacle nÂș 109)

ANGELS IN AMERICA – PERESTROIKA (segona part)  (temp. 17/18 – espectacle nÂș 109)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Una setmana desprĂ©s, tornem a estar a la sala 4 del Yelmo ComĂšdia per veure la segona part d’aquesta producciĂł del National Theatre Live, ANGELS IN AMERICA.

Amb una durada total entre la primera i segona part, de set hores i mitja, hem tingut l’enorme sort de gaudir d’una producciĂł teatral Ăšpica. Aquesta segona part tĂ© una durada de 4 hores i 40 minuts.

Per sort, aquesta segona part l’hem gaudit moltĂ­ssim mes, potser perquĂš en aquesta impera el surrealisme i l’espectacularitat de la posada en escena, amb moments d’un intimisme i tendresa aclaparadors.

Tony Kushner, l’autor del text, va batejar aquesta obra com “A gay fantasia on national themes“, en un text provocador i estrany on les al·lucinacions salvatges conviuen amb els arguments polĂ­tics. Una obra que ens parla d’un perĂ­ode de la histĂČria americana, sota la presidĂšncia de Ronald Reagan, la seva retĂČrica, la seva manera d’enfrontar els problemes i sobretot l’enorme lentitud en la resposta davant de la crisi humanitĂ ria que va plantejar la irrupciĂł de la SIDA.

Amb bones dosis d’humor, ens planteja temes d’immigraciĂł, d’acceptaciĂł de valors religiosos dels altres, discriminacions per identificacions sexuals o per idees polĂ­tiques.

Roy Cohn, interpretat per un magnĂ­fic Nathan Lane (una superestrella de Broadway) encarna en el seu personatge totes les contradiccions alhora i el seu comportament Ă©s canviant en funciĂł de les seves arrelades conviccions i de la persona que tĂ© al davant. Un advocat hipĂČcrita que manega els fils del poder a la seva conveniĂšncia, fins i tot des d’un llit d’hospital.

En aquesta segona part l’Ă ngel, que va aparĂšixer a l’escena final de la primera part, tĂ© un paper destacat, interpretat per Amanda Lawrence que surt a escena com un titella humĂ  on les seves enormes ales sĂłn accionades per altres actors a l’ombra. Veu en Prior un profeta i qĂŒestiona al mateix DĂ©u i la seva obra.

Aquesta presentaciĂł amb diapositives necessita JavaScript.

Sens dubte és Andrew Garfield qui porta tot el pes de la representaciĂł amb una interpretaciĂł d’en Prior Walter que ens ha deixat bocabadats. Un personatge ple de pors, que nomĂ©s vol viure, que no vol ser el profeta de res i que lluita desesperadament per fugir de les al·lucinacions que envaeixen els seus dies i les seves nits. Troba consol en Hannah Pitt, interpretat per Susan Brown (ella interpreta tambĂ© altres papers) que com ell mateix diu Ă©s la mare de l’amant del meu examant.

TambĂ© hem de destacar l’extraordinĂ ria interpretaciĂł de Nathan Stewart-Jarret en el paper de Belize, antiga drag queen, que ara Ă©s infermer de nit i mostra una gran tendresa.

Tota la resta d’interpretacions és també extraordinĂ ria, Russell Tovey, en el paper de l’apocat Joseph Pitt paralitzat davant d’una homosexualitat que no vol o no pot acceptar per la seva religiĂł. Denise Gough, és Harper Pitt que es refugia en el mĂłn de les pastilles per fugir de la seva patĂštica relaciĂł.

I finalment, James McArdle, és Louis un personatge que acaba traint els seus sentiments i la seva por el fa abandonar a la persona que realment estima.

Una producciĂł que ens ha agradat molt, sobretot per unes interpretacions envejables, perĂČ tambĂ© per una escenografia i una posada en escena aclaparadora.

Text: Tony Kushner
DirecciĂł: Marianne Elliott
IntĂšrprets: Susan Brown \ Andrew Garfield \ Denise Gough \ Nathan Lane \ Amanda Lawrence \ James McArdle \ Nathan Stewart-Jarrett \ Russell Tovey \ Stuart Angell \ Laura Caldow \ Claire Lambert \ Becky Namgaudis \ Stan West \ Lewis Wilkins
EscenografĂ­a: Ian MacNeil \ MĂșsica: Adrian Sutton \ Disseny de so: Ian Dickinson
Idioma: anglĂšs subtitulat
Durada: 4 hores i 40 minuts amb dos entreactes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'estĂ  connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.