– Voltar per la Literatura – MI NOMBRE ESCRITO EN LA PUERTA DE UN VÁTER de Paz Castelló (🐌🐌🐌) 2017.11.15 (temp. 17/18 – llibre nº 008)

MI NOMBRE ESCRITO EN LA PUERTA DE UN VÁTER de Paz Castelló – (temp. 17/18 – llibre nº 008)

Per Imma Barba

Un títol que d’entrada desconcerta, però que amaga una bona història ambientada en el món editorial i els shows televisius. Un thriller que enganxa.

Ens explica la història de Mauro Santos, un jove escriptor propietari d’una llibreria. No té sort amb la publicació dels seus llibres i es considera un fracassat. Decideix escriure com a “negre literari” per un conegut showman televisiu German Latorre, i els seus llibres triomfen. Manté una relació d’amistat amb Olvido, una antiga companya d’escola de la qual està enamorat i que té una filla, la Cristina, a la qual considera una mica filla seva.

La presentació d’en Mauro a un reality televisiu per descobrir nous escriptors, el fa prendre la decisió de deixar d’escriure per en Germàn Latorre. Aquesta decisió capgirarà brutalment la seva vida.

Una novel·la que parla del negoci de la literatura i de la ética d’algunes editorials, que sovint converteixen en best sellers, literatura mediocre pel fet de portar la signatura (molt sovint no l’autoria) d’alguna estrella mediàtica. La lluita de poder i els interessos econòmics que passen per davant del talent d’un escriptor desconegut.

L’autora també aprofita per analitzar el paper dels mitjans de comunicació en la societat actual. Una història que dibuixa una realitat amarga i molt dura.

L’obra està dividida en dues parts, totalment diferenciades, i està escrita en tercera persona. La primera part narrada en la veu del protagonista, ens presenta als personatges i ens prepara la trama que es desenvolupa a la segona part de la novel·la, i en la que l’autora ens parlarà de drogaddicció, de prostitució, d’assassinats, d’ambicions, de xantatges, de manipulació ….

Situa alternativament el punt de vista dels diferents personatges de la novel·la. Dibuixa uns personatges realistes que transmeten emocions.

Una novel·la interessant, de les que enganxa, i que manté la tensió narrativa fins al final.

Paz Castelló (Novelda 1970) és llicenciada en dret i ha treballat en el sector de la comunicació a la Cadena SER, Onda Cero, Radio 9. Va treballar per el Hércules C.F. i en 2013 va publicar la seva primera novel·la “La muerte del 9”, un thriller que parla de la sordidesa amagada en el món del futbol.

Títol: Mi nombre escrito en la puerta de una váter
Data de publicació: Gener 2017
Editorial: Umbriel
Idioma: castellà
Pàgines: 288

Leave a Reply