– Teatre titelles – COLGANDO DE UN HILO (🐌🐌🐌) – Sala Fènix – 2017.11.12  (temp. 17/18 – espectacle nÂş 106)

COLGANDO DE UN HILO  (temp. 17/18 – espectacle nÂş 106)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Diumenge passat vĂ rem fer cap a la Sala Fènix a les 9 de la nit, una hora poc habitual en les sales de teatre, però que ens permet als mĂŠs “malalts de Teatre” poder fer algunes vegades un “doblet” amb un altre espectacle la mateixa tarda.

En entrar, veiem al vestĂ­bul una exposiciĂł que ens sorprèn gratament; es tracta de “bosc d’ombres” d’Anna Chwaliszewska; ella ĂŠs directora artĂ­stica, escenògrafa, dissenyadora de vestuari i creadora d’algunes de les mascares mĂŠs reconegudes pels amants del teatre, com sĂłn per exemple “TrilogĂ­a Mozart CosĂŹ fan Dei Furbi” “Houdini, El arte de la fuga” o “Delante, fuera de la puerta”.

L’exposiciĂł es podrĂ  veure fins a final de desembre.

_________________

La Sala Fènix presenta la seva 5ª temporada d’ÀNIMA, Cicle de Titelles per a Adults amb quatre propostes. COLGANDO DE UN HILO ha estat la segona de les propostes, presentada en aquest cas, per la Cia. Di Filippo Marionette.

Aquest és el primer espectacle d’aquesta companyia i va ser estrenat en 2012 a Barcelona al Teatre Teresa Pamies, ha voltat per tot el món i ha guanyat alguns premis.

La companyia Di Filippo Marionette estĂ  formada per Remo Di Filippo (Italia) i Rhoda LĂłpez (Australia).

Ell es va iniciar en el teatre de marionetes grĂ cies a un petit taller de Barcelona “Casa Taller de Marionetes de Pepe Otal”, i ĂŠs allĂ  on es va enamorar de les infinites possibilitats expressives de la fusta. AllĂ­ va nĂŠixer GINO, la primera titella, que ĂŠs l’Ăşltima que apareix a l’espectacle. Des d’aquell moment no ha deixat d’investigar i construir els personatges que l’acompanyen en el seu viatge.

Ens ha comentat, a l’inici de l’espectacle que el vestuari dels titelles el fa la “sua mama”.

Ella va nĂŠixer a Filipines però ha viscut i es presenta com australiana. Ha treballat en el teatre com a actriu, presentadora, ballarina i cantant. En l’espectacle interpreta diferents moments musicals amb una magnĂ­fica veu i balla amb Fred, un dels titelles.

Ens han presentat molts personatges diferents: a Niccoló, el violinista, Pina la ballarina,  Zufolo el pallaso, Molly la dona que escombra,  Fred el ballarí, Costante el ciclista,  Johnny el rockero, un parell de “nois” que ens han entusiasmat amb els seus balls de carrer i a Gino, d’una gran tendresa.

Un espectacle sense paraules, on es reuneixen molts personatges diferents que expliquen la seva pròpia història, amb els seus moviments. Aquest espectacle Ês una exploració sobre la respiració i els detalls dels moviments de les marionetes, i com els titellaires poden interactuar amb ells. De vegades profunda, Ês juganera, encantadora, màgica, poètica i adequada per al nen dins de tots nosaltres.

Un espectacle que ens ha agradat molt, que ens ha transmès tranquil¡litat i ganes de somniar.

This slideshow requires JavaScript.

Cía Di Filippo Marionette
Direcció:  Remo Di Filippo
Titellaires: Remo Di Filippo,  Rhoda Lopez
Vestuari: Daniela Sergiacomi
Durada: 60 minuts

Leave a Reply