– Roda de premsa UN COP L’ANY – Teatre Poliorama – 2017.11.09 (temp. 17/18 – RdP 032)

Roda de premsa UN COP L’ANY –  (temp. 17/18 – RdP nº 32)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Segona roda de premsa d’ahir dijous. Ja a la tarda ens convoquen al passi de gràfics i Roda de premsa al Teatre Poliorama, per presentar UN COP L’ANY, una comèdia romàntica que ens porta Minoria Absoluta i Cow Theatre, dirigida per Àngel Llàcer i protagonitzada per David Verdaguer i Mar Ulldemolins.

Hèctor Claramunt adapta el text de Bernard Slade als referents dels espectadors d’avui i resitua l’acció entre 1975 i l’any 2000. Al llarg d’aquest període, el Josep (David Verdaguer) i la Pilar (Mar Ulldemolins) mantindran una relació clandestina que els reunirà cada any el mateix dia al mateix hotel durant un quart de segle.

Durant el transcurs dels següents 25 anys, hauran de fer front a l’evolució que experimentaran les seves respectives llars i, al mateix temps, adaptar-se als canvis socials i històrics que també afectaran les seves vides.

This slideshow requires JavaScript.

La proposta escènica parla d’una història d’amor, però al mateix temps de l’evolució de la dona en el transcurs d’aquests 25 anys. Aquesta parella s’arribaran a explicar les seves vides quotidianes i coneixerem sense veure-les les seves parelles i la seva família, els aspectes bons i dolents de la seva vida del dia a dia.

Els personatges evolucionaran al revès un de l’altre. L’home és el típic masclista de l’època que només pensa en ell i se sent culpable; la dona en canvi evolucionarà més cap a la seva llibertat com a ésser humà.

Un espectacle que pot arribar a tot tipus d’edat, malgrat que segurament interessarà més als que han superat els 40 anys, perquè potser es veuran reflectits en el canvi sofert personalment com a persona i també respecte a l’evolució del desig sexual, que s’apaivagava amb el temps.

Malgrat que està pensada en clau de comèdia, en el desenvolupament de l’acció segurament podrem veure com ens cau alguna llagrimeta, perquè no tot és felicitat i sorgeixen lògicament els problemes.

L’hotel on passa l’acció en aquesta versió, transcorre a La Rioja; ella viu a La Coruña i ell a Barcelona. La dramatúrgia està dividida en 6 escenes, entre les quals passen de 5 a 7 anys i els espectadors s’adonaran del transcurs dels anys amb l’ajuda de projeccions que faran les transicions, mentre els actors surten de l’espai escènic i es canvien de vestuari o es maquillen perquè quedi evident el pas del temps.

L’original de Bernard Slade va triomfar als anys 70 a Broadway i es va popularitzar arreu del món gràcies a la pel·lícula del mateix títol, protagonitzada per Ellen Burstyn i Alan Alda.

This slideshow requires JavaScript.

UN COP L’ANY es podrà veure al Teatre Poliorama, des del 8 de novembre fins a l’11 de febrer.

Aquí us deixo l’àudio de la Roda de Premsa …

Leave a Reply