– Voltar per la Literatura – ELS SILENCIS DELS PACTES de Marc Moreno (🐌🐌🐌) 2017.11.09 (temp. 17/18 – llibre nº 005)

ELS SILENCIS DELS PACTES de Marc Moreno – (temp. 17/18 – llibre nº 005)

Per Imma Barba

He acabat de llegir aquesta novel·la d’en Marc Moreno publicada el setembre de 2014, una novel·la curta, amb 31 capítols, que es llegeix d’una volada.

L’obra parteix de l’assassinat d’una prostituta a mans d’un empresari, aquest fet provocarà el primer pacte de silenci de la novel·la. Diverses històries es van desplegant de manera independent amb protagonistes que anirem coneixent de mica en mica, empresaris que fan joc brut, periodistes que lluiten per la seva independència, immigrants en situació il·legal, una mosso d’esquadra que vol fer feina de carrer, …

Una escalada de traïcions, uns comportaments on tot s’hi val per fer pressió i obtenir allò que es vol. Actuar sense pudor ni remordiments quan quan el resultat és l’esperat. Uns personatges que anirem coneixent pel que fan, per la manera com actuen, ja que poc més coneixerem de les seves personalitats.

Quan la part fosca dels tractes és el més important, la credibilitat de la paraula perd tot el sentit. ELS SILENCIS DELS PACTES és aquesta traïció i la falsedat continuada.

Totes les històries s’aniran relacionant entre elles amb el nexe comú de la corrupció, la falsedat i la falta d’ètica. L’autor posa en el punt de mira la nostra societat i els draps bruts que s’amaguen sota comportaments aparentment normals.

Situada a Mataró no ofereix una descripció dels llocs on passa l’acció si bé ens va indicant a cada capítol on està situada. Amb força diàlegs i amb un narrador en tercera persona que ens explica el que passa d’una manera freda, neutral.

Un llibre que he llegit d’una tirada, amb capítols curts, una trama ben lligada on tot queda perfectament explicat i una escriptura on prima la definició de les accions dels personatges i la rapidesa de l’acció.

Marc Moreno (Barcelona 1977) és periodista, escriptor i editor català. La seva activitat professional es reparteix entre la creació literària especialitzada en el gènere negre, la gestió de l’editorial Llibres del Delicte i les col·laboracions periodístiques.

És autor de “Cabdills” (2011), “Independència d’interessos” (2013), “Contra l’aparador” (2015), “Temps de rates” (2017) a més de coautor de “La reina de diamants” (2014). 

Títol original: Els silencis dels pactes
Data de publicació :  setembre 2014
Editorial: Llibres del Delicte
Idioma: català – Pàgines: 205

 

Leave a Reply