– Presentació del FESTIVAL RBLS de Teatre Jove – 2017.11.03 (temp. 17/18 – RdP 028)

Presentació del FESTIVAL RBLS de Teatre Jove –  (temp. 17/18 – RdP nº 28)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Ahir divendres al matí em vaig apropar a la Sala Beckett, he de dir que sense gaires ganes, a causa dels empresonaments per part de l’estat espanyol dels consellers del nostre legítim govern a Catalunya.

Malgrat que ens és impossible assistir a cap de les propostes d’aquest Festival, he cregut que paga la pena informar d’aquest esdeveniment que es celebrarà els dies 16 al 19 de novembre a la Sala Beckett i al CC Can Felipa de Poblenou.

Es tracta de la primera edició del Festival de Teatre RBLS Teatre Jove (es pronuncia REBELS). L’objectiu és acostar el teatre als joves, especialment a la franja que va dels 13 i 20 anys. Encomanar-los la passió i l’amor per aquest art, descobrir-los espais, textos i posades en escena que connectin amb els seus interessos i inquietuds, propostes allunyades del concepte estàtic i que poden resultar per ells  “antics”.

Involucrar-los fins i tot, en processos de creació, fer-los sentir protagonistes d’un esdeveniment cultural i artístic fet a la seva mida amb obres de teatre, tallers participatius, experiències o jocs.

Programació:

 • LIKE SI LLORAS del Col·lectiu VVAA (coneguts fins ara com Els malnascuts) – a la Sala Beckett del 16 al 19 de novembre
 • ASSAJAR ÉS DE COVARDS de la Cia. Casa Real – 18 de novembre a Can Felipa
 • Tres peces de microteatre amb la col·laboració de PÍNDOLES – 17 de novembre a Can Felipa (Hey Soul Sister – Hem perdut la flama – Refugis)
 • iME de Roc Esquius i Dara Teatre – 18 de novembre a Can Felipa
 • MEMBRANA MÀGICA de Sachiko Fullita – 17 de novembre a Can Felipa
 • EN RESISTÈNCIA creació comunitària de TRANSlab i Marta Galán, amb un grup de nois i noies de 14 a 20 anys – 19 de novembre a Can Felipa (entrada lliure)
 • TRAGICOMEDIA DE DON CRISTÓBAL Y LA SEÑÁ ROSITA de Federico Garcia Lorca (L’Excèntrica) – 19 de novembre a Can Felipa. Un espectacle de titelles.

This slideshow requires JavaScript.

Tallers Experiencials, prèvia inscripció:

 • Taller de Teatre Musical: CANTA, BALLA, SOMIA – 18 novembre
 • Taller de Teatre físic: EL GRUP CREATIU – 18 novembre
 • Tallers d’improvisació, cos, veu i objectes: L’ACTOR CREATIU – 18 novembre
 • Workshop amb Els Malnascuts – 19 novembre

Per últim, el festival també ha organitzat una jornada per a professionals: la I Trobada Joves i Teatre, un cicle de converses a càrrec d’especialistes del món de l’educació, la cultura i les arts escèniques. La trobada tindrà lloc a la seu SGAE/Fundació SGAE Catalunya el 15 de novembre.

Us deixo l’àudio de la roda de premsa …

Leave a Reply