– Dansa ??? – DANCING WITH FROGS – Sol Pic贸 (馃悓+馃悮) – Mercat de les Flors – 2017.11.02 聽(temp. 17/18 – espectacle n潞 93)

DANCING WITH FROGS (temp. 17/18 – espectacle n潞 93)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Segurament ahir dia 2 de novembre de 2017, data que quedar脿 en la nostra mem貌ria associada a la injust铆cia, al dolor, a la r脿bia, a la sensaci贸 d’impot猫ncia, …聽no聽era el dia m茅s apropiat per anar a veure aquesta nova proposta de Sol Pic贸. I no ho era perqu猫 an铆micament est脿vem rabiosos i tristos, i tamb茅 perqu猫 aquesta artista, reconeguda arreu i amb nombrosos premis, no aconsegueix atrapar-nos聽gaireb茅聽mai.

Una reacci贸 molt positiva de la direcci贸 del Mercat de les Flors i dels seus treballadors, va ser llegir un comunicat al聽vest铆bul, abans de deixar-nos entrar a la Sala Mac, en repulsa als empresonaments per part de l’estat espanyol, de consellers i del vicepresident del nostre聽leg铆tim聽govern, democr脿ticament elegit pel poble de Catalunya.

En el pati de butaques, s’havien reservat a la fila 4, les millors butaques de la Sala MAC per deixar-les buides i en cada una d’elles el nom de cada un dels membres del govern, empresonats feia tan sols unes hores.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

La nova producci贸 de la core貌grafa Sol Pic贸 se centra en l鈥檋ome i aquesta pe莽a pret茅n ser una reflexi贸 del m贸n de la masculinitat. L鈥檃rtista afirma que es pregunta com viu, sent, acciona, pateix i es relaciona l鈥檋ome del segle XXI amb el m贸n.

Marta聽Gal谩n聽茅s la dramaturga d’aquesta proposta A聽DANCING聽WITH聽FROGS聽(ball amb granotes), on es reflexiona, q眉estiona i analitza el m贸n de la masculinitat, aquesta altra meitat, el complement biol貌gic del femen铆.

Qu猫 茅s聽all貌 mascul铆聽sense la part femenina? Hi ha l铆mits entre ells? Com viu, sent, actua, pateix, es relaciona amb el m贸n, l’home del segle XXI? 脡s el mateix de sempre o alguna cosa ha canviat?, Com ha de ser un home?, Qu猫 s’ha de fer per a ser-ne un?

Sol Pic贸 balla amb gripaus o amb lumbersexuals, neo-macarrons, metrosexuals i andr貌gins en una aventura 脿cida, bruta, gamberra i tragic貌mica.

Set int猫rprets, un equip art铆stic format pels m煤sics聽Pere Jou聽i Antoni Comas, l’actor El铆as Torrecillas聽i els ballarins聽Daniel Corrales, Junyi Sun, Valent铆 Rocamora聽i Guillermo Weickert.

Tots ells es posen a la pell dels homes del segle XXI. Ha estat un proc茅s de creaci贸 fet d’improvisacions i el resultat聽茅s聽una mena de performance amb els diferents models de masculinitat a l’escenari.

Inicialment Sol Pic贸 no es plantejava pujar dalt l’escenari per貌 com ella mateixa diu “la seva part masculina l’ha “for莽at” a fer-ho“. “Tenia la necessitat total de reflexionar sobre l’altra part i em vaig dir: el que jo vull 茅s investigar“. La dramaturga la va incorporar en el muntatge聽a mode聽de lligam connector dels diferents personatges.

Per貌, hem de dir que a nosaltres la proposta no ens ha agradat gens, fins i tot ens ha molestat en algun moment i l’hem trobat t貌pica, previsible i for莽a barruera聽com l’escena on tots baten un ou聽d’esquenes al p煤blic simulant que s’estan masturbant (i el trist 茅s que bona part dels espectadors, els hi riu la gr脿cia). O l’enorme escultura en forma de penis que a moments els amena莽a i que com un enorme “botafumeiro” amb encens incl貌s, oscil路la a banda i banda de l’espai esc猫nic. Performance provocativa, molta … dansa ben poca.

Un “espectacle” on s’ha volgut remarcar l’exc茅s de聽testorena聽en els “mascles” (segons la seva creadora) i no s’ha tallat ni un p猫l en incloure escenes que almenys a nosaltres ens va provocar聽vergonya aliena, fent “ballar” als homes al son de “boti, boti, boti聽maric贸n聽el que no boti”… entre altres “perles”.

Ens ha semblat b脿sicament una PERFORMANCE amb ganes de provocar, mes que un espectacle de dansa, ja que realment de dansa v脿rem veure escassos minuts; ens va donar la sensaci贸聽que聽est脿vem encara en el proc茅s creatiu聽de l’espectacle, on hi ha moltes descoordinacions o “enfrontaments masclistes” entre ells, mes que un producte cultural acabat.

Alguna cosa聽positiva ?聽…. la m煤sica i can莽ons en directe.

La nostra baixa valoraci贸 茅s deguda, a qu猫 nosaltres v脿rem pagar les entrades per veure un espectacle de dansa i no pas per veure el que se’ns va presentar.

En acabar bona part del p煤blic en peus aplaudint les ocurr猫ncies de la seva “core貌grafa” predilecta… i un munt de “bravos”. Nosaltres fugim escaldats i fins i tot emprenyats pel que acabem de veure i sobretot per la p猫rdua de temps, en una nit que haur铆em d’haver decidit perdre les entrades i els diners emprats.

Per sort arribem a la sortida del metro quan tot just comen莽a la gran cassolada i ens posem a repicar amb les claus de casa en un fanal del carrer durant una bona estona. Despr茅s fem cam铆 cap a casa i sortim a la terrassa i continuem repicant gaireb茅 mitja聽hora mes.

El soroll de la cassolada al costat del pont de Vallcarca va ser eixordador, la m茅s gran repicada de cassoles que hem viscut mai.

Direcci贸:聽Sol Pic贸
Assistent de coreografia:聽Carlos Fern谩ndez
Col路laboraci贸 en la dramat煤rgia:聽Marta Gal谩n
Int猫rprets:聽Antoni Comas, Daniel Corrales,El铆as Torrecillas, Guillermo Weickert,聽 Junyi Sun, Pere Jou, Valent铆 Rocamora
M煤sica original:聽Pere Jou聽 (excepte 鈥淗aka鈥 Antoni Comas) \ Escultura d鈥檈scena:聽Nico Nubiola \ Vestuari:聽Valeria Civil \ Coordinaci贸聽t猫cnica i escenografia:Joan Manrique \ Disseny de llums:聽Cube.bz \ So:聽St茅phane Carteaux
Idioma: castell脿 i catal脿
Durada: 60 minuts

Deixa un comentari