– 22a Mostra de Teatre Barcelona – ATEMPTATS CONTRA LA SEVA VIDA (🐌+🐚) – Teatre del Raval – 2017.10.25 (temp. 17/18 – espectacle nº 83)

ATEMPTATS CONTRA LA SEVA VIDA – 22a Mostra de Teatre de Barcelona –  (temp. 17/18 – espectacle nº 83)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba –

Aquesta proposta presentada per la companyia Les Kuatre és l’última presentada a la 22ª Mostra de Teatre de Barcelona en el Teatre del Raval.

ATEMPTATS CONTRA LA SEVA VIDA és una adaptació de l’obra de Martin Crimp i  està dirigida per Míriam Escurriola i amb direcció musical d’Alexandre Fortuny.

Les Kuatre és una companyia teatral fundada entre quatre exalumnes d’ESART Barcelona: Albert Baldomà, Judit Ferrer, Laura Roqué i Núria Serra.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El primer muntatge de la companyia va estar ID, una peça de creació col·lectiva dirigida per Arnau Marín i estrenada a la Sala Hiroshima el desembre de 2016, i que a nosaltres ens va sorprendre molt positivament.

Segons manifesten els eixos del seu treball són la teatralitat contemporània, la barreja de llenguatges, la performance, el moviment i la creació.

Amb aquesta segona proposta de la companyia no ens hem sentit tan confortables i a moments ens hem trobat absolutament descol·locats sense entendre el que ens estàvem explicant. Un inici molt accidentat, amb problemes tècnics que va fer endarrerir-lo mitja hora.

Un espai escenogràfic que vol semblar un pàrquing abandonat amb neumàtics, cables, andròmines per terra i un vell cotxe.

Dues noies escolten un cassete amb els últims missatges rebuts per Anne, una amiga comú que ha desaparegut. Apareixen dos personatges més i entre tots quatre intenten esbrinar que va passar amb ella.

Ens presenten fragments del seu passat desconnectats entre si, com si fossin capítols d’una novel·la, i ells aniran formulant hipòtesis sobre el que feia i el que ha pogut passar: la jove de 16 anys que marxa de casa amb una bossa plena de pedres, la terrorista que es dedica a matar gent, la dona que ha esquarterat el seu fill, la noia embolicada sentimentalment a un personatge fosc, el cotxe que es diu Anie, l’Anne parella del fill d’una dona alcohòlica, …..

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquests en són els ingredients principals. Les especulacions ens faran viatjar per diverses situacions sempre tenyides dels conflictes actuals de la nostra societat: les guerres i els refugiats, el genocidi contemporani, les tensions entre primer món i tercer món, la globalització econòmica i els seus efectes en la humanitat, els moviments anti sistema, la crueltat i mecanismes de control de les elits de poder davant de la resta de la població.

Molt possiblement ha estat aquest text el que menys ens ha interessat d’aquesta proposta escènica, o potser la companyia no ha estat capaç de fer-nos arribar amb claredat el mateix; però no ha estat únicament el text el culpable que nosaltres estiguéssim constantment mirant el rellotge, perquè els minuts se’ns feien interminables.

Una posada en escena dinàmica, molt dinàmica, potser massa dinàmica, amb els quatre actors que es belluguen per tota la sala, pugen i baixen de l’escenari constantment, pinten les parets prèviament plastificades, enganxen fotos, canten, ballen.

Cinc músics que interpreten en directe i que a moments també intervenen en l’acció.

Tot plegat ens ha semblat un batibull d’escenes i de moviments caòtics que ens han fet desconnectar, tot i que pensem que les interpretacions tenen força, malgrat els nervis que els han traït, en no saber superar les diferents errades tècniques.

Malauradament hem estat incapaços de connectar amb la proposta.

Autor: Martin Crimp
Adaptació i direcció: Miriam Escurriola
Direcció musical: Alexandre Fortuny
Intèrprets: Albert Baldomà, Judit Ferrer, Laura Roqué i Núria Serra.
Músics: Sílvia Acosta, Jordi Beltràn, Tomàs Català, Oier Esteban i Aleix Monzó.
Coreografía: Ester Bartomeu \ Cant: Mariona Castillo\ Interpretació: Anna Sabaté
Idioma: català i anglès – Durada: 80 minuts

Deixa un comentari