– Teatre Musical – CASI NORMALES (🐌🐌🐌🐌🐌) – Sala Barts – 2017.10.21 (temp. 17/18 – espectacle nº 77)

CASI NORMALES (temp. 17/18 – espectacle nº 77)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Amb moltes ganes per veure aquest musical i al mateix temps amb poquíssimes ganes d’anar al teatre, pels esdeveniments que estan passant al nostre país; ahir dissabte, després de participar activament a la manifestació al Passeig de Gràcia, per exigir la llibertat dels nostres “Jordis” i també en defensa de les nostres institucions, finalment ens vam apropar al Teatre Barts.

CASI NORMALES (Next to normal) el musical de Brian Yorkey i música de Tom Kitt, va ser estrenat a Broadway el 2009 i ha estat guanyador de tres premis Tony, incloent la “Millor Música” de Musical i un premi Pulitzer. Després de la seva estrena a Estats Units, el musical s’ha interpretat en més de 20 països arreu del món.

A l’estat espanyol ha estat estrenat al mes de setembre al Teatre Pérez Galdós de Las Palmas de Gran Canària i després de l’estada a Barcelona es representarà a Bilbao i a Madrid.

CASI NORMALES ens explica la història d’una família que lluita per ser “normal”, i ens parla, fet inèdit als musicals, de les malalties mentals, de l’abús dels psicofàrmacs i del suïcidi. Els personatges que apareixen són absolutament versemblants i les situacions explicades poden formar part del nostre dia a dia.

La no acceptació de la pèrdua d’una persona estimada genera un trastorn bipolar en Diana, la mare protagonista de la història, una notable Nina que ens commou amb la seva interpretació.

Una escenografia senzilla però molt efectiva, amb una estructura metàl·lica que al tercer nivell alberga als músics, escenografia que facilita una posada en escena dinàmica i a moments molt enèrgica. També cal destacar que alguns dels moviments dels actors són un constant puja i baixa, sortir i entrar.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Una obra que tracta de la lluita d’una família per aparentar complir els estàndards del que es considera normalitat, enfrontar la malaltia de la mare com si en realitat no hi fos i en certa manera obligar-la a mantenir una aparença d’estat d’ànim feliç i conformat, que evidentment, no és el seu. Qüestiona també l’ètica professional dels metges.

Amb música en directe d’un equip de cinc músics: Marcos CameroDani Cea, Marta RomaDusan Jevtoviv i Quim García, un equip que interpreta magistralment els gèneres pop, rock i folk que desfilen pel musical.

La deficient visibilitat de la sala, fa que en alguns moments no deixa gaudir de les escenes arran de platea, queda compensada amb escreix per la magnífica sonoritat i la perfecte il·luminació de l’espectacle.

Les veus en directe són excel·lents, encapçalades per la magnífica veu de Nina, amb Nando Gonzàlez en el paper de Dan el pare, Jana Gómez en el paper de Natalia, la filla del matrimoni, Guido Balzaretti en el paper de Gabriel, el fill, Fabio Arrante en el paper de Henry i Roger Berruezo que interpreta l’antipàtic paper del Dr. Madden.

Quant a les interpretacions destacar les de Guido Balzaretti i Fabio Arrante que ens han agradat molt. Nina es manté en els nivells als quals ens té acostumats i Jana Gómez ha estat convincent en el paper de la filla que lluita per fer-se visible als ulls de la mare.

Un musical que ens ha agradat molt i que ha prorrogat la seva estada a la Sala Barts fins al 14 de novembre.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Llibret: Brian Yorkey – Música: Tom Kitt
Direcció: Luis Romero
Direcció musical: Abel Garriga – Supervisió musical: Xavier Torras
Intèrprets: Nina, Nando González, Jana Gómez, Guido Balzaretti, Roger Berruezo, Fabio Arrante.
Músics: Marcos Camero, Dani Cea, Marta Roma, Dusan Jevtoviv i Quim García
Escenografía i vestuari: Jose Novoa \ Assistent atrezzo: Mercè Luchetti \ Il.luminació: Mingo Albir \ Disseny de so: Enric Vinyeta \ Programador de teclats: Enric García \ Caracteritzacio: Paula Ayuso \ Coach vocal: Felipe Forastiere \ Ajudant de direcció: Marc Vilavella \ Producció executiva: Mireia Farrarons
Idioma: castellà – Durada: 2 hores 30 minuts amb entreacte

Deixa un comentari