– Roda de premsa ESPAÑA INGOBERNABLE – Teatre Romea – 2017.10.17 (temp. 17/18 – RdP 023)

Roda de premsa ESPAÑA INGOBERNABLE –  (temp. 17/18 – RdP nº 23)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Segona Roda de premsa d’ahir dimarts; aquesta darrera al Teatre Romea per presentar ESPAÑA INGOBERNABLE, una nova proposta de Alberto San Juan, escrita i interpretada per ell mateix, malgrat que aquesta vegada amb la companyia a l’escenari del músic argentí Fernando Egozcue que ha compost les músiques que interpreta a la guitarra en directe.

Es tracta d’un espectacle que te una durada de 85 minuts, i que pretén ser un relat fragmentari i subjectiu que repassi els principals cicles de lluites populars que s’han viscut a l’Estat espanyol, des de la Segona República fins a l’actualitat, mitjançant fragments de discursos, de notícies, poemes, textos propis i cançons.

El director artístic del Teatre Romea, Carles Canut, ha iniciat la roda de premsa presentant a Alberto San Juan i a Fernando Egozcue, com a “dos artistes singulars” i ha mostrat gran satisfacció per tenir al teatre un espectacle tan connectat amb la situació actual que viu el país.

Segons Alberto San Juan, “España ingobernable és un espectacle que no acaba mai” i ha afegit que mai deixa el text massa lluny per modificar-lo quan cal, perquè aquest està en permanent actualització segons la situació política que viu el país. També ha afegit que “és complicat ser a Barcelona aquesta setmana amb dos espectacles que contenen les paraules Espanya i espanyol en el seu títol“.

Alberto San Juan afirma que sense la mobilització social dels anys 60, no s’hauria aconseguit el fi del franquisme i no com ara s’intenta vendre des del poder, que van ser a través de pactes entre partits als despatxos. Creu que ara mateix aquest moviment social està a Catalunya i l’estat intenta esclafar definitivament aquestes lluites populars a la recerca de la llibertat.

També ens explica que el fil conductor de l’espectacle és el que el poder anomenaxusma“, …. o sigui el poble.

La proposta escènica, diu,  està “viva” i més encara ara amb els esdeveniments polítics que estan succeint. L’objectiu principal però és, que l’espectador no s’avorreixi i en cap cas ell pretén pontificar amb el que mostrarà a l’escenari.

Fernando Egozcue, ha explicat que la seva manera de compondre la partitura de l’espectacle ha estat “senzilla, intensa i visceral“. La idea principal ha estat que “la música segueix al text“.

En paral·lel a la representació d’aquest muntatge i del 20 al 21 d’octubre, Alberto San Juan també presentarà el monòleg AUTORRETRATO DE UN JOVEN CAPITALISTA ESPAÑOL. En aquest segon espectacle l’actor va comentar ofereixo una visió més personal en què intento entendre com allò que semblava que era prosperitat acabava en misèria“.

Finalment afirma que creu que s’ha de recolzar el dret a decidir el futur del poble i això no es pot deixar d’escoltar, s’estigui o no d’acord.

ESPAÑA INGOBERNABLE es podrà veure al Teatre Romea fins a aquest diumenge 22 d’octubre.

Podeu escoltar l’àudio de la roda de premsa aquí sota; aquesta vegada us prometo que paga molt la pena escoltar-lo, per conèixer els seus plantejaments.

Deixa un comentari