– 22a Mostra de Teatre Barcelona – ADAM & EVA, El Musical – Teatre del Raval (🐌🐌+🐚) – 2017.10.17 (temp. 17/18 – espectacle nº 72)

ADAM & EVA, El Musical – 22a Mostra de Teatre Barcelona –  (temp. 17/18 – espectacle nº 72)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba –

Cinquena proposta presentada a la 22ª Mostra de Teatre de Barcelona, al Teatre del Raval. En aquest cas ,ADAM & EVA, El Musical de Ben Hales dirigit per Silvia Sanfeliu en la direcció escènica i Adrià Bravo en la musical.

Aquest musical de petit format es va estrenar el 2013 a l‘Edimburg  Festival Fringe per la companyia anglesa Splendid Production i sota la direcció de Matt Wilde.

A casa nostra, i un cop feta la seva adaptació, va ser estrenada a la Nau Ivanow un cap de setmana del mes de març. Ara hem tingut l’oportunitat de veure-la.

L’espectacle té com a punt de partida just el matí després de mossegar una poma, quan Adam i Eva es desperten en una part del Jardí de l’Edèn que no reconeixen. I es fan algunes preguntes: On són? Què va passar la nit abans?

L’Arcàngel Oliver es presenta com el seu “agent de transició” i els explica els motius pels quals han estat expulsats del Paradís. Adam culpabilitza a l’Eva del que ha passat i fuig en un intent desesperat de tornar al Jardí de l’Edèn. Eva resta sola i emprèn l’entretinguda tasca de posar nom a tot el que l’envolta. Mentre, Adam, conscient que no podrà tornar mai al paradís perdut, ha d’aprendre a caçar per sobreviure.

Lucífer es descobreix com a la serp que va enganyar a l’Eva i acaba pactant amb l’arcàngel per aconseguir, entre tots dos, que Adam i Eva descobreixen el sexe i siguin els iniciadors de la humanitat. Final feliç.

Ens ha semblat un text simpàtic però molt fluixet i és potser el que menys ens ha agradat d’aquesta proposta escènica. Un inici potent que ens ha fet pensar que gaudiríem força, ha anat seguit d’una història amb una línia argumental a mig camí entre el món adult i l’infantil, amb un seguit de situacions i gags tan evidents, que molt poques vegades ens han fet somriure.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

En canvi les interpretacions ens han agradat força, la de tots els actors, però molt especialment la d’Alex Marteen que interpreta un arcàngel molt divertit, que destaca de la resta. Òscar Domínguez és Adam, Sílvia Blavia és Eva, Jordi Farrés és Lucifer, Alex Marteen és l’arcàngel Oliver i Mireia Vallès és el caribou, l’arbre i el conill.

Música en directe a càrrec d’Adrià Bravo, un punt a favor de l’espectacle, quan molt sovint musicals amb un pressupost elevat opten per la música enregistrada.

Una posada en escena àgil, però que malauradament ens va fer pensar en la dinàmica d’un espectacle més dirigit al públic infantil o juvenil; no tenim cap mania en veure espectacles infantils i alguns d’ells els hem valorat amb la màxima qualificació, però aquest està entre mig camí …. no és carn ni peix i precisament aquesta és la causa de què no ens ha acabat de convèncer.

En resum, un musical de petit format, per passar una bona estona, entretingut, però que està lluny de les expectatives que nosaltres hi teníem dipositades.

Companyia: A&E
Intèrprets: Óscar Domínguez, Sílvia Blavia, Jordi Farrés, Alex Marteen, Mireia Vallès
Direcció escènica: Silvia Sanfeliu
Direcció musical: Adrià Bravo
Idioma: català – Durada: 60 minuts

Quant a Miquel Gascon

Viatgermaníac i Teatraire de Pro, engrescat per gaudir al màxim de les activitats culturals que es realitzen a Barcelona i Catalunya, ja sigui teatre, música, òpera o cinema.
Aquesta entrada s'ha publicat en Teatre i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.