– Roda de premsa PRIME TIME – Hotel Internacional (Sala Muntaner) – 2017.10.17 (temp. 17/18 – RdP 022)

Roda de premsa – PRIME TIME –  (temp. 17/18 – RdP nº 22)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Malgrat que aquesta proposta escènica, ja la vaig poder veure el dia de la seva estrena, el 21 d’octubre del 2016 a Caixa Fòrum, he volgut assistir a la Roda de premsa de presentació per veure l’evolució i segurament els canvis que s’han realitzat.

Una proposta pensada pels actes que va celebrar la Conferència Internacional de SIforAGE (Innovació Social per a un Envelliment Actiu i Saludable).

L’Obra gira al voltant de com s’encara l’arribada a la tercera edat, la seva acceptació i l’actitud davant d’aquesta realitat. Ho fa en un entorn com és el de la televisió on es valora gairebé en exclusivitat la joventut i la presència física.

És el resultat d’un procés creatiu derivat d’una recerca en gerontologia cultural i literària, de la seva autora Núria Casado Gual. La va escriure pensant des de la primera frase, perquè la seva protagonista fos interpretada per Imma Colomer.

Glòria Aran és l’estrella d’una telenovel·la que porta 40 anys en antena. Quan la citen a l’oficina de la productora, sospita que li volen retre un homenatge a la propera temporada, però el que tenen pensat per a la sèrie és incorporar un nou cap de guionistes i la decisió d’aquest de fer desaparèixer el seu personatge per mort sobtada, perquè la corba d’audiències reflecteix una davallada continuada.

Però crec que el gran canvi que es podrà veure ara, és la incorporació de l’actor Dafnis Balduz, per interpretar el personatge que vol ser el contrapunt a la protagonista. Dafnis ens comenta que és un plaer treballar amb l’Imma Colomer, amb la que no ho havia fet mai fins ara. Malgrat que opina que el seu personatge no és precisament el més amable d’aquesta proposta, per ell és una experiència molt enriquidora poder conviure i relacionar-se mentre treballa, amb actors d’edats diferents de la seva generació.

L’Imma comenta que el text posseeix molts gestos de complicitat (ginyo) a l’actualitat i que per exemple fins i tot el nom del seu personatge (Gloria Aran) vol ser un petit homenatge a Anna Lizaran. També ens explica algunes anècdotes i a mi em sorprèn molt, la falta d’humanitat en el que explica sobre l’actriu Mardarida Minguillón, que es va assabentar que el seu personatge moria en una sèrie de TV. que estava protagonitzant, en llegir el text del capítol que havia d’interpretar….. i ningú l’havia informat prèviament.

Però crec que el millor que podeu fer, és escoltar l’àudio de la roda de premsa que us deixo aquí sota …

Avui dia 18 és l’estrena a la Sala Muntaner i es podrà veure fins al 12 de novembre. Nosaltres tornarem i de ben segur veurem que la proposta haurà evolucionat en positiu.

2 pensaments a “– Roda de premsa PRIME TIME – Hotel Internacional (Sala Muntaner) – 2017.10.17 (temp. 17/18 – RdP 022)

  1. Miquel Gascon

   Gràcies a tu Imma per la teva bona feina i per continuar amb tanta força damunt dels escenaris.
   Tenim pensant anar a veure de nou la teva proposta escènica el dissabte 11 de novembre. Estic convençut que haurà millorat molt des de la seva estrena i encara més amb la incorporació de Dafnis Balduz, un actor que admirem.

   Una forta abraçada

   Respon

Leave a Reply