– Teatre – DPUTUCOOL (🐌🐌🐌) – Teatre del Eixample – 2017.10.14  (temp. 17/18 – espectacle nÂș 67)

DPUTUCOOL (t. 17/18 – espec. nÂș 67)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Aquest va ser el nostre tercer espectacle del passat dissabte; sortim a corre-cuita del Teatre Poliorama i ens dirigim caminant rĂ pidament cap al Teatre de l’Eixample per poder veure DPUTUCOOL un espectacle tipus “cabaret” que va ser estrenat fa un parell de temporades, el febrer del 2015 per celebrar el 20Ú aniversari de “The Chanclettes“.

Sorprenentment quan arribem al Teatre ens trobem la sala gairebé plena, la qual cosa contrasta i molt, amb el que hem vist aquests Ășltims dies per la falta d’afluĂšncia de pĂșblic a les representacions teatrals.

La companyia The Chanclettes, va crear l’anomenat “turmixplayback” que Ă©s una barreja de cançons, pel·lĂ­cules, anuncis i programes de televisiĂł que ens presenten amb perruques i sabates de talĂł. Els seus components sĂłn: Josep Maria Portavella, Josep Coll i Xavier Palomino.

Un espectacle que connecta des del minut zero amb el pĂșblic, inclĂșs fins i tot abans d’entrar a la sala, perquĂš sĂłn els mateixos actors els que controlen l’accĂ©s tallant les entrades, informant que el nĂșmero de la teva entrada entrarĂ  en un sorteig “sorpresa” a la mitja part de l’espectacle i convidant a quÚ t’animis a consumir la beguda que prefereixis en qualsevol moment.

Es nota que el pĂșblic estĂ  entregat plenament a les bromes dels actors i que volen participar activament en el show des de les seves butaques…. alguns d’ells sembla que no Ă©s la primera vegada que veuen l’espectacle.

Es tracta d’un treball que requereix una gran preparaciĂł prĂšvia i amb una gran complexitat tĂšcnica on tot estĂ  absolutament sincronitzat. Amb una estĂštica i una voluntat llibertĂ ria que recorda l’Ăšpoca daurada dels cabarets de la ciutat, cabarets que alguns d’ells nosaltres vam trepitjar quan Ă©rem joves.

The Chanclettes no juguen amb l’ambigĂŒitat sexual ni ideolĂČgica, veiem clarament que sĂłn i que pensen i ho comparteixen amb un pĂșblic entregat. Un espectacle molt divertit, dirigit especialment a la comunitat gai, perĂČ tambĂ© a qualsevol tipus de pĂșblic que tingui la seva ment oberta.

PerĂČ per sort l’espectacle no es queda solament en aquesta primera capa, ja que entra de ple en el moment polĂ­tic que ara mateix estĂ  vivint Catalunya i se’n refot obertament d’alguns d’ells …. Rajoy, Rivera, Soralla (amb elle) i inclĂșs del rei d’Espanya.

AixĂČ és el que podem llegir a la web del teatre:

Vuelve the best Cabaret contemporani cosmopolita con denominaciĂłn de origen: made in CAT & multilingual, of course! Sorry The Hole and Priscilla…
Sí! Oui! Ja! Bai! Yes! The Chanclettes en Barcelona con su mejor espectåculo y con la compañía mås cohesionada que nunca. ¥De buen rollo, tia! #DPutuCooL é un pazzo ritratto della società che ci circonda, dónde te pixing de risa, Raffaella.
Tout ça et encore plus en un torbellino hilarante de experiencias anticonstitucionales. October 1st we don’t know what will happen in Catalonia, but a partir del 10 de Octubre lo que es seguro es que l’Eixample Teatre anirĂ  mĂ©s #DPutuCooL que mai.
EsPasiva.

Amb els tres components del grup col·laboren com a mestres de cerimĂČnies la “Mega Pubilla” i Lola Bastarda, i tots plegats amb una especial habilitat per engrescar al pĂșblic converteixen la platea en una festa on tothom aplaudeix, respon a les preguntes, es fan fotos amb ells a la mitja part…. i com en el nostre cas, fan pujar al  Miquel a l’escenari a recollir el premi que li ha tocat al sorteig … un magnĂ­fic consolador  i els seus corresponents lubricants.

Una esbojarrada i surrealista proposta, en la línia de treball d’aquest grup.
Ben cert que és una nit diferent, un espectacle diferent ideal per desconnectar.

The Chanclettes: Josep Maria Portavella, Josep Coll i Xavier Palomino
Col.laboren: Mega Pubilla i Lola Bastarda
Idioma: tots
Durada: 100 minuts

Deixa un comentari