– Teatre – DPUTUCOOL (🐌🐌🐌) – Teatre del Eixample – 2017.10.14  (temp. 17/18 – espectacle nº 67)

DPUTUCOOL (t. 17/18 – espec. nº 67)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Aquest va ser el nostre tercer espectacle del passat dissabte; sortim a corre-cuita del Teatre Poliorama i ens dirigim caminant ràpidament cap al Teatre de l’Eixample per poder veure DPUTUCOOL un espectacle tipus “cabaret” que va ser estrenat fa un parell de temporades, el febrer del 2015 per celebrar el 20è aniversari de “The Chanclettes“.

Sorprenentment quan arribem al Teatre ens trobem la sala gairebé plena, la qual cosa contrasta i molt, amb el que hem vist aquests últims dies per la falta d’afluència de públic a les representacions teatrals.

La companyia The Chanclettes, va crear l’anomenat “turmixplayback” que és una barreja de cançons, pel·lícules, anuncis i programes de televisió que ens presenten amb perruques i sabates de taló. Els seus components són: Josep Maria Portavella, Josep Coll i Xavier Palomino.

Un espectacle que connecta des del minut zero amb el públic, inclús fins i tot abans d’entrar a la sala, perquè són els mateixos actors els que controlen l’accés tallant les entrades, informant que el número de la teva entrada entrarà en un sorteig “sorpresa” a la mitja part de l’espectacle i convidant a què t’animis a consumir la beguda que prefereixis en qualsevol moment.

Es nota que el públic està entregat plenament a les bromes dels actors i que volen participar activament en el show des de les seves butaques…. alguns d’ells sembla que no és la primera vegada que veuen l’espectacle.

Es tracta d’un treball que requereix una gran preparació prèvia i amb una gran complexitat tècnica on tot està absolutament sincronitzat. Amb una estètica i una voluntat llibertària que recorda l’època daurada dels cabarets de la ciutat, cabarets que alguns d’ells nosaltres vam trepitjar quan érem joves.

The Chanclettes no juguen amb l’ambigüitat sexual ni ideològica, veiem clarament que són i que pensen i ho comparteixen amb un públic entregat. Un espectacle molt divertit, dirigit especialment a la comunitat gai, però també a qualsevol tipus de públic que tingui la seva ment oberta.

Però per sort l’espectacle no es queda solament en aquesta primera capa, ja que entra de ple en el moment polític que ara mateix està vivint Catalunya i se’n refot obertament d’alguns d’ells …. Rajoy, Rivera, Soralla (amb elle) i inclús del rei d’Espanya.

Això és el que podem llegir a la web del teatre:

Vuelve the best Cabaret contemporani cosmopolita con denominación de origen: made in CAT & multilingual, of course! Sorry The Hole and Priscilla…
Sí! Oui! Ja! Bai! Yes! The Chanclettes en Barcelona con su mejor espectáculo y con la compañía más cohesionada que nunca. ¡De buen rollo, tia! #DPutuCooL é un pazzo ritratto della società che ci circonda, dónde te pixing de risa, Raffaella.
Tout ça et encore plus en un torbellino hilarante de experiencias anticonstitucionales. October 1st we don’t know what will happen in Catalonia, but a partir del 10 de Octubre lo que es seguro es que l’Eixample Teatre anirà més #DPutuCooL que mai.
EsPasiva.

Amb els tres components del grup col·laboren com a mestres de cerimònies la “Mega Pubilla” i Lola Bastarda, i tots plegats amb una especial habilitat per engrescar al públic converteixen la platea en una festa on tothom aplaudeix, respon a les preguntes, es fan fotos amb ells a la mitja part…. i com en el nostre cas, fan pujar al  Miquel a l’escenari a recollir el premi que li ha tocat al sorteig … un magnífic consolador  i els seus corresponents lubricants.

Una esbojarrada i surrealista proposta, en la línia de treball d’aquest grup.
Ben cert que és una nit diferent, un espectacle diferent ideal per desconnectar.

The Chanclettes: Josep Maria Portavella, Josep Coll i Xavier Palomino
Col.laboren: Mega Pubilla i Lola Bastarda
Idioma: tots
Durada: 100 minuts

Deixa un comentari