– Teatre – PARADISE (🐌🐌🐌+🐚) – Teatre Poliorama – 2017.10.14 – (temp. 17/18 – espectacle nº 66)

PARADISE – (temp. 17/18 – espectacle nº 66)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Hem de començar dient que ens hem quedat gratament sorpresos per aquesta proposta, ja que a la roda de premsa vam creure que estàvem davant d’una comèdia on els actors protagonistes eren molt joves, però prou coneguts per la seva participació en les sèries de televisió com Merli o la Riera….. i que potser en això bàsicament radicava tot.

I la nostra sorpresa ha estat trobar una comèdia, que si efectivament està dirigida als joves, però apta també per no tan joves, amb un rerefons que podríem dir amarg i una generació d’actors molt preparada, que ha resolt amb solvència la posada en escena.

A PARADISE hem vist tres històries que passen en un mateix espai, l’habitació d’un prostíbul. Tres relats que ens parlen de la família, de la soledat i de l’amor. Cinc actors interpreten a nou personatges en la recerca del seu paradís perdut. Una comèdia construïda des del drama, amb tocs esperpèntics, i amb la Veroshka com a narradora i còmplice de l’espectador.

Dues d’aquestes tres històries s’havien estrenat al Microteatre, la primera amb el nom de “Purpurina” i la segona amb el de “Benjamín“, les dos al 2016. Ara ambdues s’han allargat i s’ha incorporat la tercera història.

Escrita i dirigida per Oriol Vila i Raquel Salvador, l’estètica i el to segueix la línia de la websèrie d’humor Nico&Sunset, que ells mateixos van rodar amb el telèfon mòbil.

Elisabet Casanovas és Veroshka, la narradora i fil conductor de les tres històries i la protagonista de la segona. Aquesta actriu a la que ja vam “descobrir” i ens va enamorar en el seu paper de Serafina a “La senyora Florentina i el seu amor Homer” i ara ens ha tornat a agradat molt, per la seva naturalitat i simpatia que  s’encomana en fer un paper entranyable que se’ns ha fet curt.

En el primer relat coneixem als germans Beltran. El Jordi i el Ramon porten al seu germà David, un noi amb discapacitat psíquica, al Paradise per tal que perdi la seva virginitat. Unes interpretacions divertides de tots tres i especialment destacable la d’Albert Baró que dota de gran versemblança al seu personatge David.

La segona història ens trasllada a una nit de Cap d’Any. Un client molt peculiar, en Vicens, demana a la Veroshka una cosa molt més profunda que fer sexe. Aquí hem descobert la faceta còmica d’Artur Busquets i ens hem rigut molt amb el seu acudit del negre i l’avió.

La tercera història ens parla de tres transsexuals que també viuen i treballen al Paradise. Albert Salazar, Albert Baró i Adrian Grösser ens presenten uns personatges tendres, obligats a viure d’amagat, en una societat on son qüestionats i assenyalats. L’amor entre un client adinerat que estiueja a Cadaqués i una de les prostitutes transsexual farà que tot trontolli.

Les tres històries parteixen d’una base dramàtica, però el plantejament i el to de comèdia treu amargor a la realitat que ens presenta.

Una escenografia molt treballada que pren vida amb la interacció de la Veroshka, llums, color i música per amagar la sòrdida vida d’un prostíbul de carretera i el profund dolor que amaguen les persones que hi treballen, tot sota la seva aparença d’alegria i felicitat.

Autoria i Direcció:  Oriol Vila i Raquel Salvador
Interpretació: Albert Baró (David / Kelly) \ Artur Busquets (Home / Dufi) \ Elisabet Casanovas  (Veroshka) \ Adrian Grösser  (Jordi / Rubi) \ Albert Salazar (Ramón / Gigi)
Disseny d’ Escenografia i Atrezzo/Regiduria: Astrid Caballero \ Disseny de Vestuari:  Raquel Salvador \ Disseny d’il·luminació/ Cap tècnic:  Damian Edery \
Disseny de so/disseny de video i concepció sonora:  David Solans \Disseny de videos promocionals: David Solans i Raquel Salvador \ Producció Executiva:  Ariadna Castedo \ Ajudant de producció: Mariia Ilicheva \ Comunicació i premsa: Sandra Costa (La Costa Comunicació), El Terrat \ Disseny gràfic: Carlos Porta \ Fotografia: Noemí Elías Bascuñana \ Construcció escenografia: Jorba-Miró Estudi-Taller d’Escenografia \
Distribució: Joan Fernández (EQM Cultura)
Idioma: català i castellà – Durada: 80 minuts

Deixa un comentari