– 22a Mostra Teatre de Barcelona – EL SOPAR (🐌🐌🐌) – Teatre del Raval – 2017.10.11 (temp. 17/18 – espectacle nº 62)

EL SOPAR – 22a Mostra de Teatre Barcelona –  (temp. 17/18 – espectacle nº 62)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba –

I seguim amb les propostes presentades en la 22ª Mostra de Teatre de Barcelona al Teatre del Raval, amb una obra paròdica que parla de la corrupció a la indústria immobiliària al nostre país.

EL SOPAR és una obra escrita en anglès (The Dinner) en 2012 i que va ser estrenada a Londres al Vaults Festival al febrer de 2015. L’autor i director de la proposta és el dramaturg espanyol Raúl Quirós Molina resident a Londres i fundador de la companyia Los sueños de Fausto.

Hem de dir que inicialment ens vam quedar descol·locats, ja que esperàvem una obra “seriosa” sobre el tema de la corrupció política i les primeres escenes de Fabra (Eduard Benito) i Camps (Carlos Briones) ens van semblar sobreactuades.

Al cap de poc ens vam adonar que ens enfrontàvem a una peça en clau de comèdia negra, fusionada amb teatre de l’absurd.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

L’acció té lloc en un soterrani d’un restaurant, encara que l’escenografia (que correspon a l’obra “La visita inesperada”) no transmet la sensació del lloc tancat i amb olor de resclosit que diuen que és.

Ja situats, ens deixem portar per la història, dos homes es reuneixen d’amagat per tancar un negoci amb un tal Adelson al que esperen per sopar. Fabra és propietari d’uns terrenys que Adelson ha de comprar per construir un enorme complex al voltant d’un casino. Camps és l’intermediari de l’operació que amb la comissió que espera rebre,  iniciarà una nova vida.

No confien l’un amb l’altra i tots dos presumeixen de la impunitat de les seves accions i comparteixen el menyspreu cap a les potencials víctimes que se’n derivin.

Un tercer personatge, un estrany cambrer (Francesc Peyrò), augmenta la sensació d’inseguretat i desconfiança dels dos homes.

Una paranoia sobre els motius de cadascú dels personatges a l’espera d’un altre que no arriba i que acabem pensant que en realitat no existeix. Una posada en escena dinàmica amb moments d’una gran comicitat, algunes situacions absurdes  i amb un sorprenent i inesperat final.

Autor i director: Raúl Quirós Molina
Intèrprets: Eduard Benito, Francesc Peyró i Carlos Briones
Idioma: català
Durada: 70 minuts

Deixa un comentari