– 22a Mostra Teatre de Barcelona – EL SOPAR (🐌🐌🐌) – Teatre del Raval – 2017.10.11 (temp. 17/18 – espectacle nÂș 62)

EL SOPAR – 22a Mostra de Teatre Barcelona –  (temp. 17/18 – espectacle nÂș 62)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba –

I seguim amb les propostes presentades en la 22ÂȘ Mostra de Teatre de Barcelona al Teatre del Raval, amb una obra parĂČdica que parla de la corrupciĂł a la indĂșstria immobiliĂ ria al nostre paĂ­s.

EL SOPAR és una obra escrita en anglĂšs (The Dinner) en 2012 i que va ser estrenada a Londres al Vaults Festival al febrer de 2015. L’autor i director de la proposta Ă©s el dramaturg espanyol RaĂșl QuirĂłs Molina resident a Londres i fundador de la companyia Los sueños de Fausto.

Hem de dir que inicialment ens vam quedar descol·locats, ja que esperĂ vem una obra “seriosa” sobre el tema de la corrupciĂł polĂ­tica i les primeres escenes de Fabra (Eduard Benito) i Camps (Carlos Briones) ens van semblar sobreactuades.

Al cap de poc ens vam adonar que ens enfrontĂ vem a una peça en clau de comĂšdia negra, fusionada amb teatre de l’absurd.

This slideshow requires JavaScript.

L’acció té lloc en un soterrani d’un restaurant, encara que l’escenografia (que correspon a l’obra “La visita inesperada”) no transmet la sensaciĂł del lloc tancat i amb olor de resclosit que diuen que és.

Ja situats, ens deixem portar per la histĂČria, dos homes es reuneixen d’amagat per tancar un negoci amb un tal Adelson al que esperen per sopar. Fabra és propietari d’uns terrenys que Adelson ha de comprar per construir un enorme complex al voltant d’un casino. Camps és l’intermediari de l’operació que amb la comissiĂł que espera rebre,  iniciarà una nova vida.

No confien l’un amb l’altra i tots dos presumeixen de la impunitat de les seves accions i comparteixen el menyspreu cap a les potencials víctimes que se’n derivin.

Un tercer personatge, un estrany cambrer (Francesc PeyrĂČ), augmenta la sensaciĂł d’inseguretat i desconfiança dels dos homes.

Una paranoia sobre els motius de cadascĂș dels personatges a l’espera d’un altre que no arriba i que acabem pensant que en realitat no existeix. Una posada en escena dinĂ mica amb moments d’una gran comicitat, algunes situacions absurdes  i amb un sorprenent i inesperat final.

Autor i director: RaĂșl QuirĂłs Molina
IntĂšrprets: Eduard Benito, Francesc PeyrĂł i Carlos Briones
Idioma: catalĂ 
Durada: 70 minuts

Leave a Reply