– Presentació temporada 17/18 SALA HIROSHIMA – 2017.10.11 (temp. 17/18 – RdP 019)

Presentació temporada SALA HIROSHIMA –  (temp. 17/18 – RdP nº 19)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Segona roda de premsa d’ahir dimecres, aquesta per presentar la temporada de la SALA HIROSHIMA; ha estat una multitudinària presentació, la qual cosa demostra l’enorme interès per conèixer de primera mà els espectacles “trencadors” que habitualment podem veure en aquest espai.

Com sempre el director artístic Gaston Core, ens presenta personalment la quarta temporada que es va iniciar fa pocs dies. Els trets fonamentals seran:

  • un 50% de programació d’artistes internacionals
  • la figura de l’artista associat
  • noves estratègies per a l’ampliació i fidelització de públics

Els artistes associats de la temporada 2017-2018 són: Lautaro Reyes, Eulàlia Bergadá, Núria Guiu ( imatge de portada de la temporada 2017/2018), Kotomi Nishiwaki, Aina Alegre i Reinaldo Ribeiro. També s’amplia l’oferta de formació per a professionals amb vuit tallers.

Hiroshima tria com a eslògan de la temporada #thelongestfestivaloftheyear i vol treballar al voltant de la idea d’identitat col·lectiva. 

Alguns artistes ho fan des de la investigació coreogràfica, buscant en moviments concrets. Aina Alegre explora les danses i tradicions populars de Catalunya i del Mediterrani; el brasiler Reinaldo Ribeiro fa el mateix amb la samba del carnaval; Núria Guiu investiga al voltant dels fenòmens de masses que es generen a les xarxes socials… Altres artistes de la programació busquen generar una experiència col·lectiva de trànsit o ritual entre l’espectador i l’escena recuperant formes com l’expressionisme o la performance. És el cas de l’australià Luke George o de la caboverdiana Marlene Monteiro Freiras.

En la seva temporada 2017/2018 Hiroshima ofereix 37 propostes artístiques, 18 internacionals i 19 locals, amb 11 estrenes absolutes i 12 estrenes a Catalunya, i 8 tallers de formació.

Després de dedicar el primer any de projecte al posicionament de la sala i el segon a la internacionalització, Hiroshima enfoca el seu tercer any a cercar nous públics per l’escena contemporània. Amb aquest objectiu, la temporada s’ha organitzat al voltant de cicles o blocs, que facilitaran la comunicació de les propostes.

La sala Hiroshima està satisfeta amb el balanç i els resultats molt positius aconseguits en els seus dos anys i mig de vida. Fins avui han passat per la sala 20.000 persones. L’ocupació mitjana ha estat del 60%, amb un total de 330 funcions i 145 companyies/artistes.

Considero que no és massa lògic fer aquí una relació exhaustiva dels 37 espectacles que es podran veure aquesta temporada, per la qual cosa us deixo aquest ENLLAÇ pels que vulgueu aprofundir en la informació de cada un dels espectacles.

Podeu escoltar l’àudio de la roda de premsa aquí baix …

Leave a Reply