– 22a Mostra de Teatre de Barcelona – ENGRUNES (🐌🐌) – Teatre del Raval – 2017.10.09 (temp. 17/18 – espectacle nÂș 61)

ENGRUNES – 22a Mostra de Teatre Barcelona –  (temp. 17/18 – espectacle nÂș 61)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba –

Aquesta és la segona peça que hem pogut veure en el marc de la 22ÂȘ Mostra de Teatre de Barcelona, que s’està celebrant al Teatre del Raval.

ENGRUNES és una proposta de la companyia Rumb Teatre dirigida per Montse Bonet i interpretada per Àgata Cabezas Pintani, Òscar Romera FernĂ ndez i Maria Jover Pujol.

La companyia Rumb Teatre va nĂ©ixer sota la residĂšncia artĂ­stica del Centre CĂ­vic de Sant Andreu. Formada per dos actors, cursant estudis a l’Institut del Teatre, Maria Jover i Òscar Romera; neix amb la voluntat d’expressar i comunicar allĂČ que ens colpeix des d’una visiĂł crĂ­tica. Engrunes és el seu primer projecte i estĂ  dirigit per la directora i actriu Montse Bonet, que ens va enlluernar amb la seva direcciĂł de BLANCA DESVELADA i a la que tambĂ© hem vist treballar en altres propostes.

Aquesta presentaciĂł amb diapositives necessita JavaScript.

Engrunes parteix de la histĂČria de Hansel i Gretel, dos nens que han de marxar de casa seva amb poc mĂ©s que engrunes a les butxaques, engrunes que els ha de servir per marcar el camĂ­ de tornada. Durant el trajecte, els ocells han esborrat el rastre i no tenen possibilitat de tornar enrere, nomĂ©s poden tirar endavant a la recerca del somni de trobar la “casa de xocolata”.

La proposta s’enllaça amb les histĂČries de les persones que, arreu del mĂłn, es veuen abocades a sortir d’un entorn conegut en cerca d’un futur millor, i estan obligats a endinsar-se en un entorn hostil i desconegut. Acompanyats per la incertesa del que es trobaran i l’enyor del que han deixat enrere: la seva famĂ­lia, els seus amics, els seus menjars, els seus cants, …. tot queda enrere en un record dolorĂłs i llunyĂ .

Els dos universos s’acaben unint mostrant que mite i realitat sĂłn mĂ©s a prop del que ens pensem.

Sens dubte inicialment es tracta d’un tema interessant i rabiosament actual i colpidor. Malauradament no ens ha acabat de satisfer, perquĂš almenys per nosaltres bona part del text ha estat inaudible i en molts moments la projecciĂł de la veu dels actors no arribava a la fila 3 on estĂ vem situats; creiem que la direcciĂł no ha tingut en compte les mides del teatre, ja que segurament s’havia representat fins ara en espais escĂšnics mĂ©s reduĂŻts, o fora d’una caixa escĂšnica tradicional, com Ă©s la del Teatre del Raval.

Aquesta presentaciĂł amb diapositives necessita JavaScript.

Una proposta plĂ sticament bonica i plena d’imatges potents, amb una gran dosi de teatre gestual, paraula, dansa, cant i moviment. MagnĂ­fica la imatge del mar embravit, o la dels personatges emmascarats que representen els mafiosos que els hi “venen” un futur, o tambĂ© la dels camps de refugiats amb la cooperant que els hi “ven” esperança.

Una obra que vol convidar a la reflexió i a fer-nos pensar en quin és el nostre paper com a societat en un drama que colpeja a milers de persones.

Unes interpretacions que estem segurs han estat entregades i sentides, perĂČ que es perden en un escenari com el del Teatre del Raval.

Com hem dit abans, creiem que aquesta proposta estĂ  pensada per un teatre intimista i petit, i avui no l’ha acompanyat gairebé res; no s’han pogut llegir les frases que han estat projectades al fons de l’escenari, la sonoritat ha estat nefasta i tampoc ha jugat a favor seu una il·luminació poc adequada a l’espai, per un muntatge que pretĂ©n ser molt visual.

Autor: Rumb Teatre
DirecciĂł : Montse Bonet
Intùrprets: Àgata Cabezas Pintani, Òscar Romera Fernàndez i Maria Jover Pujol
Idioma: catalĂ 
Durada: 50 minuts

Deixa un comentari