– Voltar per la Literatura – EL COMITE DE LA NOCHE de BelĂ©n Gopegui (🐌🐌🐌) 2017.10.09 (temp. 17/18 – llibre nÂș 004)

EL COMITE DE LA NOCHE de BelĂ©n Gopegui – (temp. 17/18 – llibre nÂș 004)

Per Imma Barba

Un llibre que parla de la relació de dues dones que emprenen una batalla contra el tràfic I compravenda de sang.

Una histĂČria sobre la denĂșncia i la renuncia.

Àlex ha perdut la feina i ha de tornar, amb la seva filla Marina, a viure a casa dels seus pares. Des d’allà escriu els motius que l’han portada a entrar en el “Comité de la noche“, un grup clandestĂ­ que ha decidit actuar. En els seus escrits es pregunta, investiga, confirma i reivindica la seva necessitat de lluitar contra la indiferĂšncia, d’explicar el que ningĂș vol explicar.

Carla treballa en una empresa d’hemoderivats a Bratislava,on , per mitjans il·legals es vol aconseguir la privatitzaciĂł de les donacions de sang. Entra en contacte amb una persona que escriu tot el que ella va viure al voltant d’aquest tema.

La novel·la parteix d’una notĂ­cia extreta de la realitat: l’oferta d’una multinacional farmacĂšutica de comprar sang als aturats que acceptin donar-la. I el resultat podria qualificar-se amb exactitud de thriller farmacĂšutic: a un costat, la corrupciĂł criminal dels qui volen privatitzar la sang, convertir-la en negoci aprofitant la desesperaciĂł dels miserables; a l’altre, una sĂšrie de personatges atrapats per les seves prĂČpies circumstĂ ncies que han d’escollir.

Un llibre que inicialment m’ha descol·locat pel llenguatge dens de la primera part, el diari d’Àlex i on m’ha costat seguir els seus raonaments, la segona part que ens parla de les trobades de la Carla amb l’escrivent i on utilitza el diĂ leg m’ha fet entendre tot l’entrellaçat de la novel·la i gaudir-la fins a un final que m’ha sorprĂšs.

BelĂ©n Gopegui va nĂ©ixer a Madrid el 1963 i és filla d’una de les fundadores d’Amnistia Internacional a Espanya. Va iniciar la seva carrera professional col·laborant en les seccions literĂ ries de diferents diaris i actualment és novel·lista i guionista guardonada per la seva ĂČpera prima “La escala de los mapas” en 1993. La seva tercera obra “La conquista del aire” va ser portada al cinema per Gerardo Herrero.

Títol: El comité de la noche
Autora: Belén Gopegui
Data de publicaciĂł: Novembre 2014
Idioma: castellĂ  – PĂ gines: 257

Deixa un comentari