– Voltar per la Literatura – EL COMITE DE LA NOCHE de Belén Gopegui (🐌🐌🐌) 2017.10.09 (temp. 17/18 – llibre nº 004)

EL COMITE DE LA NOCHE de Belén Gopegui – (temp. 17/18 – llibre nº 004)

Per Imma Barba

Un llibre que parla de la relació de dues dones que emprenen una batalla contra el tràfic I compravenda de sang.

Una història sobre la denúncia i la renuncia.

Àlex ha perdut la feina i ha de tornar, amb la seva filla Marina, a viure a casa dels seus pares. Des d’allà escriu els motius que l’han portada a entrar en el “Comité de la noche“, un grup clandestí que ha decidit actuar. En els seus escrits es pregunta, investiga, confirma i reivindica la seva necessitat de lluitar contra la indiferència, d’explicar el que ningú vol explicar.

Carla treballa en una empresa d’hemoderivats a Bratislava,on , per mitjans il·legals es vol aconseguir la privatització de les donacions de sang. Entra en contacte amb una persona que escriu tot el que ella va viure al voltant d’aquest tema.

La novel·la parteix d’una notícia extreta de la realitat: l’oferta d’una multinacional farmacèutica de comprar sang als aturats que acceptin donar-la. I el resultat podria qualificar-se amb exactitud de thriller farmacèutic: a un costat, la corrupció criminal dels qui volen privatitzar la sang, convertir-la en negoci aprofitant la desesperació dels miserables; a l’altre, una sèrie de personatges atrapats per les seves pròpies circumstàncies que han d’escollir.

Un llibre que inicialment m’ha descol·locat pel llenguatge dens de la primera part, el diari d’Àlex i on m’ha costat seguir els seus raonaments, la segona part que ens parla de les trobades de la Carla amb l’escrivent i on utilitza el diàleg m’ha fet entendre tot l’entrellaçat de la novel·la i gaudir-la fins a un final que m’ha sorprès.

Belén Gopegui va néixer a Madrid el 1963 i és filla d’una de les fundadores d’Amnistia Internacional a Espanya. Va iniciar la seva carrera professional col·laborant en les seccions literàries de diferents diaris i actualment és novel·lista i guionista guardonada per la seva òpera prima “La escala de los mapas” en 1993. La seva tercera obra “La conquista del aire” va ser portada al cinema per Gerardo Herrero.

Títol: El comité de la noche
Autora: Belén Gopegui
Data de publicació: Novembre 2014
Idioma: castellà – Pàgines: 257

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.