– Teatre – PAQUITO FOREVER (🐌🐌🐌🐌🐌) – Teatre Almeria – 2017.10.05 – (temp. 17/18 – RdP 016 i espectacle nÂș 55)

PAQUITO FOREVER (temp. 17/18 – RdP 016 i espectacle nÂș 55)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Paco Alonso va ser un bailaor, cantaor, actor i transformista que va néixer a Barcelona i va començar la seva carrera al Paral·lel dels anys 50.

Reconegut a casa nostra pel seu personatge de Paquito en el musical “Flor de Nit” i per la seva intervenciĂł a les sĂšries televisives de Dagoll Dagom “Oh! Europa” i “Oh! Espanya” on formava parella amb el seu inseparable Eugeni SolĂ©.

Vint-i-tants anys mĂ©s tard Paquito ha tornat als escenaris amb una nova pell i una nova veu per recuperar la vida i histĂČries d’aquesta estrella nascuda al Paral·lel, que encara brilla, per donar ales a aquesta nova “Wandering Star” que es Joan VĂĄzquez.

PAQUITO FOREVER Ă©s un musical de nova creaciĂł escrit per Fran ArrĂĄez, amb cançons originals de Gerard Alonso i coreografĂ­a de BeĂ lia Guerra, basat en la histĂČria real de Paco Alonso.

Paco Alonso va “nĂ©ixer ballarĂ­, ni nen ni nena, ballarĂ­” i tota la seva vida va estar exercint l’ofici debutant en el cos de ball del Gran Teatre de Liceu. Va viure la seva professiĂł com si fos la seva vida perĂČ mai va obtenir el reconeixement que mereixia.

Va recórrer tot el món ballant i cantant amb les revistes més famoses, els ballets més aclamats i els artistes més emblemàtics del seu temps, instal·lant-se a Nova York I vivint amb una llibertat sexual que aquí no podia tenir.

Joan VĂĄzquez ja va interpretar el paper de Paquito a “FLOR DE NIT, El CABARET” en la versiĂł que es va representar en aquest mateix teatre. Paco Alonso havia mort tres setmanes abans de l’estrena.

L’apropament al personatge li va donar l’impuls necessari per proposar-se i proposar fer una obra sobre la persona, explicant la seva vida i la seva trajectĂČria. Un biopic musical sobre una persona que va “nĂ©ixer ballarĂ­ i es va fer artista“.

En paraules del director, Victor Alvaro: hi ha estrelles que brillen amb llum prĂČpia, hi ha estrelles fugaces, perĂČ tambĂ© hi ha estrelles que sĂłn “Wandering Stars” i que per aquesta inquietud de vagar d’un lloc a l’altre, podria semblar que la seva estela Ă©s menys brillant.

Conegut internacionalment va actuar amb Lola Flores, Frank Sinatra, Groucho Marx, va intervenir a West Side Story a Dinamarca, i va triomfar a Nova York amb un espectacle anomenat “EspañolĂ­simasss” que feia amb el seu amic Eugeni SolĂ©.

Cansat de viatjar i amb la seva mare ja gran, va canviar una mica el rumb de la seva vida dedicant-se durant els seus Ășltims 20 anys a ser figurinista i cosir vestits per a teatre. Tot el vestuari que surt a l’espectacle és l’original que va ser confeccionat pel mateix Paco Alonso i que a la seva mort, la seva famĂ­lia va deixar en herĂšncia al Teatre Almeria.

Un projecte en quĂš han estat treballant des d’abans de l’estiu i que han plantejat com un monĂČleg amb format de cabaret catalĂ , “tipus Mary Santpere”.

Frank Capdet i Fran ArrĂĄez sĂłn els autors de la dramatĂșrgia.

Acompanyat a l’escenari pel mateix Gerard Alonso que toca el piano i es desplega en altres personatges que complementen la interpretaciĂł d’en Joan VĂĄzquez.

Joan VĂĄzquez ens ha deixat absolutament enamorats del personatge amb una interpretaciĂł d’una enorme sensibilitat, d’una gran qualitat humana que ens ha fet riure i emocionar. Una interpretaciĂł que se’ns ha ficat a la butxaca nomĂ©s en sortir a l’escenari i que ens ha apropat a la persona de Paco Alonso com si ell mateix ens haguĂ©s explicat la seva histĂČria. Una posada en escena perfecta.

Aquesta vegada ha coincidit en el mateixa tarda la roda de premsa de presentaciĂł i l’estrena oficial de l’espectacle i per tant les crĂČniques les hem fusionat. Deixo, com Ă©s habitual, l’Ă udio de la roda de premsa.

Els vĂ­deos de la crĂČnica han estat filmats, en el passi de grĂ fics de la roda de premsa.

Autoria: Gerard Alonso i Fran ArrĂĄez
MĂșsica: Gerard Alonso
Lletres: Fran ArrĂĄez, Roser Batalla, Frank Capdet i Joan VĂĄzquez
Llibret: Fran ArrĂĄez
Dramaturgia: Fran ArrĂĄez i Frank Capdet
DirecciĂł: Victor Alvaro
Intérpret: Joan Vàzquez
DirecciĂł Musical: Gerard Alonso
Coreografia: Bealia Guerra // Coach vocal: Helen Rowson // Vestuari original: Paco Alonso
Idioma: castellĂ  i catalĂ  – Durada: 85 minuts

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'estĂ  connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.