– Teatre – LA CALAVERA DE CONNEMARA (🐌🐌🐌🐌🐌) – La Villarroel – 2017.09.23 – (temp. 17/18 – espectacle nÂș 31)

LA CALAVERA DE CONNEMARA (temp. 17/18 – espectacle nÂș 31)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

SabĂ­em que era una aposta segura, de fet ja ho vam saber el dia de la roda de premsa amb el petit “tastet” de la producciĂł.

El tĂ ndem que formen en l’escenari Oriol Pla i Pol LĂłpez Ă©s extraordinari, i de fet a la funciĂł d’ahir al vespre, tota la platea vam aplaudir entusiasmats en finalitzar dues de les escenes de l’obra en mig de la representaciĂł. Ens costa recordar aquest fet en cap altra obra de teatre no musical !!!

This slideshow requires JavaScript.

Fotografies de David Ruano

Els dos actors estan molt ben acompanyats per la Marta MillĂ  que ens ha agradat molt en el seu paper de dona solterona, catĂČlica, intransigent i aficionada al bingo de la parrĂČquia i al “poiteen”, l’aiguardent del poble.

En un paper molt mĂ©s petit perĂČ que és imprescindible en la trama, Xavi SĂĄez interpreta molt bé el policia que ha de donar importĂ ncia als detalls per resoldre l’autoria dels delictes.

Impactant l’espectacular escenografia realitzada per Marc SalicrĂș que evoca un lloc rural de la plujosa Irlanda. Un poble petit amb les seves prĂČpies normes, les seves veritats i les seves mentides. Un poble on tots estan lligats per llaços familiars i on el capellĂ  de la parrĂČquia és una autoritat.

Som a Connemara a principis dels anys noranta. Mick Dowd (Pol LĂłpez) té una vida monĂČtona i dedica el seu temps a rebre a la seva veĂŻna Maryjohnny Rafferty (Marta MillĂ ) amb la que fa safareig de les novetats del poble mentre prenen un got de poiteen, una beguda destil·lada, tradicional d’Irlanda, amb un alt contingut alcohĂČlic.

This slideshow requires JavaScript.

Fotografies de David Ruano

Cada tardor, i durant uns dies Mick tĂ© una altra ocupaciĂł, Ă©s l’encarregat de desenterrar els cadĂ vers que ja fa mĂ©s de set anys que descansen al cementiri local. Han de fer lloc pels nouvinguts. PerĂČ aquest any no serĂ  com sempre, aquest any ha de desenterrar les restes de l’Oona, la seva dona que oficialment va morir en un accident de cotxe, versiĂł que la gent del poble no creu, i els rumors l’acusen d’haver-la matat voluntĂ riament.

Per primera vegada estarĂ  obligat a treballar amb companyia, l’ajudarĂ  el jove Mairtin Hanlon jove (Oriol PlĂ ), un noi amb un deficient coeficient intel·lectual, considerat el “tontet” del poble. TambĂ© ha d’estar present en l’exhumaciĂł de les restes de la seva dona, Thomas Hanlon (Xavi SĂ ez), un detectiu que admira profundament Colombo.

LA CALAVERA DE CONNEMARA és una comĂšdia negra irlandesa de Martin Mc Donagh amb traducciĂł i adaptaciĂł de Pau Gener i direcciĂł d’IvĂĄn Morales. Segons el director aquesta Ă©s la histĂČria de quatre supervivents, quatre persones solitĂ ries on la violĂšncia i la rancĂșnia formen part de les seves vides.

Benvinguts a La calavera de Connemara, una comĂšdia negra d’amor i ossos

This slideshow requires JavaScript.

Fotografies de David Ruano

En els darrers anys hem vist grans treballs d’interpretaciĂł de Pol LĂłpez i per aixĂČ ens hem convertit en uns fidels seguidors d’aquest actor i intentem no perdre cap de les seves aparicions als escenaris; aquĂ­ una altra vegada ens ho ha confirmat, pot interpretar magistralment qualsevol tipus de paper.

PerĂČ en aquest cas i sense voler comparar les interpretacions de dos personatges tan diferents, el treball d’Oriol Pla, ens ha deixat literalment enamorats per la seva enorme qualitat. El seu personatge, creiem que Ă©s molt difĂ­cil d’interpretar, pel seu nerviosisme, per la seva vitalitat fora de mides, per la seva gestualitat esbojarrada, pels monĂČlegs dits a una velocitat difĂ­cil de seguir….. i ho ha aconseguit al 100%, fent el seu personatge totalment creĂŻble, tendre i divertit al mateix temps. Nosaltres durant la representaciĂł en mĂ©s d’un moment ens vam creuar mirades d’incredulitat, perquĂš estĂ vem realment fascinats, per una de les millors interpretacions que mai hem vist en un escenari. Senzillament BRUTAL.

Una gran, grandĂ­ssima nit de teatre on hem rigut molt, i hem pogut gaudir d’unes interpretacions fora de mides i d’una posada en escena extraordinĂ ria, on realment l’argument potser Ă©s el que menys importa.

SabĂ­em que era una aposta segura perĂČ realment, en aquest cas, les expectatives han quedat desbordades.

Autor: Martin McDonagh
TraducciĂł i adaptaciĂł: Pau Gener sobre idea d’ IvĂĄn Morales
Direcció: Ivån Morales
Repartiment:  Mick Dowd  Pol López \ Maryjohnny Rafferty Marta Millà \ Mairtin Hanlon  Oriol Pla \ Thomas Hanlon Xavi Såez
Escenografia:  Marc SalicrĂș \ Vestuari: MĂ­riam Compte \ Il·luminaciĂł: Sylvia Kuchinow\ Espai Sonor: Pau Matas \ CaracteritzaciĂł: Toni Santos \ Moviment:  David Climent – Los Corderos \ Ajudant de direcciĂł: Anna Maria Ricart \ Cap de producciĂł: Maite Pijuan \ ProducciĂł executiva: Raquel Doñoro\ Responsable tĂšcnic: Moi Cuenca \ Regidoria: Ainhoa Bernaola \ Estudiant en prĂ ctiques de vestuari: David Valero \ Cap tĂšcnic del teatre: Jaume Feixas \ ConstrucciĂł escenografia: Germans Óscar i Carles HernĂĄndez Pol (Ou i Xarli), Laura Galofré i Raquel Ibor \ Escultura calaveres: David Abrodos\ Premsa: Anna Casasayas i Marta FerrĂ  \ MĂ rqueting i comunicaciĂł: Publispec\ Reportatge FotogrĂ fic: David Ruano \ Disseny GrĂ fic: Santi&Kco
Idioma: catalĂ 
Durada de l’espectacle: 1h 35 min

2 thoughts on “– Teatre – LA CALAVERA DE CONNEMARA (🐌🐌🐌🐌🐌) – La Villarroel – 2017.09.23 – (temp. 17/18 – espectacle nÂș 31)

 1. Imma C.

  Hooola!
  Doncs sĂ­ gran duel interpretatiu entre Pol LĂłpez i Oriol Pla.
  MĂ©s que enterramorts sĂłn desenterramorts, i les calaveres de Connemara no direm com sÂŽhan de veure.
  Els espectadors de la Villarroel sortim amb un somriure negre després dŽhaver vist un bon treball dŽescenografia, il.luminació i moviment, perquÚ es mouen que no paren.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Un parell d’actuacions difĂ­cils d’oblidar. Malgrat que som uns fidels seguidors de Pol LĂłpez, perquĂš ens agrada tot el que interpreta (menys quan actua a CracĂČvia a TV3), aquĂ­ que es porta el gat a l’aigua sense cap mena de dubte es Oriol Pla, que estĂ  per sucar-hi pa.

   Respon

Leave a Reply