– Teatre/concert – DESCONCERTO (🐌🐌🐌🐌) – Teatre Condal – 2017.09.20 – (temp. 17/18 – espectacle nÂș 27)

DESCONCERTO (temp. 17/18 – espectacle nÂș 27)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Ahir dia 20 de setembre va ser un dia desconcertant, el que estĂ  passant al nostre paĂ­s, l’atac a les nostres llibertats i la negaciĂł persistent al nostre dret a decidir, ens va fer saltar de nou al carrer i vam passar bona part del dia a la confluĂšncia de Gran Via i Rambla Catalunya.

És per aixĂČ que a les 8 del vespre ens vam dirigir al Teatre Condal per tal de descansar una mica amb un altre tipus de “DESCONCERTO”.

Tal com ens van comentar a la roda de premsa, ahir s’iniciaven les representacions d’aquest nou espectacle de Jordi Purtí i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà.

La temporada 2014-2015 van aconseguir un gran Ăšxit amb “Concerto a tempo d’umore” i Ă©s amb el bagatge d’aquella experiĂšncia que fan un pas mĂ©s enllĂ  per apropar i endinsar al gran pĂșblic en la mĂșsica clĂ ssica a travĂ©s d’una experiĂšncia Ășnica, hĂ­brida, fruit de l’encreuament impossible del ritme i l’expressivitat del teatre gestual, la delicadesa dels autors clĂ ssics i la dificultat de la seva interpretaciĂł, amb virtuosisme, imaginaciĂł i riures.

Una combinaciĂł de mĂșsica clĂ ssica, teatre de gest, ritme, expressivitat, dinamisme i molt d’humor.

Un escenari buit, cap element que ajudi o recolzi als dotze mĂșsics i el director. Els mĂșsics esperen l’arribada del director d’orquestra i van interpretant un clĂ ssic de Mozart amb caracterĂ­stiques musicals de diferents paĂŻsos i continents.

Dotze mĂșsics que no paren de bellugar-se a l’escenari amb el seu violi, violoncel, viola o contrabaix. Juguen, salten i ballen mentre interpreten reconegudes peces del repertori clĂ ssic.

“El mĂšrit dels mĂșsics rau en el fet que han hagut de vĂšncer dificultats alienes al fet musical“

Un cop arriba el Director s’inicia la lluita entre el seu repertori i el de l’orquestra, i Ă©s aquest el fil conductor de l’espectacle, la lluita entre el concert oficial que voldria el director d’orquestra i les versions lliures dels mĂșsics.

El director d’orquestra estĂ  encara mĂ©s desconcertat que nosaltres.

Amb aixĂČ es van alternant les dues propostes: Repertori de partitura original. Repertori a partir de l’original amb variacions i improvisacions.
Hi ha una histĂČria d’amor i desamor, una lluita de virtuosisme, les quatre estacions de Vivaldi abreviades, una persecuciĂł musical i gestual, la platea que assaja, la venjança del Director a travĂ©s d’un comandament…

L’Orquestra de Cambra de l’Empordà va ser creada ara farà 28 anys, i Ă©s l’Ășnica orquestra de corda estable de Catalunya. Sota la direcciĂł de Carles Coll, ha actuat als cinc continents i ha dut a terme mĂ©s de 3.300 actuacions.

En cap cas volem comparar la qualitat d’una “orquestra de corda” com Ă©s aquesta, amb una orquestra simfĂČnica com Ă©s per exemple l’OBC, a la qual seguim amb assiduĂŻtat per ser abonats, des de fa molts anys.

PerĂČ hem de reconĂšixer que en assistir a aquest DESCONCERTO, aquets mĂșsics apropen i molt, la mĂșsica clĂ ssica a un pĂșblic que no assisteix normalment a aquest tipus de concerts …. i tot aixĂČ sense baixar la qualitat en la interpretaciĂł dels seus instruments.

DESCONCERTO” Ă©s un gran encert que permet passar una bona estona; una proposta per a tots els pĂșblics, de grans temes de la mĂșsica clĂ ssica, des-sacralitzada amb moviment acciĂł, gest i humor.

Autor i director artístic:  Jordi Purtí
 Orquestra
Director: Carles Coll Costa \ Primer Concertino: Naeon Kim \ Segon Concertino Nacho Lezcano \ ViolĂ­ 1Âș: Natalia Klymyshyn, CecĂ­lia Burguera \ Principal violins 2Âș: David SanmartĂ­ \ ViolĂ­ 2Âș: Tamara Caño, Sergi RuĂ­z \ Principal violoncels Queralt Garcia \ Violoncel Carles Coll BardĂ©s \ Principal violes Tigran Yeritsyan \ Viola MĂłnica Cruzata\ Principal contrabaixos Dmitry Yaroslavtsev
Director musical:  Carles Coll Costa \ Arranjaments musicals: Carles Coll Costa, Naeon Kim, David SanmartĂ­ \ Disseny d’il·luminació Jordi PurtĂ­, Ángel Puertas \ Cap tĂšcnica del teatre Marta GarcĂ­a \ Premsa Anna Casasayas i Marta FerrĂ  \ MĂ rqueting i comunicació Publispec
 Durada: 1 hora i 15 minuts

Deixa un comentari