– Teatre/concert – DESCONCERTO (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Teatre Condal – 2017.09.20 –聽(temp. 17/18 – espectacle n潞 27)

DESCONCERTO (temp. 17/18 – espectacle n潞 27)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Ahir dia 20 de setembre va ser un dia desconcertant, el que est脿 passant聽al聽nostre pa铆s, l’atac a les nostres llibertats i la negaci贸 persistent al nostre dret a decidir, ens va fer saltar de nou al carrer i vam passar bona part del dia a la conflu猫ncia de Gran Via i Rambla Catalunya.

脡s per aix貌 que a les 8 del vespre ens vam dirigir al Teatre Condal per tal de descansar una mica amb un altre tipus de 鈥DESCONCERTO鈥.

Tal com ens van comentar a la roda de premsa, ahir s鈥檌niciaven les representacions d鈥檃quest nou espectacle de Jordi Purt铆 i l鈥Orquestra de Cambra de l鈥橢mpord脿.

La temporada 2014-2015 van aconseguir un gran 猫xit amb 鈥淐oncerto a tempo d鈥檜more鈥 i 茅s amb el bagatge d鈥檃quella experi猫ncia que fan un pas m茅s enll脿 per apropar i endinsar al gran p煤blic en la m煤sica cl脿ssica a trav茅s d鈥檜na experi猫ncia 煤nica, h铆brida, fruit de l鈥檈ncreuament impossible del ritme i l鈥檈xpressivitat del teatre gestual, la delicadesa dels autors cl脿ssics i la dificultat de la seva interpretaci贸, amb virtuosisme, imaginaci贸 i riures.

Una combinaci贸 de m煤sica cl脿ssica, teatre de gest, ritme, expressivitat, dinamisme i molt d鈥檋umor.

Un escenari buit, cap element que ajudi o recolzi als dotze m煤sics i el director. Els m煤sics esperen l鈥檃rribada del director d鈥檕rquestra i van interpretant un cl脿ssic de Mozart amb caracter铆stiques musicals de diferents pa茂sos i continents.

Dotze m煤sics que no paren de bellugar-se a l’escenari amb el seu violi, violoncel, viola o contrabaix. Juguen, salten i ballen mentre interpreten reconegudes peces del repertori cl脿ssic.

El m猫rit dels m煤sics rau en el fet que han hagut de v猫ncer dificultats alienes al fet musical鈥

Un cop arriba el Director s鈥檌nicia la lluita entre el seu repertori i el de l鈥檕rquestra, i 茅s aquest el fil conductor de l鈥檈spectacle, la lluita entre el concert oficial que voldria el director d鈥檕rquestra i les versions lliures dels m煤sics.

El director d’orquestra est脿 encara m茅s desconcertat que nosaltres.

Amb aix貌 es van alternant les dues propostes: Repertori de partitura original. Repertori a partir de l鈥檕riginal amb variacions i improvisacions.
Hi ha una hist貌ria d鈥檃mor i desamor, una lluita de virtuosisme, les quatre estacions de Vivaldi abreviades, una persecuci贸 musical i gestual, la platea que assaja, la venjan莽a del Director a trav茅s d鈥檜n comandament…

L’Orquestra de Cambra de l’Empord脿聽va ser creada ara far脿聽28 anys, i 茅s l’煤nica orquestra de corda estable de Catalunya. Sota la direcci贸 de Carles Coll, ha actuat als cinc continents i ha dut a terme m茅s de 3.300 actuacions.

En cap cas volem comparar la qualitat d’una “orquestra de corda” com 茅s aquesta, amb una orquestra simf貌nica com 茅s per exemple l’OBC, a la qual seguim amb聽assidu茂tat聽per ser abonats, des de fa molts anys.

Per貌 hem de recon猫ixer que en assistir聽a aquest聽DESCONCERTO, aquets m煤sics apropen i molt, la m煤sica聽cl脿ssica聽a un聽p煤blic聽que no聽assisteix聽normalment a aquest tipus de concerts …. i tot聽aix貌聽sense baixar la qualitat en la interpretaci贸 dels seus instruments.

DESCONCERTO” 茅s un gran encert que permet passar una bona estona; una proposta per a tots els p煤blics, de grans temes de la m煤sica cl脿ssica,聽des-sacralitzada amb moviment acci贸, gest i humor.

Autor i director art铆stic: Jordi Purt铆
Orquestra
Director:聽Carles Coll Costa \ Primer Concertino:聽Naeon Kim \ Segon Concertino聽Nacho Lezcano \ Viol铆 1潞:聽Natalia Klymyshyn, Cec铆lia Burguera \ Principal violins 2潞:聽David Sanmart铆 \ Viol铆 2潞:聽Tamara Ca帽o, Sergi Ru铆z \ Principal violoncels聽Queralt Garcia \ Violoncel聽Carles Coll Bard茅s \ Principal violes聽Tigran Yeritsyan \ Viola聽M贸nica Cruzata\ Principal contrabaixos聽Dmitry Yaroslavtsev
Director musical: 聽Carles Coll Costa \ Arranjaments musicals:聽Carles Coll Costa, Naeon Kim, David Sanmart铆 \ Disseny d鈥檌l路luminaci贸聽Jordi Purt铆, 脕ngel Puertas \ Cap t猫cnica del teatre聽Marta Garc铆a \ PremsaAnna Casasayas i Marta Ferr脿 \ M脿rqueting i comunicaci贸聽Publispec
Durada:1 hora i 15 minuts

Leave a Reply