– Teatre – LA VISITA INESPERADA (🐌🐌🐌+🐚) – Teatre del Raval – 2017.09.18 – (temp. 17/18 – espectacle nº 26)

LA VISITA INESPERADA (temp. 17/18 – espectacle nº 26)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

El Teatre del Raval torna a programar una obra de l’Agatha Christie a la vista de l’èxit de públic que la temporada passada va tenir Testimoni de càrrec, tot i que a nosaltres no ens va atrapar, molt possiblement perquè la vàrem veure amb uns intèrprets que no eren els inicialment programats.

UNA VISITA INESPERADA (The Unexpected Guest) és una de les peces teatrals més cèlebres de l’escriptora britànica Agatha Christie (1890-1976), escrita l’any 1958 i estrenada al Duchess Theatre de Londres el 12 d’agost del mateix any. L’any 1999 va ser publicada en format novel·la i va ser Charles Osborne, conegut escriptor australià, qui va novelitzar-la.

Malgrat que en el seu temps les obres d’aquesta escriptora van ser una mena de bet-sellers a tot el planeta, a hores d’ara creiem que se li nota massa el pas del temps i els seus arguments d’intriga tenen la mateixa estructura, que es basa a intentar despistar als lectors per tal de no descobreixin a l’assassí fins a la darrera pàgina …. i sempre, sempre, … sempre serà el que menys números té, de semblar-ho.

La traducció i adaptació d’aquesta proposta que veiem al Teatre del Raval, és obra de Tamar Aguilar i està dirigida per Pau Guix.

Nou actors dalt l’escenari, encapçalats per Jordi Coromina que ens ha tornat a impressionar per la seva veu de baríton i al que hem vist treballar amb anterioritat a “Scaramouche” o “La vampira del Raval” entre d’altres.

Una nit de tempesta i boira, Michael Starkwedder (Jordi Coromina) es perd per les carreteres del País de Gales i acaba accidentant el cotxe. Necessita ajuda i entra a la casa dels Warwick per la porta del jardí, que és oberta.

En travessar la porta, una escena esgarrifosa: un home mort d’un tret, encara assegut en una cadira de rodes, i al seu costat una dona empunyant un revòlver. Ella és Laura Warwick (Empar López) l’esposa del difunt i confessa l’assassinat.

No obstant, alguna cosa inquieta en Michael, i és que els fets semblen evidents… massa evidents. En lloc de trucar a la policia, comença a investigar pel seu compte, en una casa on tots són sospitosos. I és que tots tenien motius per assassinar el senyor de la casa, un home cruel i despietat.

Tots els que hi viuen a la casa tenen motius per eventualment haver acabat amb la vida de l’autoritari Richard Warwick. Les pistes es ramifiquen i el que en principi aparentava ser un cas resolt es converteix en un laberint de simulacions i enganys.

La mare del difunt (Carme Capdet), el germanastre Jan Warwick (excel·lent Gerard Clavell), l’inquietant infermer Henry Angell (Angel Amazares) i la majordoma Srta. Bennett (Muntsa Tur) viuen a la casa i tenen motius per voler la mort del Sr. Warwick.

Però també en te de motius Julian Farrar (Lluís Altés), un polític amic del difunt. Intentant deslliurar la trama l’inspector Thomas (Manel Solàs) i el Sargent Cadwallader (Bernat Muñoz).

Una posada en escena ambientada en un saló d’una casa benestant on els personatges entren i surten. Una proposta que ens ha semblat entretinguda i ens ha fet passar una bona estona amb unes interpretacions convencionals i on destaquem a Jordi Coromina, Gerard Clavell i Carme Capdet.

Aquesta vegada el Teatre del Raval també fa participar els espectadors en un joc d’endevinar l’assassí. Entre els qui ho encertin se sortejarà un sopar per a dues persones i dues invitacions per a l’espectacle. Qui sap si ens tocarà, perquè en el nostre cas, un dels dos va endevinar qui era l’assassí.

Una proposta escènica que simplement vol entretenir als espectadors, mentre ells intenten fer el nombre màxim possible de càbales per descobrir el desenllaç abans d’hora…. i creiem que aquest equip artístic ha aconseguit fer-ho amb força qualitat.

Direcció: Pau Guix
Autor: Agatha Christie
Traducció i adaptació: Tamar Aguilar
 Repartiment: Empar López, Jordi Coromina, Manel Solàs, Lluís Altes, Muntsa Tur, Gerard Clavell, Carme Capdet, Àngel Amazares i Bernat Muñoz
Ajudant de direcció: Enric Cervera \ Direcció tècnica: Raul Beldarrain \ Escenografia: Pablo Paz \ Il·luminació: Xavier Costas \ Vestuari: Rafató Teatre \ Disseny gràfic: David Torrents \ Fotografia: Martí E. Berenguer
Idioma: Català
Durada: 110 minuts

Deixa un comentari