– Teatre – LA VISITA INESPERADA (🐌🐌🐌+🐚) – Teatre del Raval – 2017.09.18 – (temp. 17/18 – espectacle nÂș 26)

LA VISITA INESPERADA (temp. 17/18 – espectacle nÂș 26)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

El Teatre del Raval torna a programar una obra de l’Agatha Christie a la vista de l’ùxit de pĂșblic que la temporada passada va tenir Testimoni de cĂ rrec, tot i que a nosaltres no ens va atrapar, molt possiblement perquÚ la vĂ rem veure amb uns intĂšrprets que no eren els inicialment programats.

UNA VISITA INESPERADA (The Unexpected Guest) Ă©s una de les peces teatrals mĂ©s cĂšlebres de l’escriptora britĂ nica Agatha Christie (1890-1976), escrita l’any 1958 i estrenada al Duchess Theatre de Londres el 12 d’agost del mateix any. L’any 1999 va ser publicada en format novel·la i va ser Charles Osborne, conegut escriptor australiĂ , qui va novelitzar-la.

Malgrat que en el seu temps les obres d’aquesta escriptora van ser una mena de bet-sellers a tot el planeta, a hores d’ara creiem que se li nota massa el pas del temps i els seus arguments d’intriga tenen la mateixa estructura, que es basa a intentar despistar als lectors per tal de no descobreixin a l’assassĂ­ fins a la darrera pĂ gina …. i sempre, sempre, … sempre serĂ  el que menys nĂșmeros tĂ©, de semblar-ho.

La traducciĂł i adaptaciĂł d’aquesta proposta que veiem al Teatre del Raval, Ă©s obra de Tamar Aguilar i està dirigida per Pau Guix.

Nou actors dalt l’escenari, encapçalats per Jordi Coromina que ens ha tornat a impressionar per la seva veu de barĂ­ton i al que hem vist treballar amb anterioritat a “Scaramouche” o “La vampira del Raval” entre d’altres.

Una nit de tempesta i boira, Michael Starkwedder (Jordi Coromina) es perd per les carreteres del PaĂ­s de Gales i acaba accidentant el cotxe. Necessita ajuda i entra a la casa dels Warwick per la porta del jardĂ­, que Ă©s oberta.

En travessar la porta, una escena esgarrifosa: un home mort d’un tret, encara assegut en una cadira de rodes, i al seu costat una dona empunyant un revĂČlver. Ella Ă©s Laura Warwick (Empar LĂłpez) l’esposa del difunt i confessa l’assassinat.

No obstant, alguna cosa inquieta en Michael, i Ă©s que els fets semblen evidents
 massa evidents. En lloc de trucar a la policia, comença a investigar pel seu compte, en una casa on tots sĂłn sospitosos. I Ă©s que tots tenien motius per assassinar el senyor de la casa, un home cruel i despietat.

Tots els que hi viuen a la casa tenen motius per eventualment haver acabat amb la vida de l’autoritari Richard Warwick. Les pistes es ramifiquen i el que en principi aparentava ser un cas resolt es converteix en un laberint de simulacions i enganys.

La mare del difunt (Carme Capdet), el germanastre Jan Warwick (excel·lent Gerard Clavell), l’inquietant infermer Henry Angell (Angel Amazares) i la majordoma Srta. Bennett (Muntsa Tur) viuen a la casa i tenen motius per voler la mort del Sr. Warwick.

PerĂČ tambĂ© en te de motius Julian Farrar (LluĂ­s AltĂ©s), un polĂ­tic amic del difunt. Intentant deslliurar la trama l’inspector Thomas (Manel SolĂ s) i el Sargent Cadwallader (Bernat Muñoz).

Una posada en escena ambientada en un salĂł d’una casa benestant on els personatges entren i surten. Una proposta que ens ha semblat entretinguda i ens ha fet passar una bona estona amb unes interpretacions convencionals i on destaquem a Jordi Coromina, Gerard Clavell i Carme Capdet.

Aquesta vegada el Teatre del Raval tambĂ© fa participar els espectadors en un joc d’endevinar l’assassĂ­. Entre els qui ho encertin se sortejarĂ  un sopar per a dues persones i dues invitacions per a l’espectacle. Qui sap si ens tocarĂ , perquĂš en el nostre cas, un dels dos va endevinar qui era l’assassĂ­.

Una proposta escĂšnica que simplement vol entretenir als espectadors, mentre ells intenten fer el nombre mĂ xim possible de cĂ bales per descobrir el desenllaç abans d’hora…. i creiem que aquest equip artĂ­stic ha aconseguit fer-ho amb força qualitat.

Direcció: Pau Guix
Autor: Agatha Christie
Traducció i adaptació: Tamar Aguilar
 Repartiment: Empar LĂłpez, Jordi Coromina, Manel SolĂ s, LluĂ­s Altes, Muntsa Tur, Gerard Clavell, Carme Capdet, Àngel Amazares i Bernat Muñoz
Ajudant de direcció: Enric Cervera \ Direcció tÚcnica: Raul Beldarrain \ Escenografia: Pablo Paz \ Il·luminació: Xavier Costas \ Vestuari: Rafató Teatre \ Disseny gràfic: David Torrents \ Fotografia: Martí E. Berenguer
Idioma: Català
Durada: 110 minuts

Deixa un comentari