– Roda de premsa – DESCONCERTO – Teatre Condal – 2017.09.18 (temp. 17/18 – RdP 010)

RdP- DESCONCERTO –  (temp. 17/18 – RDP nº 010)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Segona Roda de premsa d’ahir dimarts; aquesta vegada al Teatre Condal per presentar el nou espectacle de Jordi Purtí i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, després de l’èxit aconseguit amb “Concerto a tempo d’umore” durant la temporada 2014-2015 …. espectacle que malauradament nosaltres no vàrem poder veure.

En aquest nou projecte, al que han posat el nom de DESCONCERTO, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà aposta una vegada més per combinar música clàssica, teatre de gest i molt d’humor, eines per posar a l’abast de tothom el repertori clàssic d’una manera força original.

Abans dels parlaments de la Roda de premsa, ens ofereixen un petit tast de l’espectacle, que vaig voler gravar per afegir-lo a aquesta crònica.

En Jordi Purtí, creador i director de la peça, afirma que “es tracta d’un espectacle universal, tal com ho és també la música clàssica” exactament com l’anterior, però aquesta vegada han apartat de l’escenari les cadires del darrer espectacle per deixar-lo absolutament net i permetre que els músics estiguin en permanent moviment.

El mèrit dels músics rau en el fet que han hagut de vèncer dificultats alienes al fet musical“, ha assenyalat Purtí

Durant l’espectacle, la companyia juga, salta i balla mentre interpreta reconegudes peces del repertori clàssic. El fil conductor de l’espectacle és la lluita entre el concert oficial que voldria el director d’orquestra i les versions que proposen els músics.

L’Orquestra de Cambra de l’Empordà va ser creada ara farà 28 anys, i és l’única orquestra de corda estable de Catalunya. Sota la direcció de Carles Coll, ha actuat als cinc continents i ha dut a terme més de 3.300 actuacions.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Durant l’estiu passat, l’orquestra ha captivat el públic del Fringe Festival d’Edinburgh i del Festival d’Avinyó, festival en què han actuat per segon any consecutiu amb enorme èxit.

Per a Jordi González, vicepresident d’Art i Continguts del Grup Focus, és una gran proesa triomfar en aquests certàmens i aquest fet “fa valdre la internacionalitat de les companyies musicals catalanes“.

DESCONCERTO inicia funcions demà 20 de setembre i es podrà veure fins al 8 d’octubre.

Us deixo l’àudio de la Roda de premsa …

Deixa un comentari