– Roda de premsa – PETITET I LA SEVA RUMBA SIMFÒNICA – 2017.09.18 – Gran Teatre del Liceu (temp. 17/18 – RdP 009)

RdP- PETITET I LA SEVA RUMBA SIMFÒNICA –  (temp. 17/18 – RDP nº 009)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

La reentrada a la temporada d’Arts Escèniques durant les primeres setmanes de setembre estan sent força actives, des del punt de vista de presentacions de les temporades Teatrals o de rodes de premsa de diferents espectacles. Aquest matí de dilluns dues rodes de premsa seguides, el que ha provocat que hagués de sortir de la primera, moments abans del seu final.

La primera s’ha celebrat al Gran Teatre del Liceu, on s’ha presentat l’espectacle “PETITET I LA SEVA RUMBA SIMFÒNICA“.

PETITET podrà complir la promesa que va fer a la seva mare el dia que va morir: portar la seva rumba simfònica a un gran teatre de Barcelona…. i serà ni més ni menys que a l’escenari del Gran Teatre del Liceu.

Ell és fill de Ramón El Huesos, mític palmero de la banda de Peret. Veí del carrer de la Cera del barri del Raval de Barcelona, fa uns anys va crear la seva banda de rumba i simfònica (l’Orquestra Simfònica de Rumba del Raval) formada per 27 músics. Per al concert del Liceu se’ls hi sumarà l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, fet que el farà encara més emotiu i especial.

Una actuació imprescindible per als amants de la rumba amb majúscules que comptarà a l’escenari amb la col·laboració de grans músics i amics de Petitet com Joan Albert Amargós, Chicuelo, Carles Benavent, Kitflus, El Granaíno i Lucrecia, entre d’altres.

Un altre fet que el farà únic és que es farà l’enregistrament del concert per al film que està rodant des de fa un any i mig el director de cinema Carles Bosch (Petitet. Rumba pa’ti) i que serà el gran final de la pel·lícula. Aquesta s’estrenarà durant el primer trimestre del 2018.

Barcelona ha estat el bressol de la coneguda rumba catalana. El barri del Raval, amb epicentre al carrer de la Cera, va ser el marc on la música autòctona -paia i gitana- es va fusionar amb els ritmes originals del llunyà Carib. La barreja i el mestissatge, les emocions i els sentiments, i l’ambient d’interculturalitat que es viu al barri, van propiciar a mitjans del segle XX el naixement d’aquest nou gènere musical.

Aquest és un projecte què, a més de la seva música, reivindica el sabor i la idiosincràsia d’aquest barri tan barceloní i al mateix temps tan internacional. Reivindica la cultura del veïnat, l’alegria del carrer i la seva gent, l’orgull i al mateix temps les ganes de compartir el llegat que les famílies gitanes, assentades allí durant generacions, han deixat al Raval.

PETITET afirma davant nostre que “ell no sap gaire de música” i que molts dels músics que ha seleccionat so són pas professionals, perquè s’estima més que l’art i la passió per la música de la rumba, surti directament del cor.

En Nacho López, coordinador d’aquest projecte ens explica la dificultat de voler integrar dues orquestres que viuen la música de forma tan diferent, la pautada i estricta basada amb les partitures de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, amb la música que moltes vegades és improvisada i que surt directament de les entranyes de músics que toquen en els bars del barri.

La direcció de l’Orquestra de Rumba Simfònica, serà responsabilitat de José Adalí i els arranjaments de Petitet, Jack Tarradelas i Raúl Pérez.

El concert serà el dimarts 17 d’Octubre, a les 21 hores.

Us deixo l’àudio de la Roda de premsa …

Deixa un comentari