2017.09.15 – Presentació nova temporada de la Sala Muntaner – (temp. 17/18 – RdP 008)

RdP- Nova temporada de la SALA MUNTANER –  (temp. 17/18 – RDP nº 008)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Divendres passat al matí doble roda de premsa a la Sala Muntaner. La primera per fer la presentació de la Nova Temporada 2017-2018. La segona per presentar més acuradament la primera de les propostes que es podrà veure…. BLANK_

Davant nostre el director artístic de la Sala Muntaner, Josep María Coll envoltat de la major part dels actors i directors de les propostes, que podrem veure aquesta temporada.

del 20 setembre al 15 d’octubreBLANK_ de Nassim Soleimanpou amb coordinació artística de Jordi Casanovas.

Després de l’èxit de crítica i públic de White Rabbit, Red Rabbit, la Sala Muntaner programa  Blank, un altre joc teatral de l’autor iranià Nassim Soleimanpour. on 19 intèrprets s’enfrontaran a una obra sense haver-ne llegit abans el text, sense cap assaig, cap director i que hauran de completar amb l’ajuda del públic. Anna Sahun, Carlos Latre, Anna Ycobalzeta, David Bagés, Joan Carreras, Rosa Boladeras, Jordi Martínez, Beth Rodergas, Guillem Albà, Dafnis Balduz, Dolo Beltrán, Mercè Pons, Joel Joan, Maria Molins, Manel Barceló, Alba Florejachs, Roger Casamajor, Aina Clotet i Vicky Luengo són els artistes que formaran part del muntatge.

del 18 Octubre al 12 novembrePRIME TIME de Núria Casado, direcció d’Oscar Sánchez  i interpretació d’Imma Colomer, Núria Casado i Dafnis Balduz.

Aquesta proposta nosaltres ja la vàrem veure a la seva estrena a Caixa Fòrum, però amb un altre intèrpret masculí. Intentarem tornar-la a veure perquè estem segurs de què haurà crescut en tots els aspectes.

Es tracta d’una tragicomèdia on tres personatges relacionats amb el món de la televisió hauran de qüestionar-se què vol dir fer-se gran en un medi on es promociona i es ven la joventut. Des de posicions i perspectives ben diferents, tots tres descobriran que la popularitat o l’èxit, com la visió de l’edat, són tan volàtils com els mercats, les audiències, i els seus volubles canvis de percepció.

del 15 Novembre al 17 desembreLENI de Valeria Schulzova, direcció de Pavel Bsonek i interpretació de Montse Guallar, Sergi Mateu, Minnie Marx i Carles Goñi.

Estem en l’any 1974, Johnny Carson, (Sergi Mateu), famós presentador de la cadena NBC, està en el seu millor moment, i Leni, (Montse Guallar) presenta a Estats Units el seu primer projecte des de la derrota d’Alemanya, el llibre de fotos Last of the Nuba, la darrera tribu africana sense contacte amb l’home blanc. Però Johnny sap que al públic li interessa més que l’art. El passat de Leni passa a ser el tema principal de l’entrevista que sobrepassa sobre la seva relació actual amb el seu personal assistent, Horst, 40 anys més jove que ella.

del 20 desembre al 21 de gener 2018 – COBI, CURRO I NARANJITO amb dramatúrgia i direcció de Martí Torras Mayneris, amb la col.laboració de The Feliuettes i música en directe de Gerars Sesé.

Benvinguts al Bar Cobi Curro Naranjito, -antic Casa Mary-, un bar de carretera en un punt indeterminat de la Ctra Nacional II entre Massanet de la Selva i los Monegros. Les tres filles i “mitja” de la Mary i del Francisco regenten la fonda que van heretar de la seva difunta mare, i ho han disposat tot per rebre les mascotes més cèlebres del passat, organitzant el T.I.M.O. 2017: La Trobada Internacional de Mascotes Oblidades. Una convenció on es retroben totes les mascotes esportives i corporatives per fer teràpia col·lectiva, recordar vells temps i fer un viatge al passat.

del 24 gener al 25 febrerSIMONE de Daniela Feixas i direcció de Ramón Simó i interpretació de Tilda Espluga, Anna Güell i Daniela Feixas.

L’Iris, una prostituta de cinquanta anys, rep una trucada al club on treballa d’un client sol·licitant els seus serveis. A l’apartament on ha estat citada l’espera la persona que ha demanat per ella: la Simone.
L’Iris li comunica que no treballa amb dones i es disposa a sortir quan la Simone li demana que es quedi, assegurant-li que la necessita. A mesura que passen les hores, l’Iris anirà descobrint que les aparences enganyen i que en aquest apartament res és el que sembla. Les coses s’acaben de complicar quan apareix la Rosa, la dona de la Simone.

del 28 febrer al 25 marçLA NIT DE LA MOLLY BLOOM, adaptació i direcció d’Artur Trias i interpretació d’Àngels Bassas.

Una dona, Molly Bloom, en una nit d’insomni i estirada al llit al costat del seu marit, Leopold, que dorm profundament, deixa fluir lliurement els seus pensaments més íntims.

del 28 de març al 6 maigLA BROMA FINAL – Text de Jordi Casanovas, direcció de Marc Angelet i interpretació d’Anna Sahun, Ernest Villegas i Òscar Muñoz.

Fa vint anys, dos amics, l’Òscar i el Gerard, feien bromes telefòniques en un programa de ràdio de la facultat de periodisme mentre intentaven lligar-se la mateixa noia, l’Ariadna. L’Òscar i l’Ariadna ara tenen una lla. Ell treballa per un diari que es a punt de fer fora a mitja plantilla i ella a les urgències de l’Hospital Clínic. Avui, han convidat a sopar a casa al Gerard, a qui fa molt de temps que no veuen, perquè fa uns dies va arrencar el seu programa humorístic nocturn interpretant un monòleg amb el que se’n reia de l’Òscar i l’Ariadna….

del 9 maig al 10 junyARA QUE HO TENIM TOT de Lee Bressing, direcció de Jordi Coromina i interpretació de Múria Casa i Mingo Ràfols.

Una parella benestant celebra el seu 24è aniversari de casament a l’Hotel Vall de Núria, al mateix on hi van passar la nit de noces. Hi Han quedat amb uns amics per anar a sopar. Aparentment tot és perfecte. A l’espera dels amics aniran apareixent les diferències que els separen.

del 13 juny al 8 juliolLORCA QUE TE QUIERO LORCA – amb direcció dramatúrgia i interpretació de Padro Victory i Josué Guasch.

Llibertat d’expressió, una cèl·lula, un ganivet de plata i la lluna. Un drama atemporal de color sang i oliva que parla de la lluita del poble a través dels ulls del poeta.

 … i en horari de nit:

  • del 21 setembre a l’1 octubre – LA MAR DE BÉ – del cor Barcelona Menés Chorus
  • del 4 octubre al 5 novembre – ANIVERSAURIO 2117 –  de Carlo Mô
  • del 8 novembre al 17 desembre – LOS MODERNOS 15 AÑOS
  • del 21 desembre al 21 gener – ESTOY HECHO UN CABRONAZI de David Moreno
  • encara sense data –  THE PROFESSIONALS – dramaturgia i direcció de Javi Bañasco i interpretació de Gerard Flores, Laura Pérez i Sergi Príncep
  • encara sense data – ERÓGENAS – direcció i adaptació de Selene Perdomo – interpretació de Marieta Sánchez, Sonia Jerez i Anira Suárez
  • pendent de data – ETERNAL LEGEND – idea i desenvolupament de Juanjo García, direcció artística i coreografia de Marta Salat i Juanjo García i veus en directe de Eve Nezzer i Victor Espuña

Us deixo els àudios d’aquesta llarga presentació….

Deixa un comentari