– Teatre – SÓLO CREO EN EL FUEGO (🐌🐌🐌🐌) – Badabadoc Teatre – 2017.09.14 – (temp. 17/18 – espectacle nÂș 24)

SÓLO CREO EN EL FUEGO (temp. 17/18 – espectacle nÂș 24)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Una histĂČria d’amor que acaba en una histĂČria d’amistat entre dos escriptors que es van conĂšixer a Paris l’any 1931.

Una histĂČria que parla de passions, d’apassionar-se per la vida, d’apassionar-se per allĂČ que s’estima, d’apassionar-se per una persona, d’apassionar-se per l’amor.

“Sólo creo en el fuego. Vida Fuego. Estando yo en llamas enciendo a otros. Jamás muerte. Fuego y vida” – Anaïs Nin

Henry Valentine Miller (1891-1980) Ă©s un escriptor estatunidenc l’obra del qual es compon de novel·les semi autobiogrĂ fiques que van ser censurades als Estats Units pel seu estil i el seu contingut provocatiu. Va voler denunciar la hipocresia moral de la societat nord-americana.

AnaĂŻs Nin Culmell (1903-1977) Ă©s una escriptora nord americana nascuda a França de pares cubans-espanyols. Autora de novel·les d’estil surrealista és coneguda pels escrits sobre la seva vida i el seu temps, recollits en els “Diaris d’AnaĂŻs Nin”.

Tots dos es van conÚixer a Paris i van esdevenir amants, relació que van mantenir durant deu anys quan en esclatar la segona Guerra mundial es van separar mantenint una amistat que queda reflectida en les cartes que es van continuar enviant i que després van ser publicades.

 

Solo creo en el fuego és un joc de miralls en quĂš els creadors (Ángela Palacios i Carlos MartĂ­n-Penyal) adapten al teatre els escrits d’AnaĂŻs Nin i Henry Miller, els diaris d’ella, les novel·les d’ell i la correspondĂšncia d’ambdĂłs situats al ParĂ­s d’entreguerres per fer-col·lapsar amb l’autobiografia, els somnis i els complexos dels dos amics de la Barcelona d’avui. Es proposa un artefacte de vocaciĂł meta teatral, amb barreja de gĂšneres, des de la parĂČdia al drama intimista, i ruptures de to i una mutant posada en escena. L’obra tĂ© per objectiu convertir-se en un delirant viatge de salts espai-temporals com a excusa per plantejar la recerca de respostes de dos artistes als quals se’ls acumulen les preguntes en el camĂ­ a la transcendĂšncia o la supervivĂšncia.

La companyia “Los Prometidos” es va crear l’any 2016, sĂłn Àngela Palacios (a la que recordem per “Mirta en espera“) i Carlos MartĂ­n-Peñasco (a qui seguim d’ençà que el vam veure a “HamletologĂ­a“) i del que intentem no perdre’ns cap proposta en la quĂš participa.

This slideshow requires JavaScript.

Fotografies de Carlos Montilla 

Una proposta que ens ha agradat moltĂ­ssim, pel que tĂ© de dualitat, contrast entre passat i present, entre ficciĂł i realitat. Una posada en escena molt dinĂ mica on els dos protagonistes parlen entre ells mitjançant els seus escrits i on veiem la passiĂł que els va arrossegar i que va mĂ©s enllĂ  d’una relaciĂł sexual per esdevenir en una profunda relaciĂł d’amistat i respecte.

Al mateix temps, en un salt de l’ahir a l’avui els dos protagonistes ens parlen tambĂ© de la seva visiĂł dels personatges, de l’enfocament que li donen en el context de l’obra i de les seves inquietuds personals.

Com ells mateixos diuen en el programa de mĂ , un joc de miralls, una barreja de temps i espais que fan d’aquesta proposta, conceptuada com a teatre experimental, un imprescindible de la cartellera teatral.

Compañía: Los Prometidos
Dramaturgia i direcció: Carlos Martín-Peñasco i Ángela Palacios
Ajudant de direcció: Laura Cortés
Actors: Ángela Palacios i Carlos Martín-Peñasco
Posada en escena, escenografĂ­a i vestuari: Carlos MartĂ­n-Peñasco i Ángela Palacios \ Il.luminaciĂł i so: MÂȘ Paloma Remolina Gallego \VĂ­deo i disenny grĂ fic: RubĂ©n Rocha
Idioma: castellĂ 
Durada: 70 minuts

Leave a Reply