– Teatre – NIT DE REIS (🐌🐌🐌🐌) – Teatre Lliure Gràcia – 2017.09.13 – (temp. 17/18 – RdP 006 i espec. nº 23)

NIT DE REIS (temp. 17/18 – RdP 006 i espec. nº 23)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

La casualitat he fet que la roda de premsa d’aquest espectacle s’endarrerís uns dies i coincidís en el mateix dia que nosaltres teníem reservades les nostres entrades al Teatre Lliure de Gràcia. Per aquest fet, em sembla que no és massa lògic fer dues cròniques parlant de la mateixa producció.

Dimecres 13 de setembre, per tant al matí vaig assistir a la presentació d’aquest espectacle que ja es va poder veure alguns dies dins del Festival Grec d’enguany. Nosaltres vàrem preferir esperar a veure-la en temporada per poder assistir a altres espectacles que segurament no tornaran a Barcelona.

El Teatre Lliure obre la seva temporada amb una nit descordada que passa de comèdia a blues en el desamor i altres excessos: NIT DE REIS (o el que vulguis), un  Shakespeare generacional en mans de Pau Carrió amb els actors més joves del Lliure i la música en directe d’Arnau Vallvé.

Interpretat pels membres de La Kompanyia Lliure (Joan Amargós, Quim Àvila, Clàudia Benito, Raquel Ferri, Eduardo Lloveras, Joan Solé, Júlia Truyol) juntament amb Enric Auquer, Jaume Madaula i Lluís Marquès.

Davant nostre gairebé tota la Kompanyia Jove, en Pau Carrió i en Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure que és el que primer pren la paraula per fer la presentació.

Pau Carrió ens explica que van escollir conjuntament amb Lluís Pasqual, perquè es tracta d’una de les ùltimes comèdies que William Shakespeare va escriure i que conté moltes situacions portades al límit; una comèdia sobre l’amor i el desamor, una comèdia “nocturna” celebrada la Nit de Reis que quan va ser escrita era una festa d’excessos semblant a l’actual Carnaval.

L’espectacle es presenta a 3 bandes a l’espai escènic del Teatre Lliure, amb un ritme trepidant explica un munt d’embolics sense perdre el ritme de l’energia en tota la representació, amb la força que ofereixen uns actors molt joves i amb molt de talent.

La música de la producció es basa en cançons amb textos originals de Shakespeare, reinterpretades de nou, amb estructura musical basada en el Blues amb tons de música més actual.

Els actors comenten que el fet que s’hagi estrenat al Grec, fa que després d’una pausa de diverses setmanes, s’aconsegueix que la producció encara agafi més força i millor qualitat, com de fet acostuma a passar amb els estofats, que aconsegueixen millor sabor, dies després de ser cuinats.

Us deixo com de costum l’àudio de la roda de premsa …

___________________

NIT DE REIS (Twelthf Night) va ser escrita per William Shakespeare l’any 1601, és una comèdia d’entreteniment destinada a tancar el cicle de Nadal. La peça es va publicar l’any 1623 dins del “First Folio” que recopilava 36 obres seves.

Pau Carrió, ha fet l’adaptació del text i n’és el director d’aquesta proposta de la qual també ha compost la música juntament amb l’Arnau Vallvé. Les lletres de les cançons que s’interpreten apareixen en el text original de Shakespeare.

“Si la música és aliment de l’amor, el desamor ho és de la música”

Els espectadors estem distribuïts a tres bandes i els actors entren i surten per tot arreu, presidint l’escenari una mena de paret ratllada per miltitud de leds, ens deixa entreveure a l’Arnau Vallvé interpretant la música en directe. També farà les funcions de presó, habitació tancada, passadís, escenari ….. L’espai escènic ha estat dissenyat per Sebastià Brosa i Pau Carrió.

Dos germans bessons, Sebastià i Viola han estat separats per un naufragi davant la costa d’Il-liria. Tots dos creuen que l’altra ha mort. Viola es fa passar per home i adopta la personalitat del germà per entrar a treballar amb el duc d’Orsino. Pren el nom de Cesàrio. El duc, bojament enamorat de la comtessa Olivia, utilitza al seu servent com a missatger. La comtessa s’enamora de Cesàrio sense sospitar que és dona, Cesàrio s’enamora d’Orsino, Maria està enamorada del cosí de la comtessa, un pretendent, un majordom, un bufó, un capità de vaixell que ha salvat Sebastià i s’enamora d’ell, …..

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Amors, desamors, alcohol, dol, burla, venjança, canvis de personalitat, transvestisme, malentesos, encreuaments de parelles…

Una esbojarrada comèdia amb uns intèrprets que transmeten energia i ganes de fer-ho bé. Els integrants de la jove Kompanyia, els veiem per primera vegada plegats, ens han ofert unes magnífiques interpretacions a un ritme vertiginós en alguns moments i interaccionant amb el públic.

Joan Amargós, Quim Àvila, Clàudia Benito, Raquel Ferri, Eduardo Lloveras, Joan Sole i Julia Truyol formen part de la Kompanyia. Ens ha agradat molt la interpretació de tots ells, malgrat que confessem que tenim una debilitat per Quim Àvila i Julia Truyol, ja que els hem seguit durant tota la seva carrera artística.

Enric Auquer, Jaume Madaula i Lluís Marques completen el repartiment d’aquesta proposta.

Una proposta que ens ha fet gaudir d’una estona magnifica i ha fet que les dues hores i quart de durada passessin volant.

Autor: William Shakespeare
Adaptació i direcció: Pau Carrió
Intèrprets: Joan Amargós / Enric Auquer / Quim Àvila / Clàudia Benito / Raquel Ferri / Eduardo Lloveras / Jaume Madaula / Lluís Marquès / Joan Solé / Júlia Truyol
Música:  Arnau Vallvé – Pau Carrió
Espai escènic: Sebastià Brosa i Pau Carrió / Vestuari: Silvia Delagneau / Caracterització: Toni Santos / Ii·luminació: Raimon Rius / Vídeo i tatuatges: Alejo Levis / So: Igor Pinto / Moviment: Anna Rubirola /Ajudant de direcció: Anna Serrano / Ajudant d’escenografia: Mercè Lucchetti / Ajudant de vestuari: Adriana Parra / Alumna oient del Col·legi del Teatre: Lola López / Construcció d’escenografia: Jorba Miró / LED control Technology: ProtoPixel / Confecció de vestuari: Goretti Puente
Idioma: català
Durada: 2h 15’ sense pausa
 

2 pensaments a “– Teatre – NIT DE REIS (🐌🐌🐌🐌) – Teatre Lliure Gràcia – 2017.09.13 – (temp. 17/18 – RdP 006 i espec. nº 23)

 1. Imma C.

  Que bé ens ho vam passar amb aquesta adaptació de Twelfth Nigth (Nit de Reis) divertida, fresca, per passar una bona estona. Actors joves del LLIURE fent un teatre clàssic pel públic d´avui.
  L´espai de Gràcia fet a mida per endinsar-se en aquesta comèdia de SHAKESPEARE.
  Pau Carrió molt en la línia de l´Àlex Rigola.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Com veus, a nosaltres ens va agradar molt i vàrem gaudir com tu de l’actuació d’aquest planter d’actors joves. Malgrat tot, el text de Shakespeare no l’hem gaudit tant com en altres ocasions,

   Una abraçada Imma !!!

   Respon

Deixa un comentari