– Teatre – NIT DE REIS (🐌🐌🐌🐌) – Teatre Lliure GrĂ cia – 2017.09.13 – (temp. 17/18 – RdP 006 i espec. nÂș 23)

NIT DE REIS (temp. 17/18 – RdP 006 i espec. nÂș 23)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

La casualitat he fet que la roda de premsa d’aquest espectacle s’endarrerĂ­s uns dies i coincidĂ­s en el mateix dia que nosaltres tenĂ­em reservades les nostres entrades al Teatre Lliure de GrĂ cia. Per aquest fet, em sembla que no Ă©s massa lĂČgic fer dues crĂČniques parlant de la mateixa producciĂł.

Dimecres 13 de setembre, per tant al matĂ­ vaig assistir a la presentaciĂł d’aquest espectacle que ja es va poder veure alguns dies dins del Festival Grec d’enguany. Nosaltres vĂ rem preferir esperar a veure-la en temporada per poder assistir a altres espectacles que segurament no tornaran a Barcelona.

El Teatre Lliure obre la seva temporada amb una nit descordada que passa de comĂšdia a blues en el desamor i altres excessos: NIT DE REIS (o el que vulguis), un  Shakespeare generacional en mans de Pau Carrió amb els actors mĂ©s joves del Lliure i la mĂșsica en directe d’Arnau VallvĂ©.

Interpretat pels membres de La Kompanyia Lliure (Joan AmargĂłs, Quim Àvila, ClĂ udia Benito, Raquel Ferri, Eduardo Lloveras, Joan SolĂ©, JĂșlia Truyol) juntament amb Enric Auquer, Jaume Madaula i LluĂ­s MarquĂšs.

Davant nostre gairebé tota la Kompanyia Jove, en Pau Carrió i en Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure que és el que primer pren la paraula per fer la presentació.

Pau CarriĂł ens explica que van escollir conjuntament amb LluĂ­s Pasqual, perquÚ es tracta d’una de les Ăčltimes comĂšdies que William Shakespeare va escriure i que contĂ© moltes situacions portades al lĂ­mit; una comĂšdia sobre l’amor i el desamor, una comĂšdia “nocturna” celebrada la Nit de Reis que quan va ser escrita era una festa d’excessos semblant a l’actual Carnaval.

L’espectacle es presenta a 3 bandes a l’espai escĂšnic del Teatre Lliure, amb un ritme trepidant explica un munt d’embolics sense perdre el ritme de l’energia en tota la representaciĂł, amb la força que ofereixen uns actors molt joves i amb molt de talent.

La mĂșsica de la producciĂł es basa en cançons amb textos originals de Shakespeare, reinterpretades de nou, amb estructura musical basada en el Blues amb tons de mĂșsica mĂ©s actual.

Els actors comenten que el fet que s’hagi estrenat al Grec, fa que desprĂ©s d’una pausa de diverses setmanes, s’aconsegueix que la producciĂł encara agafi mĂ©s força i millor qualitat, com de fet acostuma a passar amb els estofats, que aconsegueixen millor sabor, dies desprĂ©s de ser cuinats.

Us deixo com de costum l’Ă udio de la roda de premsa …

___________________

NIT DE REIS (Twelthf Night) va ser escrita per William Shakespeare l’any 1601, Ă©s una comĂšdia d’entreteniment destinada a tancar el cicle de Nadal. La peça es va publicar l’any 1623 dins del “First Folio” que recopilava 36 obres seves.

Pau CarriĂł, ha fet l’adaptaciĂł del text i n’Ă©s el director d’aquesta proposta de la qual tambĂ© ha compost la mĂșsica juntament amb l’Arnau VallvĂ©. Les lletres de les cançons que s’interpreten apareixen en el text original de Shakespeare.

“Si la mĂșsica Ă©s aliment de l’amor, el desamor ho Ă©s de la mĂșsica”

Els espectadors estem distribuĂŻts a tres bandes i els actors entren i surten per tot arreu, presidint l’escenari una mena de paret ratllada per miltitud de leds, ens deixa entreveure a l’Arnau Vallvé interpretant la mĂșsica en directe. També farà les funcions de presĂł, habitaciĂł tancada, passadĂ­s, escenari ….. L’espai escĂšnic ha estat dissenyat per Sebastià Brosa i Pau CarriĂł.

Dos germans bessons, SebastiĂ  i Viola han estat separats per un naufragi davant la costa d’Il-liria. Tots dos creuen que l’altra ha mort. Viola es fa passar per home i adopta la personalitat del germĂ  per entrar a treballar amb el duc d’Orsino. Pren el nom de CesĂ rio. El duc, bojament enamorat de la comtessa Olivia, utilitza al seu servent com a missatger. La comtessa s’enamora de CesĂ rio sense sospitar que és dona, CesĂ rio s’enamora d’Orsino, Maria estĂ  enamorada del cosí de la comtessa, un pretendent, un majordom, un bufĂł, un capitĂ  de vaixell que ha salvat SebastiĂ  i s’enamora d’ell, …..

Aquesta presentaciĂł amb diapositives necessita JavaScript.

Amors, desamors, alcohol, dol, burla, venjança, canvis de personalitat, transvestisme, malentesos, encreuaments de parelles…

Una esbojarrada comĂšdia amb uns intĂšrprets que transmeten energia i ganes de fer-ho bĂ©. Els integrants de la jove Kompanyia, els veiem per primera vegada plegats, ens han ofert unes magnĂ­fiques interpretacions a un ritme vertiginĂłs en alguns moments i interaccionant amb el pĂșblic.

Joan Amargós, Quim Àvila, Clàudia Benito, Raquel Ferri, Eduardo Lloveras, Joan Sole i Julia Truyol formen part de la Kompanyia. Ens ha agradat molt la interpretació de tots ells, malgrat que confessem que tenim una debilitat per Quim Àvila i Julia Truyol, ja que els hem seguit durant tota la seva carrera artística.

Enric Auquer, Jaume Madaula i Lluís Marques completen el repartiment d’aquesta proposta.

Una proposta que ens ha fet gaudir d’una estona magnifica i ha fet que les dues hores i quart de durada passessin volant.

Autor: William Shakespeare
AdaptaciĂł i direcciĂł: Pau CarriĂł
IntĂšrprets: Joan AmargĂłs / Enric Auquer / Quim Àvila / ClĂ udia Benito / Raquel Ferri / Eduardo Lloveras / Jaume Madaula / LluĂ­s MarquĂšs / Joan Solé / JĂșlia Truyol
MĂșsica:  Arnau Vallvé – Pau CarriĂł
Espai escĂšnic: SebastiĂ  Brosa i Pau Carrió / Vestuari: Silvia Delagneau / CaracteritzaciĂł: Toni Santos / Ii·luminaciĂł: Raimon Rius / VĂ­deo i tatuatges: Alejo Levis / So: Igor Pinto / Moviment: Anna Rubirola /Ajudant de direcciĂł: Anna Serrano / Ajudant d’escenografia: MercĂš Lucchetti / Ajudant de vestuari: Adriana Parra / Alumna oient del Col·legi del Teatre: Lola LĂłpez / ConstrucciĂł d’escenografia: Jorba MirĂł / LED control Technology: ProtoPixel / ConfecciĂł de vestuari: Goretti Puente
Idioma: catalĂ 
Durada: 2h 15’ sense pausa
 

2 pensaments sobre “– Teatre – NIT DE REIS (🐌🐌🐌🐌) – Teatre Lliure GrĂ cia – 2017.09.13 – (temp. 17/18 – RdP 006 i espec. nÂș 23)

 1. Imma C.

  Que bĂ© ens ho vam passar amb aquesta adaptaciĂł de Twelfth Nigth (Nit de Reis) divertida, fresca, per passar una bona estona. Actors joves del LLIURE fent un teatre clĂ ssic pel pĂșblic dÂŽavui.
  LÂŽespai de GrĂ cia fet a mida per endinsar-se en aquesta comĂšdia de SHAKESPEARE.
  Pau Carrió molt en la línia de l®Àlex Rigola.

  M'agrada

  Respon
  1. Miquel Gascon Autor de l'entrada

   Com veus, a nosaltres ens va agradar molt i vĂ rem gaudir com tu de l’actuaciĂł d’aquest planter d’actors joves. Malgrat tot, el text de Shakespeare no l’hem gaudit tant com en altres ocasions,

   Una abraçada Imma !!!

   M'agrada

   Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'estĂ  connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.