– Teatre – NIT DE REIS¬†(ūüźĆūüźĆūüźĆūüźĆ) – Teatre Lliure Gr√†cia¬†– 2017.09.13 – (temp. 17/18 – RdP¬†006 i espec. n¬ļ 23)

NIT DE REIS (temp. 17/18 – RdP¬†006 i espec. n¬ļ 23)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc√®niques –¬†

Per Imma Barba & Miquel Gascón

La casualitat he fet que la roda de premsa d’aquest espectacle s’endarrer√≠s uns dies i coincid√≠s en el mateix dia que nosaltres ten√≠em¬†reservades les nostres entrades al Teatre Lliure de Gr√†cia. Per aquest fet, em¬†sembla que no √©s¬†massa l√≤gic fer dues cr√≤niques parlant de la mateixa producci√≥.

Dimecres 13 de setembre, per tant al mat√≠ vaig assistir a la presentaci√≥ d’aquest espectacle que ja es va poder veure alguns dies dins del Festival Grec d’enguany. Nosaltres v√†rem preferir esperar a veure-la en temporada per poder assistir a altres espectacles que segurament no tornaran a Barcelona.

El Teatre Lliure obre la seva temporada amb una nit descordada que passa de com√®dia a blues en el desamor i altres excessos:¬†NIT DE REIS (o el que vulguis), un¬† Shakespeare generacional en mans de¬†Pau Carri√≥¬†amb els actors m√©s joves del Lliure i la m√ļsica en directe d’Arnau Vallv√©.

Interpretat pels membres de¬†La Kompanyia Lliure (Joan Amarg√≥s,¬†Quim √Ävila,¬†Cl√†udia Benito,¬†Raquel Ferri,¬†Eduardo Lloveras,¬†Joan Sol√©,¬†J√ļlia Truyol)¬†juntament amb¬†Enric Auquer, Jaume Madaula¬†i¬†Llu√≠s Marqu√®s.

Davant nostre gairebé tota la Kompanyia Jove, en Pau Carrió i en Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure que és el que primer pren la paraula per fer la presentació.

Pau Carri√≥ ens explica que van escollir conjuntament amb Llu√≠s Pasqual,¬†perqu√®¬†es tracta d’una de les √Ļltimes com√®dies que William Shakespeare va escriure i que cont√© moltes situacions portades al l√≠mit; una com√®dia sobre l’amor i el desamor, una com√®dia “nocturna” celebrada la Nit de Reis que quan va ser escrita era una festa d’excessos semblant¬†a l’actual¬†Carnaval.

L’espectacle es presenta a 3 bandes a l’espai¬†esc√®nic¬†del Teatre Lliure, amb un ritme trepidant explica un munt d’embolics sense perdre el ritme de¬†l’energia¬†en tota la representaci√≥, amb la for√ßa que ofereixen uns actors molt joves i amb molt de talent.

La m√ļsica de la producci√≥ es basa en can√ßons amb textos originals de Shakespeare, reinterpretades de nou, amb estructura musical basada en el Blues amb tons de m√ļsica m√©s actual.

Els actors comenten que el fet que s’hagi estrenat al Grec, fa que despr√©s d’una pausa de diverses setmanes, s’aconsegueix que la producci√≥ encara agafi m√©s for√ßa i millor qualitat, com de fet acostuma a passar amb els estofats, que aconsegueixen millor sabor, dies¬†despr√©s¬†de ser cuinats.

Us deixo com de costum l’√†udio de la roda de premsa …

___________________

NIT DE REIS (Twelthf Night) va ser escrita per William Shakespeare l‚Äôany 1601, √©s una com√®dia d‚Äôentreteniment destinada a tancar el cicle de Nadal. La pe√ßa es va publicar l‚Äôany 1623 dins del ‚ÄúFirst Folio‚ÄĚ que recopilava 36 obres seves.

Pau Carri√≥, ha fet l’adaptaci√≥ del text i n’√©s el director d’aquesta proposta de la qual tamb√© ha compost la m√ļsica juntament amb l’Arnau¬†Vallv√©. Les lletres de les can√ßons que s’interpreten apareixen en el text original de Shakespeare.

‚ÄúSi la m√ļsica √©s aliment de l‚Äôamor, el desamor ho √©s de la m√ļsica‚ÄĚ

Els espectadors estem distribu√Įts a tres bandes i els actors entren i surten per tot arreu, presidint l’escenari una mena de paret ratllada per miltitud de leds, ens deixa entreveure a l’Arnau¬†Vallv√©¬†interpretant la m√ļsica en directe. Tamb√©¬†far√†¬†les funcions de pres√≥, habitaci√≥ tancada,¬†passad√≠s, escenari ….. L’espai esc√®nic ha estat dissenyat per Sebasti√†¬†Brosa¬†i Pau Carri√≥.

Dos germans bessons, Sebasti√† i Viola han estat separats per un naufragi davant la costa d’Il-liria. Tots dos creuen que l’altra ha mort. Viola es fa passar per home i adopta la personalitat del germ√† per entrar a treballar amb el duc d’Orsino. Pren el nom de Ces√†rio. El duc, bojament enamorat de la¬†comtessa¬†Olivia, utilitza al seu servent com a missatger. La¬†comtessa¬†s’enamora de¬†Ces√†rio¬†sense sospitar que¬†√©s dona,¬†Ces√†rio¬†s’enamora d’Orsino, Maria est√† enamorada del¬†cos√≠¬†de la¬†comtessa, un pretendent, un majordom, un buf√≥, un capit√† de vaixell que ha¬†salvat¬†Sebasti√† i s’enamora d’ell, …..

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Amors, desamors, alcohol, dol, burla, venjan√ßa, canvis de personalitat, transvestisme, malentesos, encreuaments de parelles…

Una esbojarrada com√®dia amb uns int√®rprets que transmeten energia i ganes de fer-ho¬†b√©. Els integrants de la jove¬†Kompanyia, els veiem per primera vegada plegats, ens han ofert unes¬†magn√≠fiques¬†interpretacions a un ritme vertigin√≥s en alguns moments i interaccionant amb el p√ļblic.

Joan Amargós, Quim Àvila, Clàudia Benito, Raquel Ferri, Eduardo Lloveras, Joan Sole i Julia Truyol formen part de la Kompanyia. Ens ha agradat molt la interpretació de tots ells, malgrat que confessem que tenim una debilitat per Quim Àvila i Julia Truyol, ja que els hem seguit durant tota la seva carrera artística.

Enric Auquer, Jaume Madaula i Lluís Marques completen el repartiment d’aquesta proposta.

Una proposta que ens ha fet gaudir d’una estona magnifica i ha fet que les dues hores i quart de durada passessin volant.

Autor: William Shakespeare
Adaptació i direcció: Pau Carrió
Int√®rprets: Joan Amarg√≥s¬†/¬†Enric Auquer¬†/¬†Quim √Ävila¬†/¬†Cl√†udia Benito¬†/¬†Raquel Ferri¬†/¬†Eduardo Lloveras¬†/¬†Jaume Madaula¬†/¬†Llu√≠s Marqu√®s¬†/¬†Joan Sol√©¬†/¬†J√ļlia Truyol
M√ļsica:¬† Arnau Vallv√©¬†‚ÄstPau Carri√≥
Espai esc√®nic: Sebasti√† Brosa¬†i¬†Pau Carri√≥¬†/ Vestuari:¬†Silvia Delagneau¬†/ Caracteritzaci√≥:¬†Toni Santos¬†/ Ii¬∑luminaci√≥:¬†Raimon Rius¬†/ V√≠deo i tatuatges:¬†Alejo Levis¬†/ So:¬†Igor Pinto¬†/ Moviment:¬†Anna Rubirola /Ajudant de direcci√≥:¬†Anna Serrano¬†/ Ajudant d’escenografia:¬†Merc√® Lucchetti¬†/ Ajudant de vestuari:¬†Adriana Parra¬†/ Alumna oient del Col¬∑legi del Teatre:¬†Lola L√≥pez / Construcci√≥ d’escenografia:¬†Jorba¬†Mir√≥ /¬†LED control Technology:¬†ProtoPixel /¬†Confecci√≥ de vestuari:¬†Goretti Puente
Idioma: català
Durada: 2h 15’ sense pausa
 

Quant a Miquel Gascon

Viatgerman√≠ac i Teatraire de Pro, engrescat per gaudir al m√†xim de les activitats culturals que es realitzen a Barcelona i Catalunya, ja sigui teatre, m√ļsica, √≤pera o cinema.
Aquesta entrada s'ha publicat en Rodes de Premsa, Teatre i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a – Teatre – NIT DE REIS¬†(ūüźĆūüźĆūüźĆūüźĆ) – Teatre Lliure Gr√†cia¬†– 2017.09.13 – (temp. 17/18 – RdP¬†006 i espec. n¬ļ 23)

 1. Imma C. ha dit:

  Que b√© ens ho vam passar amb aquesta adaptaci√≥ de Twelfth Nigth (Nit de Reis) divertida, fresca, per passar una bona estona. Actors joves del LLIURE fent un teatre cl√†ssic pel p√ļblic d¬īavui.
  L¬īespai de Gr√†cia fet a mida per endinsar-se en aquesta com√®dia de SHAKESPEARE.
  Pau Carri√≥ molt en la l√≠nia de l¬ī√Älex Rigola.

  M'agrada

  • Miquel Gascon ha dit:

   Com veus, a nosaltres ens va agradar molt i v√†rem gaudir com tu de l’actuaci√≥ d’aquest planter d’actors joves. Malgrat tot, el text de Shakespeare no l’hem gaudit tant com en altres ocasions,

   Una abraçada Imma !!!

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.