– RdP i Gala de CATALUNYA AIXECA EL TELÓ (🐌🐌🐌) – Antiga FĂ brica Damm i Gran Teatre del Liceu – 2017.09.12 – (temp. 17/18 – RdP 005 i espectacle nÂș 022)

CATALUNYA AIXECA EL TELÓ – (temp. 17/18 – RdP 005 i espectacle nÂș 022)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

El mateix dimarts van fer coincidir la Roda de premsa de ADETCA (Empreses de Teatre de Catalunya) per valorar la temporada 2016-2017 i per fer la presentació de la Gala CATALUNYA AIXECA EL TELÓ.

En la roda de premsa, que es va celebrar a l’antiga FĂ brica Damm; a la taula presidencial es van asseure representants de les Empreses dels Teatres, AssociaciĂł d’Actors i Directors AADPC i Societat d’autors SGAE.

Es va fer un balanç de la temporada que acaba de finalitzar i ens van facilitar unes estadĂ­stiques d’aquesta, … nombre de Sales, dividides pel seu aforament (+ o – de 200 localitats), nombre d’espectacles i nombre de funcions, aixĂ­ com les recaptacions

El dossier és molt ampli i interessant, ja que desglossa el nombre d’espectadors per cada una de les sales, comparatives entre les temporades 15/16 i 16/17, recaptacions mensuals, percentatges d’ocupaciĂł per Teatre i uns rĂ nquings dels espectacles mĂ©s vistos amb nombre d’espectadors per sala, estadĂ­stiques d’espectacles infantils o familiars, així com una sĂšrie de grĂ fics comparatius amb les dades de les 4 Ășltimes temporades.

Us deixo tan sols algunes de les que m’han semblat mĂ©s interessants, des del punt de vista dels espectadors …

Nombre d’espectadors i espectacles mĂ©s vistos de Sales de + de 200 localitats .

Aquesta presentaciĂł amb diapositives necessita JavaScript.

El mateix per Sales de ÂŽde 200 localitats

Aquesta presentaciĂł amb diapositives necessita JavaScript.

Si algĂș de vosaltres esteu realment interessats a veure un nivell d’informaciĂł mĂ©s ampli, no dubteu en demanar-me el dossier sencer i li farĂ© arribar per email.

Us deixo com de costum l’Ă udio de la Roda de premsa

__________________

Al vespre es va celebrar la Gala CATALUNYA AIXECA EL TELÓ al Gran Teatre del Liceu.

Com ja Ă©s conegut per tothom, aquest Ă©s un acte pensat per la televisiĂł i tĂ© un format curt d’aproximadament una hora. Enguany no s’ha pogut retransmetre en directe per la coincidĂšncia d’un important partit de futbol…. i ja se sap, la cultura no estĂ  com a prioritat enlloc; serĂ  retransmĂšs en diferit per TV3, dimarts 19 de setembre desprĂ©s del TelenotĂ­cies vespre.

Aquesta vegada la realitzaciĂł de la Gala s’ha deixat en mans de “Minoria Absoluta” i ha volgut ser una festa participativa de tots el que hi Ă©rem presents a la Sala; en cap cas ha pretĂšs anunciar la llarguĂ­ssima llista dels espectacles que es podran veure aquesta nova temporada i s’ha optat per crear un show humorĂ­stic, per donar el tret de sortida de la temporada.

Particularment a mi m’ha estat bĂ©, perquĂš d’una altra manera hauria estat un pal infumable pel pĂșblic que acostuma a seguir la Gala. En altres edicions d’aquesta Gala s’ha informat d’alguns espectacles de gran format i molt especialment dels Musicals mĂ©s espectaculars, deixant de banda petites produccions que malgrat la seva qualitat no tenen el mateix ressĂČ mediĂ tic.

La Gala ha estat presentada per l’actor Roger Coma en clau d’humor, amb forces sorpreses que no desvetllaré en aquest espai, per evitar fer espĂČiler …pels que la vulguin veure dimarts vinent. El que si puc dir que han estat presents d’una o d’un altra manera, un gran nombre d’Arts EscĂšniques: circ, dansa, mĂșsica, mĂ gia, teatre, humor.

Aquesta presentaciĂł amb diapositives necessita JavaScript.

Han participat artistes com sĂłn: Àngel LlĂ cer, Jorge Blass, Cesc Casanovas, Alba Florejachs, Companyia de circ “eia”, Ivan Labanda, Irene JĂłdar, Ariadna Monfort, Sergi Mateu, David Vardaguer, Jofre Caraben, Amics de les Arts … i amb la col·laboraciĂł de molts altres actors i tambĂ© d’alguna personalitat.

La direcciĂł artĂ­stica Ă©s de Pau Escibano, el guiĂł de Pau Escibano, Enzo Vizcaino, Ignasi Taltavull, Oriol Jara i Roger Rubio. La MĂșsica de Ferran AixalĂ  & Pastorets Rock.

L’Ășnic que puc dir Ă©s que m’ho he passat força bĂ©, segurament perquĂš he volgut participar activament del que se’ns demanava des de l’escenari, en un joc que segurament per alguns els pot arribar a semblar fins i tot infantil.

Prefereixo que les Gal·les siguin semblants a la d’enguany, una mena de festa participativa, perquĂš des de fa temps les programacions es presenten directament en els mateixos teatres.

Deixa un comentari