– RdP i Gala de CATALUNYA AIXECA EL TELÓ (🐌🐌🐌) – Antiga Fàbrica Damm i Gran Teatre del Liceu – 2017.09.12 – (temp. 17/18 – RdP 005 i espectacle nº 022)

CATALUNYA AIXECA EL TELÓ – (temp. 17/18 – RdP 005 i espectacle nº 022)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

El mateix dimarts van fer coincidir la Roda de premsa de ADETCA (Empreses de Teatre de Catalunya) per valorar la temporada 2016-2017 i per fer la presentació de la Gala CATALUNYA AIXECA EL TELÓ.

En la roda de premsa, que es va celebrar a l’antiga Fàbrica Damm; a la taula presidencial es van asseure representants de les Empreses dels Teatres, Associació d’Actors i Directors AADPC i Societat d’autors SGAE.

Es va fer un balanç de la temporada que acaba de finalitzar i ens van facilitar unes estadístiques d’aquesta, … nombre de Sales, dividides pel seu aforament (+ o – de 200 localitats), nombre d’espectacles i nombre de funcions, així com les recaptacions

El dossier és molt ampli i interessant, ja que desglossa el nombre d’espectadors per cada una de les sales, comparatives entre les temporades 15/16 i 16/17, recaptacions mensuals, percentatges d’ocupació per Teatre i uns rànquings dels espectacles més vistos amb nombre d’espectadors per sala, estadístiques d’espectacles infantils o familiars, així com una sèrie de gràfics comparatius amb les dades de les 4 últimes temporades.

Us deixo tan sols algunes de les que m’han semblat més interessants, des del punt de vista dels espectadors …

Nombre d’espectadors i espectacles més vistos de Sales de + de 200 localitats .

This slideshow requires JavaScript.

El mateix per Sales de ´de 200 localitats

This slideshow requires JavaScript.

Si algú de vosaltres esteu realment interessats a veure un nivell d’informació més ampli, no dubteu en demanar-me el dossier sencer i li faré arribar per email.

Us deixo com de costum l’àudio de la Roda de premsa

__________________

Al vespre es va celebrar la Gala CATALUNYA AIXECA EL TELÓ al Gran Teatre del Liceu.

Com ja és conegut per tothom, aquest és un acte pensat per la televisió i té un format curt d’aproximadament una hora. Enguany no s’ha pogut retransmetre en directe per la coincidència d’un important partit de futbol…. i ja se sap, la cultura no està com a prioritat enlloc; serà retransmès en diferit per TV3, dimarts 19 de setembre després del Telenotícies vespre.

Aquesta vegada la realització de la Gala s’ha deixat en mans de “Minoria Absoluta” i ha volgut ser una festa participativa de tots el que hi érem presents a la Sala; en cap cas ha pretès anunciar la llarguíssima llista dels espectacles que es podran veure aquesta nova temporada i s’ha optat per crear un show humorístic, per donar el tret de sortida de la temporada.

Particularment a mi m’ha estat bé, perquè d’una altra manera hauria estat un pal infumable pel públic que acostuma a seguir la Gala. En altres edicions d’aquesta Gala s’ha informat d’alguns espectacles de gran format i molt especialment dels Musicals més espectaculars, deixant de banda petites produccions que malgrat la seva qualitat no tenen el mateix ressò mediàtic.

La Gala ha estat presentada per l’actor Roger Coma en clau d’humor, amb forces sorpreses que no desvetllaré en aquest espai, per evitar fer espòiler …pels que la vulguin veure dimarts vinent. El que si puc dir que han estat presents d’una o d’un altra manera, un gran nombre d’Arts Escèniques: circ, dansa, música, màgia, teatre, humor.

This slideshow requires JavaScript.

Han participat artistes com són: Àngel Llàcer, Jorge Blass, Cesc Casanovas, Alba Florejachs, Companyia de circ “eia”, Ivan Labanda, Irene Jódar, Ariadna Monfort, Sergi Mateu, David Vardaguer, Jofre Caraben, Amics de les Arts … i amb la col·laboració de molts altres actors i també d’alguna personalitat.

La direcció artística és de Pau Escibano, el guió de Pau Escibano, Enzo Vizcaino, Ignasi Taltavull, Oriol Jara i Roger Rubio. La Música de Ferran Aixalà & Pastorets Rock.

L’únic que puc dir és que m’ho he passat força bé, segurament perquè he volgut participar activament del que se’ns demanava des de l’escenari, en un joc que segurament per alguns els pot arribar a semblar fins i tot infantil.

Prefereixo que les Gal·les siguin semblants a la d’enguany, una mena de festa participativa, perquè des de fa temps les programacions es presenten directament en els mateixos teatres.

Leave a Reply