– Fira Tàrrega – Dansa – GOLD DUST RUSH (🐌🐌+🐚) – Teatre Ateneu – 2017.09.10 – (temp. 17/18 – espectacle nº 020)

GOLD DUST RUSH (Fira Tàrrega) –  (temp. 17/18 – espectacle nº 020)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Últim dia de la Fira de Tàrrega, avui diumenge és el dia de tornada a casa amb una motxilla plena de vivències, d’experiències compartides i amb la il·lusió de tornar l’any vinent.

Avui ens queden dues propostes per veure, la primera d’elles a la seu de l’Ateneu, és un espectacle de dansa “GOLD DUST RUSH” dirigit i coreografiat per Eulàlia Bergadà.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Música en directe a càrrec de la violinista Aloma Ruiz, música que va pujant de volum i complexitat a mesura que avança l’obra.

Tres parts coreogràfiques molt diferenciades que comencen amb moviments pausats per anar incrementant el ritme amb moviments repetitius i velocitat ascendent. Un muntatge que realitza un viatge des de l’interior per concloure amb la llum i el color daurat, color vinculat a la bellesa però també al materialisme i l’arrogància.

Viatge visual i sonor entorn del deliri, com a estat catàrtic, alliberador i destructiu a la vegada, font de llum i creativitat. Mitjançant la geometria i la repetició, i a partir del desordre interior provinent del xoc entre anhels i realitat, el cos es buida de la confusió, es desbloqueja, flueix i es projecta, fent aflorar a l’exterior un moviment frenètic que es propaga a l’entorn.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

De les tres parts que conformen la coreografia ens “quedem” amb la segona amb la qual potser ens va arribar millor el missatge que volien transmetre.

Aquesta coreografia va guanyar el Premi de Dansa, que atorga l’Institut del Teatre, l’any 2015 i va ser presentada en el Festival Grec 2016. Eulàlia Bergadà és mallorquina i resideix a Barcelona, és ballarina, coreògrafa i assistent de moviment i direcció en teatre.

La dansa ens apassiona i encara mes la dansa contemporània; malgrat tot, les coreografies d’aquest espectacle no ens han acabat d’arribar amb la intensitat que esperàvem, perquè ens han semblat força convencionals i poc trencadores amb el que veiem normalment als escenaris. La interpretació dels ballarins en canvi ens ha satisfet plenament, així com la música interpretada en directe.

Direcció i coreografía: Eulàlia Bergadà
Composició musical: Aloma Ruiz i Eulàlia Bergadà
Intèrprets: Eulàlia Bergadà, Marina Fullana, Roberto Gómez, Raquel Klein, Aloma Ruiz
Il.luminació: Rafel Febrer \ Vestuari: Joana Martí \ Imatge i video: Edu Pérez \ Assessora de moviment: Lipi Hernández \ Assessor de dramatúrgia: Roberto Fratini \ Producció: Anna Bohigas
Durada: 50 minuts

Deixa un comentari