– Fira Tàrrega – Teatre – NINGÚ VA ALS ANIVERSARIS A L’ESTIU – (🐌🐌) – Museu Comarcal – 2017.09.10 – (temp. 17/18 – espectacle nº 019)

NINGÚ VA ALS ANIVERSARIS A L’ESTIU (Fira Tàrrega) –  (temp. 17/18 – espectacle nº 019)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

I després de la injecció d’optimisme de Rodrigo Cuevas, i quasi sense caminar, ens dirigim al Museu Comarcal a on hem estat convidats a una festa d’aniversari.

La companyia mallorquina Hermanos Picohueso formada per Lluki Portas i Diego Ingold ha creat aquest espectacle amb l’assessorament d’Ernesto Collado. Una festa autèntica on el públic som els convidats.

Entrem a una sala del Museu i el Diego ens ve a rebre, ens fa petons, ens agraeix haver acceptat la invitació a la festa sorpresa d’aniversari de la LLuki, i fins i tot, es fa una selfie amb nosaltres.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ens explica que la Lluki fa anys que intenta celebrar el seu aniversari, però al ser a l’estiu, no aconsegueix que la gent hi vagi.

Una dramatúrgia participativa, aparentment esbojarrada, que avança sobre un collage d’històries i reflexions sobre el que som i el que volem arribar a ser i sobre el recorregut d’uns personatges que entren en contradicció amb l’obsessió per la permanència.

Una radiografia de la societat actual en què conviuen els qui fan les coses per poder explicar-les i els qui les fan perquè no podrien no fer-les. Un projecte sobre desitjos i frustracions.

Sortim a la terrassa que ja està guarnida amb garlandes i llums. Per preparar la festa el Diego ens fa veure un tutorial a Youtube especialitzat a preparar festes sorpresa i ens facilita els ingredients per preparar el pastís, els entrepans, parar la taula , inflar els globus i signar una postal d’aniversari. Ens hi posem i ben aviat entra la Lluki.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

I comença la festa i juguem, ballem, brindem, mengem i fem el possible perquè la Lluki estigui contenta.

Una nit que vol ser esbojarrada, una proposta que ens fa pensar en el que som i representem per la gent que ens envolta, en el que fem per contemplar als altres, en el que socialment estem obligats a fer, en el que ens agradaria ser …

L’èxit de l’espectacle té molt a veure amb l’actitud del públic que assisteix al show i en la seva participació activa; en el nostre cas, malgrat que va començar força bé, a poc a poc la gent es va anar desinflant i els actors se la van desitjar per poder remuntar l’espectacle.

Almenys vam passar una estona divertida.

Dramatúrgia: Lluki Portas
Intèrprets: Diego Ingold i Lluki Portas
Disseny Audiovisuals: Diego Ingold i Lluki Portas \ Assessorament de direcció: Ernesto Collado \  Disseny de vestuari: Pau Aulí \ Disseny d’escenografia: Josep Orla \ Disseny d’il·luminació: Rafel Febrer \ Producció: Maria Capell Pera\ Ajudant de producció: Gal·la Peire Camps
Idioma: castellà
Durada: 70 minuts

Deixa un comentari