– Fira Tàrrega – Teatre-concert – EL MUNDO POR MONTERA (🐌🐌🐌🐌) – Plaça dels Comediants – 2017.09.09 – (temp. 17/18 – espectacle nº 018)

EL MUNDO POR MONTERA (Fira Tàrrega) –  (temp. 17/18 – espectacle nº 018)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

I del Parc de Sant Eloi ens dirigim a la plaça dels Comediants fent una petita parada a la plaça del Carme, on a corre-cuita fem un entrepà per seguir la nit, ja que encara ens queden dos espectacles per veure.

La plaça dels Comediants plena de gom a gom per veure a Rodrigo Cuevas (Oviedo, 1985), un artista difícil de conceptuar, ja que interpreta música tradicional asturiana lligada amb música electrònica i surt a l’escenari vestit d’una manera realment curiosa, un vestit de cabaretera asturiana ???, mitges negres amb lligacames, un barret que té un aire rural amb lluentons, i als peus unes “madreñas”, esclops de fusta típics del món rural asturià…. ah i ulleres de sol.

Però ens enlluerna des del primer moment i la seva espontaneïtat, simpatia i magnifica veu ens sedueix.

Rodrigo Cuevas és provocador, amb uns moviments molt sensuals i que va deixant caure les peces de roba fins a quedar-se únicament amb calçotets i esclops. Ell mateix es defineix com un agitador folklòric i un sex símbol de la copla, que interpreta a l’escenari el personatge de Rodrigo Cuevas.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Però darrere de l’aparent frivolitat del cantant, ens ha sorprès un músic d’una gran qualitat que és capaç de tocar l’acordió, l’ukelele, el pandeiro o cantar a cappella i que a més explica històries que també formen part de la cultura popular de la seva terra, Astúries, a la que defensa i representa.

Me gusta contar historias despacio, con todo lujo de detalles, como contaban los ancianos en los pueblos, cuando no había prisa por nada, y contar historias era una distracción como son ahora la televisión o Internet”.

Per nosaltres ha estat una agradable descoberta. Un dels espectacles que més ens han captivat d’aquesta edició de Fira Tàrrega.

Autor i intèrpret: Rodrigo Cuevas
Distribució i producció: El Cohete Internacional, S.L. \ Tècnic: Jorge Irazábal \ Vestuari: Cos
Idioma: castellà
Durada: 80 minuts

Deixa un comentari