– Fira Tàrrega – Dansa – BOLOGNA: PASOLINI (🐌🐌🐌) – Cal Trepat – 2017.09.09 – (temp. 17/18 – espectacle nº 016)

BOLOGNA: PASOLINI  (Fira Tàrrega) –  (temp. 17/18 – espectacle nº 016)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Un espectacle de dansa que no podem negar que ens ha agradat força, però del que esperàvem moltíssim mes; segurament perquè hem vist altres espectacles d’aquesta companyia de dansa, La Veronal, com per exemple SIENA l’any 2013 o VORÒNIA al 2015.

Pier Paolo Pasolini, cineasta, poeta, novel·lista, i controvertit personatge “incòmode”, va aparèixer assassinat, brutalment apallissat, la nit del 2 de novembre del 1975.

La Veronal ha creat aquest espectacle per donar llum al que es vol mantenir amagat d’aquesta mort.

La peça proposa recrear l’escena del crim perquè el públic pugui observar-la des de perspectives diferents, analitzar-la i sentir-la en el propi cos, a través d’una coreografia participativa, a fi de sentir, anomenar i entendre allò que encara no té nom ni sentència.

Estem a Cal Trepat, a l’última nau, enorme i fosca, un cotxe Alfa Romeu vermell al mig d’un cercle il·luminat, el voltant del qual l’anem ocupant els espectadors. Nosaltres amb auriculars i cançons italianes. Dins del cotxe dos ocupants, un home i una dona.

Els dos ocupants d’aquest cotxe han robat les proves que es conserven de l’assassinat de Pasolini i conversen entre ells, en italià, i ens deixen clar el que ja sabem i s’ha escrit, que una sola persona, Giuseppe Pelosi, condemnat pel crim, és materialment impossible que fos l’únic responsable.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La història ens ha fet creure que aquesta mort únicament va tenir una motivació de caràcter sexual, ja que, de fet la persona condemnada era un prostitut de 17 anys, però les proves ens parlen d’una realitat més creïble, una persona que deia el que pensava i que tenia un gran poder de comunicació, s’havia convertit en una persona incòmoda per al poder ….

Els dos actors parlen i efectuen moviments en clau de mim, en tant que els ballarins s’expressen amb la dansa, representant el crim. Estèticament tot és vermell, el cotxe, el vestuari, la sang …

Moltes frases del mateix Pasolini en un espectacle ple de poesia.

Creiem que aquesta proposta que La Veronal ha presentat a Tàrrega, està sense acabar i que pot ser un bon inici per desenvolupar una proposta que arribi a la màxima qualitat de les seves propostes anteriors.

Direcció: Marcos Morau
Coreografía: Marcos Morau en col.laboració amb els intèrprets
Intèrprets: Alice Bariselli, Laia Duran, Lorena Nogal, Marina Rodriguez, Manuel Rodríguez, Diego Tortelli, Sau-Ching Wong
Assessorament dramatúrgic: Celso Giménez i Tanya Beyeler \
Escenografía i il.luminació: La Veronal \ Producció executiva: Juan Manuel Gil Galindo \ Assistent de producció: Cristina Goñi Adot
Idioma: italià sobretitulat en castellà i anglès
Durada: 35 minuts

Deixa un comentari