– Fira Tàrrega – Circ – UDUL (🐌🐌🐌🐌) – Ondara Park – 2017.09.09 – (temp. 17/18 – espectacle nº 014)

Circ – UDUL (Fira Tàrrega) –  (temp. 17/18 – espectacle nº 014)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Una carpa petita, una iurta, al costat del riu, a Ondara Park, esperem abrigats perquè fa fred i fem cua per accedir.

El croquis de la iurta està extret de la pàgina web de Los Galindos

Los Galindos és una companyia creada el 1991 en trobar-se artistes procedents del circ i artistes de teatre de carrer. Han buscat i continuen investigant per mantenir un estil propi dins del llenguatge universal del circ.

Amb UDUL afronten un exercici de recerca i redescobriment de les capacitats corporals i de confrontació emocional de l’individu amb ell mateix. Les limitacions físiques esdevenen un divertiment i un repte a extrapolar.

Els personatges ens presenten moviments espectaculars al límit dels seus propis cossos, situacions que repeteixen amb tenacitat, una vegada i una altra i que arrenquen els nostres riures fins que un gir inversemblant canvia l’escena per començar una altra encara més arriscada, més divertida i més sorprenent.

Moviments i situacions que semblen impossibles en un espai tan petit, però que executen amb una naturalitat esparverant. Juguen amb el públic que es deixa, que ens deixem, sorprendre.

Circ d’entranya, visceral i simple on els personatges busquen desencallar les situacions per seguir existint, amb tenacitat, amb naturalitat. Si cal, fins a la hilaritat. Ho fan amb pocs elements i sorprèn el que poden treure d’una simple catifa, amb la que juguen bona part de l’espectacle.

Bet Garell i Marcel Escolano són els creadors inicials d’aquesta proposta a la que s’han incorporat Anna Pascual i Benet Jofre, aquest últim desenvolupa també la tasca de tècnic de funció.

Una hora que se’ns ha fet curta, en la que hem gaudit d’un espectacle quasi màgic. Extraordinari inici de dissabte a Fira Tàrrega.

Direcció artística: Bet Garrell i Marcel Escolano – Los Galindos
Concepte i creació d’artistes a pista: Anna Pascual, Bet Garrell i Marcel Escolano
Tècnic i constructor: Benet Jofre
Intervencions artístiques externes: Roberto Magro, Enric Ases, Bina Rieck i Michel Dallaire \ Escenografia: Los Galindos \ Vestuari: Perturbado de Ponzoña \ Plàstica, attrezzo i concepcions tèxtils: Los Galindos \ Il.lustracions: Laia Puig \ Assesorament sonor: Kiku Vidal i Yvonne Miraille \ Vídeo: Oriol Aubets \ Distribució: Txell Bosch
Durada: 60 minuts

 

Deixa un comentari