– Fira Tàrrega – Teatre itinerant- MOMENTOS ESTELARES DE LA HUMANIDAD (🐌🐌🐌🐌) – Plaça Urgell – 2017.09.08 – (temp. 17/18 – espectacle nº 011)

MOMENTOS ESTELARES DE LA HUMANIDAD (Fira Tàrrega) –  (temp. 17/18 – espectacle nº 011)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Un llibre de l’autor Stefan Zweig serveix a la companyia “Eléctrico 28” per encetar una reflexió sobre la història, el poder i les obsessions humanes.

Podem llegir que “Eléctrico 28” és un grup d’artistes d’Àustria i Barcelona enamorats de l’espai públic i dels seus habitants. Els agraden les sorpreses, el joc entre realitat i ficció, qüestionar els rols del públic i els actors i utilitzar l’humor com a motor per a la creació. En aquesta proposta participa Alina Stockinger, exalumna del Màster de Creació en Arts de Carrer de FiraTàrrega.

This slideshow requires JavaScript.

Ens convoquen a la plaça Urgell, som una quarantena d’espectadors i sabem que es tracta d’un recorregut a peu pels carrers de Tàrrega. Un adhesiu ens identifica i uns auriculars i els gestos dels actors ens ha de permetre seguir l’itinerari.

Quatre “elèctrics” ens acompanyen. Herstory, la personificació de la Història, ens anirà conduint amb la paraula a “cau d’orella”.

Zweig planteja en el seu llibre l’excepcionalitat dels moments estel·lars de la història, però la companyia vol que els acompanyem buscant en la vida quotidiana, en els carrers, en els edificis, en les persones i recrear les circumstàncies que puguin donar pas a un moment estel·lar.

Fem un recorregut pels carrers de la ciutat i observem portes, finestres, antenes, entrem a espais aparentment tancats, vells magatzems, o patis. Ens trobem a Mozart i sentim bordar a un gos o el mugir d’una vaca. En un moment donat i després d’un divertit procés ens separen en dos grups, ens “estrellen” i nosaltres marxem amb els dos “elèctrics” masculins del grup.

This slideshow requires JavaScript.

Continuem un divertit recorregut que passa pel bell mig d’una plaça i una llar d’avis on prenem un cafetò amb una iaia,  per acabar al castell on ens acabarem retrobant amb l’altra meitat.

Una proposta molt divertida, potser la més divertida d’aquesta edició de Fira Tàrrega, que ens ha fet caminar, ballar, jugar a basquet, riure i perdre, col·lectivament, el sentit del ridícul.

Ens ho hem passat “pipa”.

L’endemà ens avisen de què ens hem convertit en “famosos” perquè l’Imma i jo apareixem a primera pàgina del diari Segre !!!

Creadors i intèrprets: Josep Cosials, Daniela Poch, Ana Redi-Milatovic, Lilli Mendel, Alina Stockinger
Actors Tàrrega: Josep Cosials, Daniela Poch, Ana Redi-Milatovic, Sergi Estebanell, Jordi Solé, Montse Bosch
Direcció artística: Alina Stockinger Coaching: Sergi Estebanell Soundtrack: Jakob Rüdisser
Vestuari: Caroline Haberl \ Perruqueria: Fafá Franco \ Veu: Daniela Poch, Mona Kospach, Alina Stockinger, Matthias Ohner \ Producció: Eléctrico 28 \ Regidoria Tàrrega: Guillem Fuster
Idioma: castellà
Durada: 75 minuts

Un pensament a “– Fira Tàrrega – Teatre itinerant- MOMENTOS ESTELARES DE LA HUMANIDAD (🐌🐌🐌🐌) – Plaça Urgell – 2017.09.08 – (temp. 17/18 – espectacle nº 011)

  1. Retroenllaç: Momentos Estelares de la Humanidad – Fira Tàrrega 2017 – JOSEP COSIALS

Leave a Reply