– Fira Tàrrega – Dansa-Teatre – AÜC: EL SO DE LES ESQUERDES – (🐌🐌🐌🐌🐌) Col.legi Sant Josep – 2017.09.07 – (temp. 17/18 – espectacle nº 009)

AÜC: EL SO DE LES ESQUERDES (Fira Tàrrega) –  (temp. 17/18 – espectacle nº 009)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Una peça que se’ns havia escapat en la seva estada a Barcelona i que hem considerat imprescindible en aquesta Fira Tàrrega d’enguany, tot i que per agenda hem vist la versió castellana de la peça.

Un espectacle que ens parla de la violència sexual, unes violències sexuals que són diverses i molt més extenses del que volem imaginar. Carla Rovira proposa fragments d’experiència per ser compartits, per posar davant nostre tot allò que habitualment s’amaga, escenes que ni a les mateixes actrius els hi ve de gust recrear. El cos violentat és el transmissor de la por, la rabia, la vergonya, el sentiment de culpa.

Clara Peya al piano ens parla de la melodia d’AÜC, la mà dreta interpreta un lament, les llàgrimes de dolor, d’infinita tristesa per uns fets no volguts, no buscats, no desitjats i que difícilment s’obliden. La mà esquera és un martelleig que encotilla el lament i fa mes difícil la sortida.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

AÜC és allò que se sent entre les costures del silenci i la ràbia. És el crit o el lament silenciat en la nostra quotidianitat. És un lloc incòmode però necessari.

Unes interpretacions sentides amb una magnífica coreografia d’Ariadna Peya i on les artistes ens parlen del que han sentit en el procés creatiu de l’espectacle. Un cop de puny a l’estómac que mostra el que no volem veure. Un espectacle que s’allunya dels tòpics i que no parla només de violacions o assalts sexuals, sinó que va més enllà i posa l’accent en violències menys evidents.

Música, dansa i text es barregen i trepitgen en una proposta on la poètica del moviment té un paper destacat i ajuda a tractar un assumpte especialment dur, mentre la música dibuixa en escena uns mapes emocionals compartits per la major part de les supervivents d’aquesta mena d’experiències.

El primer 5 cargols de la temporada. Una proposta que s’ha de veure si o sí.

Imprescindible !!!

Creació: Carla Rovira i les Impuxibles (Clara Peya I Ariadna Peya)
Intèrprets: Ariadna Peya, Clara Peya, Júlia Barceló, Olga Lladó i Maria Salarich
Direcció escènica: Les Impuxibles i Carla Rovira
Textos i dramaturgia: Carla Rovira
Direcció coreogràfica: Ariadna Peya \ Direcció musical I composició: Clara Peya \ Ajudant de direcció: Gràcia Camps \ Disseny d’il.luminació: Jordi Berch \ Escenografia: Sarah Bernardy \ Vestuari: Nené Fernández \ Assessorament de continguts: Marta Mariñas
Idioma: Castellà
Durada: 60 minuts

2 pensaments a “– Fira Tàrrega – Dansa-Teatre – AÜC: EL SO DE LES ESQUERDES – (🐌🐌🐌🐌🐌) Col.legi Sant Josep – 2017.09.07 – (temp. 17/18 – espectacle nº 009)

 1. Imma C.

  Aüc; crit allargassat i proferit amb força.
  Aquesta definició li escau a l´obra.
  Aquests dies Aüc: el so de les esquerdes és a l´Espai Lliure de Montjuïc
  Tot el que en dieu és així, dansa i música per recordar-nos la injustícia de la violència.
  La Clara Peya al piano amb nervi i sensibilitat alhora.

  Respon

Deixa un comentari