– Fira Tàrrega – Acció inaugural – urGENTestimar (🐌) – Plaça Major 2017.09.07 – (temp. 17/18 – espectacle nº 005)

urGENTestimar (Fira Tàrrega) –  (temp. 17/18 – espectacle nº 005)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Aquesta acció artística ha estat seleccionada com “espectacle inaugural” d’aquesta edició de Fira Tàrrega.

El batec d’un cor a la Plaça Major, 40 hores ininterrompudes on l’artista Ada Vilaró convida a que  ens afegim incorporant el nostre batec. Un espectacle concebut com de participació col·lectiva i en el que han estat treballant amb associacions i col·lectius de Tàrrega per convertir-la en una activitat d’activitats, una experiència que vol ser compartida i que ha d’integrar diferents rituals: observar, menjar, dormir, caminar, córrer, fer puntes de coixí….

Ada Vilaró i el científic Josep Perelló han realitzat una recerca abans, Durant i després de l’acció inaugural al compàs de tres moments clau: el treball previ amb els col·lectius, el llançament d’un grup de conversa a la xarxa i l’experiència relacional a la mateixa plaça durant les 40 hores que dura l’acció. Aquesta darrera és la que nosaltres hem pogut veure i valorar, malgrat que evidentment no ens hem passat les 40 hores a la plaça…. de fet quan es publiqui aquest apunt, l’espectacle encara està en marxa i li resten encara algunes hores.

Per nosaltres ha estat un absolut desengany, potser perquè esperàvem molt més d’aquesta iniciativa tan publicitada durant moltes setmanes. Hem estat en diferents moments, d’ahir dijous 7 de setembre i d’avui al matí, i en cap moment hem connectat amb el que en teoria volia transmetre.

Ahir al matí a primera hora érem ben pocs que estàvem expectants a la Plaça, pel que podria passar. Al migdia l’actriu restava asseguda tota sola, mirant el que semblava un petit ordinador, esperant en mig de la plaça, potser alguna persona se li apropés…. al vespre la plaça estava força plena amb gent palplantada … i deien que alguns feia més de dues hores totalment immòbils.

This slideshow requires JavaScript.

No hem trobat el que, sincerament. No es pot comparar, però està molt llunyà a l’èxit obtingut per l’espectacle inaugural de la passada edició, en el que tothom va participar i xalar de valent.

Com a experiència mística pot ser molt interessant per determinades persones, però creiem sincerament que no és adient per presentar aquesta acció com un espectacle inaugural d’un Festival de Teatre.

Autoría: Ada Vilaró i Josep Perelló
Creació: Ada Vilaró, Josep Perelló i Paloma Orts

Leave a Reply