– Fira T脿rrega – Acci贸 inaugural – urGENTestimar (馃悓) – Pla莽a Major聽2017.09.07 – (temp. 17/18 – espectacle n潞 005)

urGENTestimar (Fira T脿rrega)–聽聽(temp. 17/18 – espectacle n潞 005)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Aquesta acci贸 art铆stica ha estat seleccionada com “espectacle inaugural” d’aquesta edici贸 de Fira T脿rrega.

El batec d’un cor a la Pla莽a Major, 40 hores ininterrompudes on l’artista Ada Vilar贸 convida a que 聽ens afegim incorporant el nostre batec. Un espectacle concebut com de participaci贸 col路lectiva i en el que han estat treballant amb associacions i col路lectius de T脿rrega per convertir-la en una activitat d’activitats, una experi猫ncia que vol ser compartida i que ha d’integrar diferents rituals: observar, menjar, dormir, caminar, c贸rrer, fer puntes de coix铆….

Ada Vilar贸 i el cient铆fic Josep Perell贸 han realitzat una recerca abans, Durant i despr茅s de l’acci贸 inaugural al comp脿s de tres moments clau: el treball previ amb els col路lectius, el llan莽ament d’un grup de conversa a la xarxa聽i l’experi猫ncia relacional a la mateixa pla莽a durant les 40 hores que dura l’acci贸. Aquesta darrera聽茅s聽la que nosaltres hem pogut veure i valorar, malgrat que evidentment no ens hem passat les 40 hores a la pla莽a…. de fet quan es publiqui aquest apunt, l’espectacle encara est脿 en marxa i li resten encara algunes hores.

Per nosaltres ha estat un absolut desengany, potser perqu猫 esper脿vem molt m茅s d’aquesta iniciativa tan publicitada durant moltes setmanes. Hem estat en diferents moments, d’ahir dijous 7 de setembre i d’avui al mat铆, i en cap moment hem connectat amb el que en teoria volia transmetre.

Ahir al mat铆 a primera hora 茅rem ben pocs que est脿vem expectants a la Pla莽a, pel que podria passar. Al migdia l’actriu restava asseguda tota sola, mirant el que semblava un petit ordinador, esperant en mig de la pla莽a, potser alguna persona se li aprop茅s…. al vespre la pla莽a estava for莽a plena amb gent palplantada …聽i聽deien聽que alguns feia m茅s de dues hores totalment imm貌bils.

This slideshow requires JavaScript.

No hem trobat el que, sincerament. No es pot comparar, per貌 est脿 molt lluny脿 a l’猫xit obtingut per l’espectacle inaugural de la passada edici贸, en el que tothom va participar i xalar de valent.

Com a experi猫ncia m铆stica pot ser molt聽interessant聽per determinades persones, per貌 creiem sincerament que no 茅s adient per presentar aquesta acci贸 com un espectacle inaugural d’un Festival de Teatre.

Autor铆a: Ada Vilar贸 i Josep Perell贸
Creaci贸: Ada Vilar贸, Josep Perell贸 i Paloma Orts

Leave a Reply