2017.09.07 – Fira Tàrrega – Teatre – MÀTRIA (🐌🐌🐌+🐚) – Cal Trepat – 2017.09.07 – (temp. 17/18 – espectacle nº 006)

MÀTRIA (Fira Tàrrega) –  (temp. 17/18 – espectacle nº 006)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Un treball sobre la memòria en un país on l’estat ha fet i continua fent oblidar. Una societat on la figura d’un familiar desaparegut és absolutament pertorbadora.

Carla Rovira ha desenvolupat el seu projecte a partir del fet de l’afusellament del seu tiet avi, l’Enrique Isart Alonso. Amb 23 anys va morir a Cartagena, a mans dels franquistes després d’un judici sumaríssim en el que va ser condemnat a dues penes de mort i cadena perpetua.

La descoberta d’unes cartes personals dels seus darrers anys de vida li va fer proposar aquesta peça de teatre que va de la memòria privada a la memòria col·lectiva i ens proposa diverses línies de reflexió sobre la mort, la família, el silenci, …

Una proposta interessant molt bé construïda, on el Marc ens descol·loca interpretant el paper de Carla, i on tots els components de la nissaga familiar de la Carla apareixen d’una forma o altra. Una primera part que ens va agradar molt i que s’entortolliga potser massa en els darrers 30 minuts, amb unes derivacions de la història que ens ha fet ballar el cap.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Des dels marges rebusquem en els marges, des de la Màtria parlem.

Un espai circular, en què ens veiem les cares, per debatre sobre les narratives de l’oblit.

Un desaparegut, les oblidades i la història.

 

Direcció I dramatúrgia: Carla Rovira
Interpretació: Marc Naya Diaz, Angela Pitarch Isart i Carla Rovira Pitarch
Ajudantía de direcció: Ramon Bonvehí Rosich \ Producció: Laura Blanch Bigas \ Realització audiovisual: Erol Ileri Llordella \ Escenografia I vestuari: Mariona Signes \ Il.luminació: Roger Arjona Loscos
Idioma: castellà
Durada: 70 minuts

2 pensaments a “2017.09.07 – Fira Tàrrega – Teatre – MÀTRIA (🐌🐌🐌+🐚) – Cal Trepat – 2017.09.07 – (temp. 17/18 – espectacle nº 006)

  1. Montserrat Solé

    Per fi puc fer algun comentari. Avui he vist Màtria a la Fira de Tàrrega, i efectivament, la mitja hora final sembla que no sapiguin com acabar. El ritme inicial és molt bo, m’agrada l’escenificació i a partir del canvi de personatges, baixa el nivell. En fi, confio que ho revisin i tinguin molt d’èxit.

    Respon

Deixa un comentari