– Voltar per la Literatura – LA FILLA ESBORRADA de Margarida Aritzeta – (🐌🐌🐌🐌) 2017.09.05 (temp. 17/18 – llibre nÂș 002)

LA FILLA ESBORRADA de Margarida Aritzeta – (temp. 17/18 – llibre nÂș 002)

Per Imma Barba

Fa poc mĂ©s d’un any vaig llegir la seva obra “Els fils de l’aranya” i em va agradar, i no he dubtat en seleccionar aquest llibre per llegir en les meves vacances i puc dir que m’ha agradat molt.

Una novel·la en dos temps histĂČrics, el 1992, any on comença la novel·la, i 1945, en plena postguerra espanyola.

Margarida Aritzeta ens parla del món dels homes que vivien amagats, esperant ordres per portar a terme un atac al rÚgim franquista, unes ordres que no arribaran mai, i de les dones i les famílies que aparentant normalitat, els hi donaven suport.

Ens parla de la Laura, una noia de bona famĂ­lia obsessionada per una venjança. I del Gabriel que viu ocult a les muntanyes. I de l’amor entre tots dos. La Laura i en Gabriel viuran una histĂČria d’amor en temps difĂ­cils, marcada per secrets que duraran dĂšcades.

Una novel·la que parla de secrets amagats, de pors i de silencis basada en fets reals tal com la mateixa Margarida Aritzeta ens diu al final del llibre.

Retrata la societat dels anys 40 amb una prosa senzilla, una gran fluĂŻdesa narrativa i uns personatges totalment creĂŻbles que ens fan patir per les seves desventures.

Un llibre que m’ha tingut enganxada i amb les emocions a flor de pell.

Un seguit de personatges rodons acompanyen als nostres protagonistes, la Matilde, masovera, i els seus dos fills dedicats a “caçar” als homes del bosc. En Franz, professor de mĂșsica de la Laura amb un passat fosc. En Bru, el germĂ  petit de la Laura que des de la innocĂšncia dels sis anys posa de manifest que tots els grans menteixen o si mes no, no diuen tota la veritat. La tieta Misericordia, monja, que viu amb la famĂ­lia de la Laura i te cura de la seva educaciĂł.

I la Carlota, la filla que en 1992 no pot evitar que la seva mare moribunda li descobreixi els secrets amagats durant quaranta-cinc anys.

Margarida Aritzeta va nĂ©ixer a Valls l’any 1953, Ă©s escriptora i professora de Teoria de la Literatura a la Universitat Rovira i Virgili. Ha obtingut el premi Victor CatalĂ  de narrativa i el Sant Joan de novel·la, i darrerament el festival Cubelles Noir ha distingit la seva obra “Els fils de l’aranya” com a millor novel·la negra escrita en catalĂ  el 2016.

 Títol: La filla esborrada
Idioma: catalĂ 
Data publicaciĂł: gener 2017
Editorial: Capital Books
PĂ gines: 279

2 pensaments a “– Voltar per la Literatura – LA FILLA ESBORRADA de Margarida Aritzeta – (🐌🐌🐌🐌) 2017.09.05 (temp. 17/18 – llibre nÂș 002)

Deixa un comentari